رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا تاکید کرد که ایالات متحده "فاصله زیادی" با تصمیم احتمالی مبنی بر اعزام نیروهای آمریکایی به اوکراین دارد و در عین حال اعلام کرد که تعداد نظامیان ایالات متحده در اروپا افزایش یافته است.

به گزارش مُنیبان، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا پیش از حمله روسیه به اوکراین (۲۴ فوریه) تصمیم گرفت که سربازان آمریکایی را از کی‌یف خارج کند تا بدین ترتیب بتواند مانع درگیری مستقیم بین نیروها شود. اما بازگشایی سفارت آمریکا در کی‌یف سوالاتی را در این زمینه ایجاد کرده است که آیا نیروهای آمریکایی برای تضمین امنیت دیپلمات‌ها به اوکراین بازخواهند گشت یا خیر.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در یک کنفرانس خبری اذعان داشت که تا حدودی درخصوص چنین برنامه‌ها و تصمیم‌های بالقوه‌ای مبنی بر بازگشت نیروهای آمریکایی به اوکراین گفت‌وگو شده است. اما وی خاطرنشان کرد که این تصمیمات هنوز به دست وزیر دفاع آمریکا جهت بررسی و تصدیق نرسیده است.

پیشنهاد ویژه

مارک میلی در این راستا افزود: «هرگونه تصمیمی مبنی بر بازگشت نیروهای آمریکایی به اوکراین ملزم به تصدیق رئیس‌جمهوری آمریکاست؛ در نتیجه ما با چنین اقدامی فاصله زیادی داریم. ما همچنان در حال بررسی اقدامات لازم هستیم و هیچکدام از آن‌ها هنوز به دست لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا نرسیده است.»

در حال حاضر پنتاگون از طریق به اشتراک‌گذاری اطلاعات و ارسال تسلیحات به اوکراین کمک می‌کند تا در مقابل روسیه بجنگد.

مارک میلی همچنین اعلام کرد که تعداد نظامیان ایالات متحده در اروپا افزایش یافته و از ٧٨ هزار نفر در پاییز گذشته، به ١٠٢ هزار نفر در حال حاضر افزایش یافته است. به گفته او، ١٥ هزار نیروی نظامی و ١٢ اسکادران جنگنده هوایی در منطقه حضور دارند.

در نشست مجازی که برای بررسی وضعیت اوکراین تشکیل شده بود، پنج کشور اتریش، بوسنی و هرزگوین، کلمبیا، ایرلند، و کوزوو حضور داشتند و به فهرست "حامیان اوکراین" اضافه شدند.

هم‌زمان لوید آستین نیز از کشورهایی که به تعهدات خود در حمایت از اوکراین پایبندند و برای این کشور بسته‌های تسلیحاتی ارسال می‌کنند، قدردانی کرد. او دانمارک را به دلیل ارسال "موشک هارپون" که امکان دفاع از سواحل اوکراین را فراهم می‌کند، ستود.

او همچنین گفت که جمهوری چک به اوکراین بالگردهای تهاجمی، تانک و سیستم‌های راکتی می‌دهد.

وزیر دفاع ایالات متحده در جریان نشست مجازی با متحدان خود در روز دوشنبه، اعلام کرد که حدود ٢٠ کشور بسته‌های کمک امنیتی جدید برای اوکراین ارسال کرده‌اند. آستین پس از این نشست، به خبرنگاران گفت: «کشورهایی که بسته‌های جدید را اعلام کردند، شامل ایتالیا، دانمارک، یونان، نروژ و لهستان می‌شوند.»

کدخبر: 85519 تاریخ انتشار