- آرشیو اخبار 1
- بین الملل 2
دعای عجیب پاپ برای زلنسکی!
پاپ فرانسیس در مناسبت مسیحی یکشنبه عید پاک، ضمن آنکه خواستار برقراری صلح در اوکراین و پایان یافتن جنگ "بی معنی" در این کشور و سایر درگیریهای مسلحانه جهان شد، نسبت به خطر بروز جنگ هستهای ابراز نگرانی کرد.
به گزارش مُنیبان از خبرگزاری آسوشیتدپرس، پاپ فرانسیس، رهبر مسیحیان کاتولیک جهان در سخنرانی که از محل بالکن مرکزی مشرف به میدان سنت پیتر شهر واتیکان انجام داد، گفت: دعا میکنم در اوکراین جنگ زدهای که به این جنگ کشیده شده و با این شدت به سبب خشونت و تخریب ناشی از این جنگ بی معنی و بیرحمانه آزموده شده، صلح برقرار شود.
پاپ فرانسیس برای نخستین بار از زمان شروع همه گیری در اوایل سال 2020 جشن مربوط به عید پاک مسیحیان را در محل این میدان مملو از جمعیت مسیحیان شرکت کننده در این مناسبت برگزار کرد.
به هنگام ذکر نام اوکراین از سوی این رهبر مسیحیان کاتولیک جهان، بسیاری از جمعیت مستمعین حاضر در محل میدان مذکور و خیابان مجاور آن که طبق برآورد واتیکان به 100 هزار نفر بالغ میشد شروع به تشویق کردند.
پاپ فرانسیس با محکوم کردن "نمایش قدرت در ضمن درد و رنج مردم" تصریح کرد: لطفا، بیایید که به جنگ عادت نکنیم. با این حال، پاپ فرانسیس بار دیگر نامی از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه از بابت تصمیم به حمله در 24 فوریه به اوکراین ذکر نکرد.
این رهبر مسیحیان کاتولیک جهان خاطرنشان کرد: دلهای مردم پر از "ترس و تشویش است، زیرا بسیاری از برادران و خواهران ما مجبور شدهاند در جایی امن با هدف در امان ماندن از بمباران خودشان را محبوس کنند".
فرانسیس گفت: بیایید همه ما متعهد به طلبیدن صلح در بالکنها و خیابانهایمان شویم. باشد که رهبران کشورها مطالبه مردم برای صلح را بشنوند.
پاپ فرانسیس در اشارهای آشکار به تهدید جنگ هسته ای با نقل قول از یک اعلامیه مربوط به سال 1955 بیان کرد: "آیا ما به نسل بشر پایان میدهیم یا بشریت از جنگ دست میکشد؟"
او این نقل قول را از یک مانیفست نوشته شده توسط برتراند راسل فیلسوف و آلبرت انیشتین فیزیکدان نقل قول کرد. متن این مانیفست، که هشداری تلخ نسبت به عواقب جنگ هستهای بود، چند ماه پس از مرگ انیشتین منتشر شد.
در انگلیس جاستین ولبی، رهبر کلیسای این کشور و اسقف اعظم کانتربری در همین مناسبت از روسیه خواست تا آتش بس اعلام کند و از اوکراین خارج شود.
ولبی به این اشاره کرد که در کلیسای ارتدکس شرقی که بسیاری از روسها پیروش هستند، روز یکشنبه شروع یک مناسبت یک هفته ای است که منتهی به عید پاک در روز 24 آوریل می شود. او در ادامه روسیه را به خروج از اوکراین و متعهد شدن به مذاکرات تشویق کرد.
پاپ فرانسیس همچنین در سخنرانیاش به جنگهای دیگر اشاره کرد.
وی افزود: باشد که درگیری در اروپا ما را بیشتر نگران سایر وضعیتهای همراه با نزاع، رنج و غم کند؛ وضعیتهایی که بر بسیاری از مناطق جهان ما تأثیر میگذارد، موقعیتهایی که نمیتوانیم نادیده بگیریم و نمیخواهیم فراموش کنیم.
دو روز پس از درگیری فلسطینیها و پلیس رژیم صهیونیستی در بیتالمقدس، پاپ فرانسیس دعا کرد که "اسرائیلیها، فلسطینیها و همه ساکنان شهر بیتالمقدس، همراه با زائران، زیبایی صلح، زندگی برادرانه و دسترسی به اماکن مقدس را همراه با احترام دو طرفه تجربه کنند."
وی برای مردم لبنان، سوریه، عراق و لیبی خواستار صلح وآشتی کرد.
فرانسیس در مورد جنگ یمن نیز گلایه کرده و گفت این کشور "از جنگی با قربانیان مداوم رنج میبرد که همه آن را فراموش کردهاند." وی ابراز امیدواری کرد که آتش بس اخیر امید را به مردم آن کشور بازگرداند.
او همچنین دعا کرد که خداوند "آشتی را به میانمار، جایی که در آن تجربه یک موقعیت دراماتیک همراه با نفرت و خشونت ادامه دارد و به افغانستان، که درگیر یک بحران انسانی، از جمله کمبود مواد غذایی است، عطا کند."
فرانسیس استثمار قاره آفریقا و "حملات تروریستی - به ویژه در منطقه ساحل در آفریقا" و همچنین بحران انسانی در اتیوپی و خشونت در کنگو را محکوم کرد.
پاپ گفت که در آمریکای لاتین، بسیاری از مردم شاهد بدتر شدن مشکلاتشان در طول همهگیری ویروس کرونا بودهاند که به نوبه خود مشکلات اجتماعی ناشی از فساد، خشونت و قاچاق مواد مخدر را تشدید کرده است.
اما فرانسیس با اشاره به حدود 10 میلیون نفری که یا از اوکراین فرار کردهاند یا در داخل این کشور به دلیل جنگ آواره شدهاند، "درهای باز همه خانواده ها و جوامعی که پذیرای مهاجران و پناهندگان در سراسر اروپا هستند" را مایه امید دانست.