آنچه که روستای تاریخی کندوان را از دیگر همتایان خود متمایز کرده، حضور و زندگی مردمی است که با تمام مشکلات و سختی‌ها، روستای اجدادی‌شان را ترک نکرده‌اند و هر روز از سربالایی‌های میان خانه‌ها بالا می‌روند.

به گزارش منیبان؛ کندوان به خانه‌های کله قندی‌اش مشهور است؛ خانه‌هایی که در دامنه‌ای از دامنه‌های کوه سهند در دره‌ای با صفا و سرسبز واقع شده‌اند. آب معدنی سبک و شفابخش اینجا باعث بهبودی بیماران کلیوی زیادی شده است. این روستا جزو سه روستای صخره‌ای جهان است و هم‌اکنون تنها روستای زنده صخره‌ای جهان.

معرفی روستای کندوان

پیشنهاد ویژه

این روستا به‌عنوان یکی از سه روستای صخره‌ای جهان، نام خود را در کنار کاپادوکیه ترکیه و داکوتای آمریکا به رخ می‌کشد. اما آنچه این روستا را از دیگر همتایان خود متمایز کرده، پویایی و زندگی مردمی است که با تمام مشکلات و سختی‌ها، روستای اجدادی‌شان را ترک نکرده‌اند و هنوز و هر روز از سربالایی‌های میان خانه‌ها بالا می‌روند و برای تهیه مایحتاج خود را سراشیبی روستا را بارها و بارها طی می‌کنند. در روزهای نوروزی هم، مردم مهمان‌نواز این روستا، امکانات و مواد لازم پذیرایی نوروزی گردشگران را از پیش فراهم می‌آورند.

کندوان

در تاریخ این منطقه این‌گونه نقل شده که نخستین کسانی که به کندوان پا گذاشته‌اند، ساکنان روستایی به نام حیله‌ور، که در دو کیلومتری غرب کندوان قرار داشته بوده‌اند که در قرن هفتم هجری برای در امان ماندن از حمله مغول‌ها به دشتی در مقابل کندوان فعلی مهاجرت کرده‌ و در طول مدت زمانی به تدریج درون کران‌ها را حفاری کرده و پناهگاهی امن برای خود ساخته‌اند.

چرا کندوان؟

کلمه کندوان از دو کله (کند) و (جان) تشکیل شده که به زبان ترکی به معنی (ره) و جان به معنی (خود ئوز) است. باتوجه به شرایط اقلیمی سرد و یخبندان و توپوگرافی سخت و ناهموار این منطقه، مردم توانستند با دستیابی به کران‌ها و ایجاد حفره در آن‌ها خود را در مقابل شرایط سخت اقلیمی حفظ کنند. این امر موجب شده که کلمه جان در آخر کلمه کند به‌عنوان پسوند قرار گیرد و کلمه کند جان را به‌وجود آورد.

تنها روستای صخره ای جهان

کندوان یکی از سه روستای صخره‌ای جهان است. معماری روستای کندوان و جاری بودن زندگی مردم در قالب بافت قدیمی آن یک استثنا در دنیا به حساب می‌آید. چراکه دیگر در ترکیه و آمریکا کسی در کاپادوکیه و داکوتا زندگی نمی‌کند. همچنین این روستا از نظر جاذبه‌های زمین‌شناسی و معماری دارای اهمیت است.

شیوه بنای خانه‌های این روستا از نوع معماری صخره‌ای به شکل مخروطی یا کله‌قندی است. برخی از باستان‌شناسان قدمت این روستا را به دوره‌های پیش از اسلام نسبت می‌دهند.

کدخبر: 78193 تاریخ انتشار