قاتل که جوانی ۲۷ساله بود با چاقو به سمت مقتول هجوم برد و ضرباتی به او زد و همراه دوستش پا به فرار گذاشت. پسر مجروح نیز به بیمارستان منتقل شد اما جانش را از دست داد.

به گزارش منیبان؛ فقط ۲۰ روز مانده بود به جشن عروسی پسر جوان که او بر سر یک مسئله پیش پا افتاده و تنها به‌دلیل تنه‌زدن مرتکب جنایت شد. متهم به قتل پس از جنایت به شمال کشور گریخت و در کلبه‌ای جنگلی مخفی شد اما درنهایت به‌دام پلیس افتاد.

شامگاه ششم اردیبهشت امسال به قاضی ساسان غلامی، بازپرس جنایی تهران خبر رسید که پسری جوان در جریان یک درگیری به قتل رسیده است. محل حادثه جنوب تهران بود و تحقیقات نشان می‌داد که درگیری میان ۳جوان مقابل سوپرمارکتی رخ داده است. آنطور که شاهدان می‌گفتند قاتل به‌همراه یکی از دوستانش بود و مقتول نیز در حال گذر از آن منطقه بود که با قاتل چشم در چشم شد و پس از آن درگیری میان آنها آغاز شد.

پیشنهاد ویژه

قاتل که جوانی ۲۷ساله بود با چاقو به سمت مقتول هجوم برد و ضرباتی به او زد و همراه دوستش پا به فرار گذاشت. پسر مجروح نیز به بیمارستان منتقل شد اما جانش را از دست داد.

با این اطلاعات قاتل و دوستش تحت تعقیب قرار گرفتند تا اینکه دوست وی دستگیر شد. او گفت: روز حادثه دوستم مهران (متهم به قتل) به‌دنبال من آمد تا با هم در محل چرخی بزنیم. در حال قدم زدن بودیم که مقابل سوپرمارکت محل با مقتول مواجه شدیم.

مقتول از بچه‌های محل بود و تا جایی که می‌دانم او و مهران از مدت‌ها قبل برای یکدیگر کری می‌خواندند. اختلاف آنها خیلی جدی نبود اما وقتی برای خرید سیگار به داخل مغازه سوپرمارکت رفتم، ظاهرا آنها درگیر شده بودند. وقتی بیرون آمدم و دیدیم مقتول غرق در خون روی زمین افتاده از ترس به همراه مهران فرار کردم.

مخفی شدن در کلبه جنگلی

تیمی از مأموران اداره دهم پلیس آگاهی تهران تحقیقات خود را برای بازداشت قاتل فراری که پس از جنایت از محل سکونت خود متواری شده بود ادامه دادند تا اینکه متوجه شدند او به یکی از شهرهای استان گلستان فرار کرده و در کلبه ای در جنگل مخفی شده است. با این سرنخ مأموران راهی استان گلستان شدند و قاتل را در مخفیگاهش دستگیر کردند.

او پس از انتقال به دادسرای جنایی تهران و اعتراف به قتل با قرار قانونی بازداشت شد و گفت:  اختلاف من و مقتول خیلی جدی نبود؛ در حد یک کری‌خوانی. اما روز حادثه دعوای ما به‌خاطر تنه‌زدن شروع شد. آن روز به همراه دوستم قصد رفتن به بنگاه املاک را داشتم.

۲۰روز مانده بود به جشن عروسی من و دختر موردعلاقه‌ام و می‌خواستم یک خانه کوچک اجاره کنم . همان موقع مقتول را دیدم و با هم چشم در چشم شدیم. توجهی نکردم و دوستم به مغازه رفت تا سیگار بخرد.

من هم می‌خواستم به داخل بنگاهی که کنار سوپرمارکت قرار داشت بروم که شانه هایم با شانه‌های مقتول برخورد کرد و وقتی هردو به هم اعتراض کردیم دعوا شروع شد. ما به خاطر تنه زدن درگیر شدیم و اصلا نمی‌دانم چه شد که چاقو به او برخورد کرد. راستش چاقو همراه او بود که ابتدا با چاقو شیشه ساعتم را شکست و من درحالی‌که می‌خواستم چاقو را از دستش بگیرم نمی‌دانم چه شد که به او برخورد کرد و به قیمت جانش تمام شد.

متهم ادامه داد: وقتی مقتول روی زمین افتاد، ترسیدم و فرار کردم. شبانه وسایلم را جمع کردم و به زادگاه پدری‌ام در یکی از شهرهای استان گلستان رفتم و با اجاره کردن یک کلبه در وسط جنگل در آنجا مخفی شدم تا اینکه پلیس مرا دستگیر کرد. پس از اعترافات قاتل، برای او قرار بازداشت صادر شد و تحقیقات در این پرونده ادامه دارد.                 

فناوری‌های نوین عامل پیشگیری از سرقت است

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ضمن اشاره به راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم، به‌روزرسانی فناوری‌ها در کنترل و پیشگیری از سرقت را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: سارقان با به روزترین روش‌های سرقت آشنایی دارند و برای مقابله با آن لازم است از فناوری‌های نوین و به روز استفاده شود.

اصغر جهانگیر، در نخستین جلسه مرکزی پیشگیری و مقابله با سرقت که با حضور نمایندگان دستگاه‌های ذیربط و به ریاست معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه برگزار شد به قدر و سهم هر نهاد در رابطه با سرقت اشاره کرد و گفت: ۳ دسته در جامعه با موضوع سرقت در ارتباط هستند.

کسانی که خودشان مرتکب سرقت می‌شوند، آنهایی که در خرید و فروش اموال مسروقه نقش دارند و مالباخته‌ها که ممکن است شخص یا یک سازمان دولتی و خصوصی باشند. او افزود: در ابتدا مهم‌ترین کار این است که سهم بخش‌های مختلف در موضوع سرقت مشخص شود. اگر یک سارق بداند که نمی‌تواند به راحتی مال سرقت شده را بفروشد و اگر فروخت به راحتی قابل شناسایی و پیگیری است، انجام جرم برای او مشکل خواهد شد.

نقش بازدارنده قانون

جهانگیر ادامه داد: قانون در پیشگیری از سرقت سهم قابل‌توجهی دارد ولی اینطور نیست که تنها با قانون به‌معنای واقعی، سرقت کاهش پیدا می‌کند ولی در عین حال قانون به‌عنوان نقش بازدارنده باید متناسب با جرم باشد. وی افزود: در حوزه قوانین، قانون سنگین کم نداریم ولی قوانین به‌دلیل اینکه دائم با ارفاقات مختلف روبه‌رو می‌شود شرایطی را فراهم می‌کند که مورد عنایت قرار نگیرد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ادامه داد: شرایط سخت اقتصادی، تورم و تحریم‌ها به قدر کافی موجب نگرانی مردم شده است. در این بین اگر مالی هم از آنها سرقت شود شرایط برایشان بسیار دشوار خواهد بود لذا در محله‌های محروم که اهالی، نمی‌توانند هزینه‌ای برای استخدام نگهبان‌محله کنند بسیج به‌عنوان مردمی‌ترین نهاد کشور می‌تواند این وظیفه را برعهده بگیرد.

جهانگیر، استفاده از فناوری‌های نوین در پیشگیری از سرقت را مهم دانست و بیان کرد: به‌روزرسانی فناوری‌ها در کنترل و پیشگیری از سرقت بسیار حائز اهمیت است. زیرا سارقان با به روزترین روش‌های سرقت آشنایی دارند و برای مقابله با آن لازم است از فناوری‌های نوین و به روز استفاده شود.

او در پایان به نقش بیمه‌ها اشاره کرد و گفت: اغلب بیمه‌ها تاکنون به‌معنای کامل کمک حال مردم در امر سرقت نشده‌اند و بیشتر به‌عنوان سازمان درآمدی ایفای نقش می‌کنند. بیمه‌ها به هنگام بیمه کردن خودروها یا منازل باید الزامات آموزشی را در دستور کار داشته باشند؛ به‌طور مثال اگر قرار است منزلی را بیمه سرقت کنند راه‌های پیشگیری از سرقت با توجه به محیط و محل سکونت و ویژگی‌های آن نیز در دستور کار قرار گیرد و درصورت بروز سرقت، راه‌های جلوگیری از تکرار آن را آسیب‌شناسی کرده و حسب مورد به مراجع مربوطه برای اصلاحات لازم را اعلام کنند.

کدخبر: 85379 تاریخ انتشار