- آرشیو اخبار 1
- سیاسی 2
رییس فراکسیون امید در مجلس دهم شورای اسلامی:
وضعیت فعلی نگران کننده است/ دبیران کل با فوتشان کنار می روند
رییس فراکسیون امید در مجلس دهم شورای اسلامی میگوید: با گذشت چهار دهه از انقلاب پاسخگویی برای بسیاری از مقامات جا نیفتاده و برای خود قداستی قائل شدند و کسی نمیتواند از آنها سوال بپرسد.
به گزارش خبرنگار سیاسی منیبان، محمدرضا عارف، نماینده مجلس دهم شورای اسلامی، امروز ( چهارشنبه ۳۱ فروردین ماه ) در نشست خبری خود گفت: اگر بخواهیم عملکرد چهار دهه بعد از انقلاب را نگاه کنیم، بسیاری از چراها باید به صورت جدی مطرح شوند تا به نتیجه برسیم بنابراین نباید به دنبال پاسخهای محکمه پسند باشیم. اگر مطالبه گری و پاسخگویی جایگاه واقعی خود را در نظام ما پیدا کرده بود، نظام ارزشی را به مطالبه گری و پاسخگویی ترویج میکردیم و وضع این نبود که در حال حاضر است.
وی افزود: اگر مطالبه گر جدی داشتیم که با انگیزه، منافع ملی و کشور را پیگیری میکرد، امروز وضعیت بهتری داشتیم. حتی با گذشت چهار دهه از انقلاب پاسخگویی برای بسیاری از مقامات جا نیفتاده و برای خود قداستی قائل شدند و کسی نمیتواند از آنها سوال بپرسد. مسئولیت نباید محدود به طبقات خاص در حکومت شود و عدهای از پاسخگویی مبرا باشند. گاها دیده شده که همه کاسه کوزه ها سر مسئول رده هشتم شکسته شده، چرا که برخی خود را مبرا میدانند.
عارف با تأکید بر پاسخگویی مسئولین ادامه داد: باید این نکته جا بیافتد که، هر اندازه جایگاه فردی بالاتر برود باید پاسخگویی او بیشتر شود. در حال حاضر در کشور مشکل پاسخگوی داریم به عنوان مثال نمایندهای در روستایی وعدهای میدهد که نمایندگان مناطق بزرگتر نمیدهند. یک بار به نمایندهای گفتم که میدانید این پرسش شما چقدر وقت یک وزیر را میگیرد، سوالاتی که بعضاً انتهای آن به هوای نفس میرسد. بخشی از مطالبات مردم در چهار دهه گذشته وعدههایی است که داده میشود اما عملی نمیشود و این مطالبات در گذر زمان تبدیل به حق میشوند. حقوق بگیران نمونهای از این قضیه هستند. لذا باید فرهنگ پاسخگویی را جا بیندازیم. البته مطالبه گری خود فرهنگ خاصی را میطلبد.
وی در توضیح علت کنارهگیری خود از شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: حدود ۲۳ سال عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بودم و این طبیعی است که بعد از این مدت کنارهگیری کنم.
عارف تاکید کرد: فضای امروز کشور پیام یک مشارکت مردمی نیست، مردم سرافکنده شدند و بسیاری از چهرههای اصلاحطلب کنار گذاشته شدند. به نظر میرسد که نظام باید به سمت نظام حزبی برود اما آمادگی آن را ندارد. ضعف نهاد حزبی و موروثی بودن یکی از مسائل اصلی کشور است. عموما دبیران کل احزاب با فوت از کار برکنار میشوند.
عارف درباره کنارهگیری خود از شورای اصلاحطلبان اظهار کرد: منطقی ترین کار این بود که بنده از ائتلاف اصلاحطلبان کنار بکشم چرا که معتقدم نتوانستم آنطور که باید کار خود را انجام بدهم. لذا به این نتیجه رسیدیم که در نهادی مانند بنیاد امید به سمت اهداف خود برویم. در حال حاضر دولت در سایه در کشور ما کوچکترین نظر مخالفی را تحمل نمیکند. یکی از عملکردهای اصلی دولتها بعد از روی کار آمدن کوبیدن دولت قبل است و این زنجیروار ادامه پیدا میکند در ابتدای انقلاب گذشته را نفی میکردیم و این روند ادامه پیدا کرد.
این چهره اصلاحطلب همچنین متذکر شد: یکی از بزرگان در سال ۸۵ از بنده پرسید که احمدینژاد با شما تعامل دارد؟ چرا که در آن زمان با احمدینژاد چند جلسه داشتم و به او گفتم هر چه دارم متعلق به نظام است. در بنیاد امید ایرانیان هم بارها اعلام کردیم که حاضر هستیم چالشها و مشکلات را بررسی کنیم اما هیچکس توجهی نکرد.
عارف با اشاره به گفتمان بین جریانها متذکر شد: تعامل بین جناحها امر دشواری است در حال حاضر محفلی تحت عنوان گفتگوی ملی راهاندازی کردیم و تا زمانی که به نتیجه مهمی نرسیم آن را رسانهای نمیکنیم. زمانی به حدادعادل گفتم فرق بین من و شما این است که شما هر فردی را ببینید به جلو پیش میبرید اما ما ابتدا اورا میسنجیم و براساس ظرفیتهایش از او حمایت میکنیم البته در این مسیر هزینه هم دادیم.
وی خاطرنشان کرد: طرح صیانت در مجلس دهم مطرح شد و در آن زمان بنده نظر کارشناسی خود را دادم و گفتم به صلاح نیست و پرونده آن را ببندید اما در مجلس یازدهم مجدداً مطرح شد.
عارف تاکید کرد: وضعیت مشارکت مردم نگران کننده است و امیدوارم با تلاشی که همه انجام میدهند سرمایه اجتماعی بازگردد.
عارف در ادامه خاطرنشان کرد: وضع موجود نتیجه عملکرد همه مسئولین در ۴۰ سال گذشته است و باید این نکته را بپذیریم. اگر من بودم از عبارت بانیان وضع موجود استفاده نمیکردم.
وی در پایان یادآور شد: ما نگران هستیم. در رابطه طرح سه فوریتی بنزین حتی عدهای از شهرهای دیگر کشور پیش من آمدند اما به دلیل توصیه رهبری مبنی بر پذیرش، پیشنهاد سران قوا را پذیرفتیم.