- آرشیو اخبار 1
- سیاسی 2
رئیس جمهور تاجیکستان در راه تهران
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در ادامه دیدارهای چهارمین نشست گفتگوی امنیت منطقهای در تاجیکستان ضمن دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی این کشور، پیرامون آخرین تحولات منطقه و مسائل دو جانبه با او گفتگو کرد.
به گزارش منیبان، در ادامه دیدارهای دریابان علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان که برای شرکت در چهارمین نشست گفتوگوی امنیت منطقهای به تاجیکستان سفر کرده است؛ نصرالله محمود زاده دبیر شورای امنیت ملی جمهوری تاجیکستان با او ملاقات و پیرامون آخرین تحولات منطقه و مسائل دو جانبه با او گفتوگو کرد.
در این دیدار دریابان شمخانی با اشاره به بحرانهای موجود در منطقه که ناشی از دخالتهای شرارت بار آمریکا و رژیم صهیونیستی است؛ توسعه همکاریهای منطقهای را بهترین راه برون رفت از بحرانهای موجود دانست.
شمخانی با ابراز مسرت از دیدار با همتای تاجیکی و سفر آتی رئیس جمهور تاجیکستان به تهران رایزنیهای دو کشور در سطوح عالی را برای گسترش همه جانبه روابط موثر و کارساز ذکر کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اراده رهبران دو کشور برای توسعه روابط تهران - دوشنبه تصریح کرد: باید با تبادل نظر و اشتراک مساعی موانع موجود در ارتقاء مناسبات فی مابین را برطرف کرد.
شمخانی با اشاره به مزیتهای ترانزیتی ایران و امکانات بندری در چابهار آمادگی کشورمان برای اتصال به آبهای جنوبی خلیج فارس را اعلام کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، بر همکاری در موضوع افغانستان و همچنین تسریع در اجرای توافق نامههای میان دو کشور تاکید کرد.
نصرالله محمود زاده دبیر شورای امنیت ملی جمهوری تاجیکستان نیز در این دیدار با اشاره به اشتراکات تمدنی و ریشههای عمیق فرهنگی و زبانی دو کشور اظهار داشت: رهبران دو کشور با اراده مستحکم در مسیر ایجاد فصل جدید در روابط دوجانبه گامهای مستحکمی را برداشته اند که مسئولیت ما برای شتاب دادن به روابط را مضاعف کرده است.
او گفت: سفر سرلشکر باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح ایران به تاجیکستان فصل جدیدی در روابط دفاعی دو کشور ایجاد کرد و آمادگی داریم تا توافقات حاصل شده را به سرعت اجرایی کنیم.
محمودزاده با اشاره به بیثباتی موجود در افغانستان، یکی از دغدغه های تاجیکستان را برقراری امنیت در مرزهای مشترک با این کشور عنوان کرد و گفت: متاسفانه گروههای تروریستی در افغانستان بهشدت فعال هستند و حاکمیت افغانستان نیز حساسیتی در مورد فعالیتهای ناامن کننده آنها ندارد.