- آرشیو اخبار 1
- اقتصادی 2
فوری؛ شوک جدید به بازار طلا/ قیمتها در بازار ریخت
قیمت جهانی طلا در معاملات امروز با ۰.۳۱ درصد کاهش نسبت به روز قبل به ۱۸۹۰ دلار و ۹۶ سنت رسید.
به گزارش منیبان؛ قیمت طلا متاثر از رشد نرخ ارز با افزایش روبهرو شده بود. همچنین کاهش قیمت طلا بعد از ریزش قیمت دلار دستخوش تغییرات می شود.قیمت طلا اکنون دچار نوسانات است . قیمت طلا در سایر نقط دنیا هم با روند کاهشی موجه شده است. آخرین وضعیت قیمت طلا را در ادامه می توانید بخوانید.
هر اونس طلا امروز با ۰.۳۱ درصد کاهش ۱۸۹۰ دلار و ۹۶ سنت معامله میشود. کاهش ارزش طلا را میتوان نتیجه سقوط سنگین بازار بورس والاستریت در روز جمعه دانست. والاستریت درابتدای هفته رشد ناچیزی داشت و اخیراً تا محدوده منفی پایین آمدهاست.
کاهش ارزش دلار هم بر قیمت طلا تأثیر میگذارد که نشانهای از بیثباتی بازار قبل از افزایش نرخ بهره فدرالرزرو آمریکاست.
از طرف دیگر تعطیلات چین و کاهش شاخص مدیران خرید در ماه آوریل در کنار شرایط همهگیری کرونا در یکی از بزرگترین مصرفکنندگان طلا قیمت این فلز گرانبها را به چالش کشیدهاست. بحران اوکراین و نگرانی درمورد رکود اقتصاد دنیا بهخاطر اختلال در زنجیرههای عرضه هم بر قیمت طلا تاثیر میگذارد.
بهنظر میرسد برای مهار تورم فزاینده، نیاز به کاهش شدید نقدینگی باشد. بنابراین سرمایهگذاران انتظار یک فضای سخت نقدینگی را در سال جاری میلادی دارند که قیمت طلا را در بلاتکلیفی نگه میدارد.
تاثیر نرخ دلار بر قیمت طلا
قیمت طلا در معاملات امروز با تقویت ارزش اوراق قرضه خزانهداری امریکا و دلار کاهش یافت و این فلز گران بها در مسیر نخستین هفته کاهشی در ۳ هفته گذشته قرار گرفت.
هر اونس طلا ( معادل ۳۱.۱۳۲گرم طلا) با یک دلار و ۳۵ سنت کاهش ۱۹۵۰.۲۷ دلار فروخته شد.
میشائیل مک کارتی، استراتژیست ارشد بازار گفت: «چشمانداز نرخ طلا کاهشی است، زیرا افزایش نرخ بهره آشکارا بر نرخ طلا تاثیر گذاشته است، اما تا زمانی که در بازه ۱۹۳۰ و کمتر از ۲۰۰۰ دلار در نوسان است، ما واقعا تغییر زیادی در نرخ طلا نداریم.»
ارزش اوراق قرضه ۱۰ ساله خزانه داری امریکا با اظهارات مقامات فدرال رزرو افزایش یافت و این دیدگاه تقویت شد که بانک مرکزی امریکا نرخ بهره را به شدت افزایش خواهد داد، زیرا با افزایش نرخ تورم مقابله میکند.
طلا به شدت نسبت به افزایش نرخ بهره امریکا و رشد ارزش اوراق قرضه حساس است، زیرا هزینههای نگهداری طلا که دارایی بدون بهره است را افزایش میدهد.
مک کارتی افزود، تقویت دلار نیز بر نرخ طلا فشار کاهشی دارد، از طرفی، بیثباتیهای سیاسی همچنان سبب تقویت نرخ طلا میشود و نرخ طلا در این میانه گیر کرده است.
هرچه ارزش دلار بالاتر رود، طلا که با دلار قیمتگذاری میشود، برای مالکان ارزهای غیردلاری جذابیت خود را از دست میدهد.
طلا تا این زمان از هفته ۱.۲ درصد از ارزش خود را از دست داده است. نرخ طلا در نزدیکی ۲۰۰۰ هزار در هر اونس است.
نمی توان بانک مرکزی آمریکا را فراموش کرد
علاوه بر تنشهای ژئوپلیتیکی، خبر خوب برای طلا این است که بسیاری از سرمایه گذاران در خصوص افزایش نرخهای بهره در آمریکا در پی جنگ در اوکراین به ارزیابی مجدد پرداخته اند و اکنون احتمال افزایش ۵۰ واحدی نرخ بهره در مارس از ۸۰ درصد به ۲۴.۸ درصد کاهش پیدا کرده است.
این دیدگاه وجود دارد که بانک مرکزی آمریکا ممکن است برای مدت طولانی تری سیاست تسهیلی خود را حفظ کند و دیدگاه مذکور از طلا پشتیبانی خواهد کرد. بانکهای مرکزی نمی خواهد در زمانی که نوسان بالاست، نقدینگی را حذف کنند و نمی خواهند مهار تورم به قیمت فروپاشی اقتصاد تمام شود.
نوسانات قیمت طلا
در حالی که قیمت هر اونس طلا پس از اوج گیری در ابتدای جنگ اوکراین با ریزش شدید قیمت مواجه شده بود و حتی مرز ۱۹۰۰ دلاری را نیز از دست داده بود مجددا تحت تاثیر عوامل صعودی اکنون به بالای مرز ۱۹۶۰ دلاری بازگشته است.
تحلیل گران عامل بنیادی صعود مجدد قیمت طلا را فشار تورمی بر فلز زرد می دانند. البته عواملی نیز مانند جنگ نیز همچنان به عنوان پشتیبان قیمت طلا عمل می کند.
پس از اینکه فدرال رزرو در نشست ماه مارس خود دست به افزایش ۲۵ صدم درصدی نرخ بهره زد اما سیگنال هایی که مقامات فدرال رزرو از جمله جرومی پاول و همچنین رییس فدرال رزرو آتلانتا به بازارها مخابره کرده اند بسیار انقباضی تفسیر شده است. با این وجود برخی از تحلیل گران بر این باورند که با اینکه افزایش نرخ بهره می تواند فشار نزولی بر قیمت فلز زرد وارد کند اما شاید تا مدت زمان زیادی این اقدامات بر فشار قیمتی که به سود طلاست نچربد.
در حقیقت با اینکه جذابیت طلا با افزایش نرخ بهره کمتر خواهد شد اما افزایش قیمت نفت که به تورم بی سابقه کنونی دامن زده است در کنار جنگ اوکراین به عنوان حمایت هایی قوی برای طلا عمل خواهند کرد.
شانس طلا برای جذب سرمایه
دارایی های صندوق های قابل معامله در بورس با پشتوانه طلا روز چهارشنبه به بالاترین حد خود از ماه فوریه ۲۰۲۱ تاکنون رسیده است. از سوی دیگر این تحلیل نیز در بازارها وجود دارد که در صورت وقوع رکود تورمی در ماه های آتی شانس طلا برای جذب سرمایه بیشتر خواهد شد. از سویی تورم در حال حاضر در بالاترین حد خود در دهه های اخیر قرار دارد و از سوی دیگر وقوع جنگ اوکراین و تحریم های سنگین غرب علیه روسیه نگرانی از اختلال در رشد اقتصادی جهانی را افزایش داده است.
بهای هر اونس طلا تا ساعت ۱۰ صبح به وقت تهران برای تحویل فوری با ۱.۲۸ درصد افزایش به ۱۹۲۱ دلار و ۲ سنت رسید.
قیمت طلا امروز سهشنبه ثابت ماند زیرا بازده خزانهداری آمریکا به دنبال موضع تورم تهاجمی رئیس فدرال رزرو به بالاترین حد در چند سال اخیر رسید، در حالی که تشدید درگیری بین روسیه و اوکراین از تقاضا برای این فلز گرانبها حمایت کرد.
بهای هر اونس طلا تا ساعت ۱۰ صبح به وقت تهران برای تحویل فوری با ۱.۲۸ درصد افزایش به ۱۹۲۱ دلار و ۲ سنت رسید و بهای معاملات این بازار روز گذشته برای تحویل فوری با افزایش ۱.۴۰ درصدی ۱۹۲۳ دلار و ۳۰ سنت بود.
بهای هر اونس طلا در بازار معاملات آتی آمریکا با ۰.۱۰ درصد افزایش به ۱۹۳۹ دلار و ۴۰ سنت رسید و بهای هر اونس طلا در روز گذشته با افزایش ۰.۰۷ درصدی به ۱۹۲۴ دلار و ۳۰ سنت رسید.
جفری هالی، تحلیلگر ارشد OANDA گفت: امروز هیچ ورودی جدیدی برای تغییر قیمت در آسیا وجود ندارد و باعث میشود طلا بین بازدهی بالاتر ایالاتمتحده و افزایش احساسات ریسکگریزی بماند.
جروم پاول، رئیس فدرال رزرو افزود که بانک مرکزی ایالاتمتحده در صورت لزوم برای کاهش تورم بسیار زیاد، نرخهای بهره را بیشتر از حد معمول افزایش میدهد.
بازدهی اوراق بهادار ۱۰ ساله خزانه داری برای اولین بار از ماه می ۲۰۱۹ به بالای ۲.۳ درصد جهش کرد، در حالی که شکاف بین نرخهای اوراق بهادار دو و ۱۰ ساله خزانهداری بیشتر کاهش یافت که نشانهای بالقوه از رکود اقتصادی است. بازده و نرخ بهره بالاتر باعث افزایش هزینه فرصت نگهداری طلای بدون بهره میشود.
تقویت ارزش دلار نیز در افت قیمت طلا موثر بوده است. شاخص ارزش دلار در برابر سبد ارزهای رقیب دیروز شاهد جهش بود و موجب گرانتر شدن طلا برای خریدارانی شد که از ارزهای غیردلاری استفاده می کنند.
دیوید جونز استراتژیست ارشد بازار در موسسه کپیتال دات کام گفت: «شاهد آن هستیم که طی ۱۰ روز گذشته افزایش قیمت ناشی از جنگ اوکراین و خرید های احتکاری فروکش کرده است.»
در حالی که خوش بینی در مورد مذاکرات آتش بس موجب تقویت احساس ریسک پذیری در بازارهای مالی شده و تقاضا برای سرمایه گذاری در بازارهای امن را کاهش داده است، قیمت طلا در طی هفته اخیر شاهد افت ۲.۸ درصدی بود.
ادوارد میر تحلیلگر موسسه مان کپیتال هم در این باره گفت: «اگر آتش بس برقرار شود یا توافقی بین طرفین به دست بیاید، قیمت طلا ممکن است به سرعت افت کند.»