بر اساس قانون جمهوری اسلامی ایران حق طلاق با مرد است اما گاهی زوجین تصمیم می‌گیرند که زن نیز این حق را داشته باشد. بنابراین زن با داشتن وکالت در طلاق می‌تواند به‌صورت یک طرفه درخواست طلاق کند.

به گزارش منیبان؛ دادن وکالت طلاق به زن یعنی به زن این اجازه داده می‌شود که تمام مراحل طلاق از جمله ارائه دادخواست، حضور در دادگاه و حتی ثبت در دفترخانه را بدون حضور او طی کند.

وکالت در طلاق برای این که قابلیت اجرایی داشته باشد یا اصطلاحا کامل باشد باید سه شرط زیر را دارا باشد.

پیشنهاد ویژه

    بلاعزل باشد. یعنی بعد از یک تاریخ مشخص از بین نرود و خانم هر زمان بخواهد بتواند طلاق بگیرد.

    حق توکیل به غیر داشته باشد. این مورد یعنی خانم این امکان را داشته باشد که به به وکیل مراجعه کرده و همراه وی به جای همسر خود به دادگاه مراجعه کند.

    حق اسقاط در تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی داشته باشد. به این معنا که بعد از دریافت دادنامه طلاق، خانم بتواند برای ثبت طلاق اقدام کند و منتظر رای قطعیت نباشد.

مراحل اقدام برای طلاق

زمانی که زنی حق طلاق دارد، این امکان را دارد هر زمانی و تحت هر شرایطی درخواست طلاق کند. اما این نکته بسیار مهم است که زن نمی‌تواند به دفتر ثبت مراجعه کند و طلاق بگیرد بلکه برای این کار احتیاج به حکم دادگاه دارد.

در طلاق با داشتن حق طلاق از طرف زن باشد و مرد در دادگاه حاضر نشود، زن باید به وکیل مراجعه کرده و با وی قرارداد منعقد نماید و همراه با او در دادگاه حاضر شود و حتما باید دادگاه حکم به طلاق را صادر نماید تا زوجه بتواند با مراجعه به دفاتر ثبت طلاق خود را ثبت نماید .

این نکته نکته لازم به ذکر این است که علی‌الاصول این طلاق کمتر از یک هفته انجام می‌شود.

مدارک لازم برای وکالت در طلاق

    وکالت‌نامه محضری که به موجب آن وکالت در طلاق به زن داده شده است

    سند ازدواج

    کپی شناسنامه و کپی کارت ملی زن

    در صورت دسترسی، کپی کارت ملی یا شناسنامه شوهر

    وکالتنامه بین زن  و وکیل دادگستری

کدخبر: 77759 تاریخ انتشار