طلاق قبل از وقوع رابطه زناشویی یا طلاق قبل از نزدیکی، به لحاظ حقوقی آثار متفاوتی با طلاق بعد از وقوع رابطه زناشویی دارد و این موضوع، سبب تغییر عنوان طلاق و احکام و آثار آن خواهد شد.

به گزارش منیبان؛ در برخی موارد، ممکن است بروز اختلافات میان زوجین، منجر به آن شود که قبل از برپایی مراسم عروسی و در همان دوران عقد یا نامزدی، از هم جدا شده و درخواست طلاق نمایند.

آثار طلاق قبل از دخول و نزدیکی

طلاق قبل از دخول و نزدیکی، به لحاظ حقوقی، نوعی طلاق بائن محسوب می‌شود. چرا که قبل از وقوع رابطه زناشویی میان زن و شوهر، عقد نکاح به پایان رسیده است. در این میان، تفاوتی هم ندارد که طلاق از طرف زن بوده یا مرد درخواست طلاق داده باشد.

یکی از مهم‌ترین آثار طلاق قبل از دخول و نزدیکی در دوران نامزدی، آن است که به دلیل بائن بودن طلاق، شوهر امکان رجوع از طلاق را ندارد. مرد نمی‌تواند پس از طلاق، خواهان زندگی مشترک با همسر خود شود. در صورت تمایل، باید عقد نکاح جدیدی منعقد نماید.

یکی دیگر از آثار طلاق قبل از نزدیکی و دخول، آن است که زن موظف به نگه داشتن عده طلاق نیست. پس از طلاق بائن که رابطه جنسی برقرار نشده است، زن می‌تواند بلافاصله با مرد دیگری ازدواج نماید. درصورتی‌که اگر بعد از نزدیکی، زن و شوهر جدا شوند زن باید به مدت سه ماه، عده طلاق نگه دارد.

نصف شدن مهریه زن، از دیگر آثار طلاق قبل از دخول و نزدیکی است. اگر زن و مرد، قبل از طلاق با یکدیگر رابطه زناشویی برقرار نکرده باشند، تنها نیمی از مهریه تعیین شده، به زن تعلق می‌گیرد. اگر زن، قبلا مهریه را به‌صورت کامل دریافت نموده، باید نیمی از آن را به شوهر بازگرداند.

یکی دیگر از آثار مهم طلاق قبل از نزدیکی، آن است که هم زن و هم مرد، می‌توانند اقدام به تعویض شناسنامه خود کنند. یعنی نام همسر قبلی را از شناسنامه خود، پاک کنند.

کدخبر: 84090 تاریخ انتشار