علم نجوم یکی از شگفت انگیزترین علوم طبیعت است که از هزاران سال پیش توجه انسان‌ها را به خود جلب کرده است. با تلاش دانشمندان و محققان، هر روز دانش و اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست می‌آید.

به گزارش منیبان؛ یکی از موضوعات جالب در نجوم، شهاب سنگ‌ها هستند. پیشینه برخورد شهاب سنگ‌ها به زمین با عمر زمین برابری می‌کند. موجودات کره زمین از جمله دایناسورها در دوره های مختلف شاهد سقوط آن‌ها به زمین بوده‌اند. این سقوط گاه به ویرانی‌های جبران ناپذیر روی کره زمین منجر شده است. اگر به موضوع چگونگی شکل گیری شهاب سنگ ها علاقه دارید.

شهاب سنگ چیست؟

پیشنهاد ویژه

شهاب سنگ نوعی سنگ فضایی است. این سنگ فضایی هنگام سقوط با سرعت صد برابر بیشتر از سرعت یک هواپیما حرکت می‌کند. این سنگ مانند ستاره می‌درخشد زیرا سرعت بالا باعث گرم شدن بیش از حد آن شده و ظاهری درخشنده به آن می‌بخشد.

اکثر شهاب سنگ‌ها کوچک هستند. آن‌ها در حین سقوط به سمت زمین می‌سوزند. برخی دیگر بزرگ‌تر بوده و منفجر می‌شوند.

برخی دیگر از شهاب سنگ‌ها پس از برخورد با زمین یک سوراخ بسیار بزرگ به نام دهانه ایجاد می‌کنند.

آیا می‌دانستید؟

حدود ۶۵ میلیون سال پیش شهاب سنگ بزرگی به اندازه شهر لندن به زمین برخورد کرده است. این شهاب سنگ یک دهانه غول پیکر به نام دهانه‌چیکشلوب ایجاد کرد که باعث تشکیل یک موج سونامی بزرگ شد. از دلایل اصلی انقراض دایناسورها همین موضوع بوده است.

شهاب سنگ از چه چیزی ساخته شده است؟

شاید شما هم فکر می‌کنید شهاب سنگ نمی‎‌تواند دقیقا شبیه سنگ‌های معمولی روی کره زمین باشد. این حدس هم درست است و هم نادرست.

شهاب سنگ‌ها دو نوع مختلف دارند

یک سری از آن‌ها تا حدی شبیه سنگ‌های معمولی هستند. تشخیص شهاب سنگ بودن این گروه دشوار می‌باشد.

یک سری دیگر از فلز ساخته شده‌اند که بسیار سنگین‌تر از سنگ معمولی هستند. تشخیص این گروه راحت‌تر است.

هر دو نوع شهاب سنگ سطح سوخته دارند. همانند اینکه داخل یک اجاق گاز بسیار داغ قرار داشته و سوخته‌اند.

شهاب سنگ از کجا می‌آید؟

سنگ‌های فضایی فراوانی به دور خورشید می‌چرخند. برخی از آن‌ها سرعت مشابه زمین دارند. مدت زمان یک دور کامل آن‌ها به دور خورشید یک سال طول می‌کشد. چگونگی شکل گیری شهاب سنگ ها موضوعی جالب است که همواره مورد توجه منجمان قرار داشته است.

پهنای بزرگ‌ترین شهاب سنگ‌ها تقریبا هزار کیلومتر است. بسیاری از آن‌ها به قدری کوچک هستند که تا زمانی که به زمین برخورد نکنند نمی‌توانیم آن‌ها را ببینیم.

برخی از این سنگ‌ها سیارک نامیده می‌شوند زیرا مانند ستاره می‌درخشند. بعضی دیگر دنباله‌دار نامیده می‌شوند. این گروه بیشتر شبیه گلوله‌های برفی کثیف هستند که دنباله‌ای از خود به جا می‌گذارند.

هنگامی که یک شهاب سنگ بزرگ، دهانه‌ای روی سطح یک سیاره یا ماه ایجاد می‌کند، سنگ‌هایی به فضا پرتاب می‌شوند. ممکن است  این سنگ‌ها به زمین برخورد کنند.

امروزه دانشمندان می‌دانند برخی شهاب سنگ‌هایی که به زمین می‌رسند از ماه و برخی دیگر از مریخ می‌آیند. داخل شهاب سنگ‌ها حباب‌های کوچکی از هوا وجود دارد. هوای مریخ با هوای کره زمین بسیار متفاوت است. با بررسی حباب هوای داخل شهاب سنگ‌ها می‌توان فهمید شهاب سنگ از مریخ آمده است یا خیر.

کدخبر: 80392 تاریخ انتشار