- آرشیو اخبار 1
- اجتماعی 2
مادرشوهر بیشتر ارث میبرد یا همسر کسی که فوت کرده؟
ارث طبق مواد ۸۶۲ و ۸۶۳ قانون مدنی به معنی مال یا حقی است که پس از مرگ شخص به بازماندگانش میرسد.
به گزارش منیبان؛ بر اساس قانون، میزان سهمالارث هر یک از وراث در هر طبقه تعیین شده است و هر شخص به همین میزان ارث میبرد. طبقات ارث شامل سه طبقه میشود.
سهمالارث زن
زوجین تنها درصورتی از یکدیگر ارث میبرند که در نکاح دائم هم باشند. سهمالارث زن و شوهر در قانون بهصورت دقیق تعیین شده است. چند همسر داشتن مرد، داشتن یا نداشتن فرزند همه در میزان ارث زن تاثیر دارد. بنابراین زوجینی که در نکاح موقت یکدیگر هستند از هم ارث نمیبرند.
زنی که دارای فرزند است طبق قانون یکهشتم از اموال شوهر خود را به ارث میبرد. همچنین زن در صورت نداشتن فرزند یکچهارم از اموال همسر را به ارث میبرد. اگر مردی دارای چند همسر باشد، سهم هر یک از آنان در صورت داشتن فرزند یک هشتم و در صورت نداشتن فرزند، یک چهارم است. این مقدار از ارث بهصورت مساوی میان زنان تقسیم میشود. برای مثال یکهشتم اموال در صورت وجود فرزند بین دو زن متوفی بهصورت مساوی تقسیم میشود.
سهمالارث مادر
مطابق ماده ۹۰۸ قانون مدنی، اگر فردی فوت کند و وراث او مادر، پدر و یک دختر او باشد، سهمالارث مادر یک ششم اموال است.
طبق ماده ۹۰۶ قانون مدنی، اگر پدر و مادر میت هر دو زنده باشند مادر یکسوم و پدر دوسوم اموال را به ارث میبرد.
سهمالارث مادر در فرض وجود همسر متوفی
طبق ماده ۹۱۳ قانون مدنی، اگر مردی فوت کند و علاوهبر مادر، زن او نیز در قید حیات باشد، در این حالت ابتدا سهمالارث زن (اگر فرزند داشته باشد یکهشتم اموال و اگر فرزند نداشته باشد یکچهارم اموال) از اموال برجا مانده از متوفی برداشته میشود. سپس مابقی اموال میان مادر و سایر ورثه تقسیم میشود.
بنابراین میزان سهمالارث مادرشوهر و همسر بستگی به افرادی دارد که هنگام فوت متوفی در قید حیات هستند؛ بنابرای فرزند داشتن یا نداشتن متوفی و غیره از موارد مهم در ارث زن و مادر متوفی است.