سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده تصریح کرده است که ظرف چند روز یا چند ماه نمی‌توان تغییری در روابط چند دهه‌ای روسیه و هند به وجود آورد و این رابطه را مختل کرد.

به گزارش مُنیبان، «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در جریان یک کنفرانس خبری در روز گذشته (سه‌شنبه) گفت که روابط چند دهه‌ای دهلی نو با روسیه ظرف چند ماه قابل تغییر نیست و واشنگتن باور ندارد که بتواند به سرعت روابط دوجانبه چند دهه بین هند و روسیه را مختل کند.

بنا بر گزارش شبکه روسی راشاتودی، پرایس در جریان کنفرانس خبری روز سه‌شنبه خود در پاسخ به این سؤال که به چه دلیل گروههایی که واشنگتن و دهلی نو به طور مشترک در آن مشارکت می‌کنند از جمله گفت‌وگوهای امنیتی چهارجانبه آمریکا، هند، اتریش و ژاپن که در همان روز نشستی را برگزار کردند، یک بیانیه محکم درباره عملیات نظامی روسیه در اوکراین صادر نکردند، گفت: «هند با روسیه رابطه‌ای دارد که در طول چند دهه توسعه یافته است» و این در حالی است که درگیری‌ها در اوکراین تنها سه ماه است که در جریان است و روشن است که این درگیری به اندازه‌ای برای مقام‌های هند طولانی نیست که بخواهند موضع خود را تغییر دهند.

پیشنهاد ویژه

پرایس ادامه داد: «ما هرگز فکر نکرده‌ایم که این امر واقع بینانه یا امکان‌پذیر باشد که ظرف چند روز یا حتی چند ماه تلاش کنیم تا روابط تاریخی هند با روسیه را که در طول دهه‌ها توسعه یافته است،از نو شکل دهیم یا مجدداً‌ در آن تغییری به وجود آوریم».

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد که از زمان دولت «جرج بوش» در بازه زمانی 2001 تا 2009 دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه تلاش‌هایی صورت گرفته است به این مفهوم که ایالات متحده هم‌اکنون می‌تواند «شریکی برای هند باشد و این در حالی است که زمانی‌که اولین بار روابط روسیه با هند در جریان جنگ سرد گسترش یافت، چنین نبود».

این دیپلمات آمریکایی ادامه داد که همکاری بین واشنگتن و دهلی نو در زمینه اقتصاد، تجارت و امنیت در حال گسترش است و واشنگتن «اطمینان دارد که این روابط در آینده تقویت خواهد شد».

بر اساس این گزارش، هند تمایلی به محکوم کردن روسیه به دلیل اعزام نیرو به اوکراین در اواخر فوریه (24 فوریه، پنجم اسفند ماه) نداشته و در برابر فشار ایالات متحده برای پیوستن به تحریم‌های بین‌المللی سخت علیه مسکو مقاومت کرده است. از طرف دیگر، دهلی نو در جریان عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین، علی‌رغم تلاش غرب برای منزوی کردن روسیه، شروع به خرید حجم بی سابقه نفت روسیه کرد.

طبق برآوردهای ایالات متحده، هند و روسیه به طور رسمی روابط خود را به عنوان یک «مشارکت راهبردی ویژه و ممتاز» توصیف می‌کنند. این روابط نه تنها شامل اقتصاد و سیاست می‌شود بلکه امنیت را نیز در برمی‌گیرد به طوریکه 85 درصد از سامانه‌ تسلیحاتی هند منشأ روسی یا شوروی دارند.

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در تاریخ 24 فوریه (پنجم اسفند ماه) به درخواست کمک جمهوری‌های دونباس برای دفاع در مقابل حملات اوکراین، دستور آغاز عملیات نظامی ویژه در اوکراین را صادر کرد اما کشورهای غربی به ویژه آمریکا و انگلیس از آن زمان نه تنها اقدامی برای کاهش درگیری‌ها در اوکراین نکردند بلکه با فشار تحریم‌ها و عرضه تسلیحات سبک و سنگین به اوکراین، به آتش این ناآرامی‌ها دامن زدند.

کدخبر: 85742 تاریخ انتشار