به تجمع گاز در دستگاه گوارش که با بادکردن و آروغ زدن همراه است نفخ شکم گفته می‌شود.

به گزارش منیبان؛ نفخ شکم از نشانه‌های سوء‌هاضمه است و معمولا بر اثر خوردن برخی غذاها که بادزا و نفخ‌آور هستند، پدید می‌آید. این عارضه یکی از مشکلات شایع گوارشی در افراد است که در زنان بیشتر از مردان بروز پیدا می‌کند. در ادامه همراه ما باشید تا برای درمان نفخ شکم راهکارهایی را به شما معرفی کنیم.

علائم نفخ شکم

احساس سفت و پر بودن کامل شکم

باد کردن شکم

دفع گاز از دستگاه گوارش

علت ایجاد نفخ شکم

بلعیدن هوا و گاز ناشی از تجزیه غذای هضم نشده، دو عامل اصلی در ایجاد نفخ شکم هستند. بلعیدن هوا می‌تواند به خاطر تند غذا خوردن و جویدن نادرست غذا رخ می‌دهد. گاز ناشی از تجزیه غذای هضم نشده نیز به دلیل عدم هضم بعضی از قندها در روده کوچک و ایجاد گاز به‌خاطر واکنش آن‌ها با برخی باکتری‌های بی‌ضرر در روده بزرگ گازهایی در شکم ایجاد می‌شود.

کرفس

 سبزی کرفس علاوه بر تنظیم فعالیت روده و شکم، به علت داشتن خاصیت دفع مایعات می‌تواند باعث کاهش گازهای معده ‌شود. کرفس منبع غنی است، که باعث دفع سموم بدن نیز می‌شود. خیار، کدو و جعفری نیز از دیگر سبزیجاتی هستند که باعث دفع مایعات بدن می‌شوند.

درمان خانگی نفخ شکم 

نکته: بهتر است قبل از مصرف سبزیجات آن‌ها را بپزید. پختن کرفس و سبزیجات دیگر باعث شکسته شدن ساختمان فیبر آن می‌شود و همین امر سبب هضم آسان‌تر آن می‌گردد.

لیمو به همراه آب

 لیمو به‌طور طبیعی دارای خاصیت دفع آب از بدن است. شما می‌توانید آب لیمو را به مقداری آب ولرم اضافه کرده و میل کنید. با این کار میزان نمک محلول در بافت‌های بدن نیز کاهش می‌یابد. فقط دقت کنید که شربت را با نی میل نکنید. زیرا نی باعث ورود هوای اضافی به معده‌ می‌شود.

مخلوط لیمو، خیار، هندوانه و رزماری

نفخ، تعادل بین سدیم و پتاسیم موجود در بدن است. برای کاهش و رفع نفخ شکم می‌توانید از مخلوط لیمو، خیار، هندوانه و رزماری استفاده کنید. این مخلوط به شدت مایعات اضافی و سموم بدن شما را دفع می‌کند. 

عدس و لوبیا

 عدس منبع غنی از فیبر است که باعث هضم راحت‌تر غذا می‌شود. لوبیا نیز منبع غنی از پتاسیم و فیبر است. اگر به سلامتی و پاکسازی بدن خود اهمیت می‌دهید مطلب با ۳ معجزه‌گر برای سم‌زدایی کبد آشنا شوید را بخوانید.

ماست

ماست غذایی از پیش هضم شده است که به خاطر پروسه‌ صورت گرفته در روند تهیه آن، باعث می‌شود که به محض ورود به بدن، جذب بافت‌ها شود. همچنین ساختمان شکر موجود در شیر، زمانی که به ماست تبدیل می‌شود کاملا می‌شکند و این امر از بروز نفخ و گاز معده جلوگیری می‌کند. پیشنهاد می‌شود در کنار هر وعده‌ غذایی خود از ماست استفاده کنید تا همواره از خاصیت‌های آن بهره‌مند شده و غذای شما راحت‌تر هضم شود.

کدخبر: 86007 تاریخ انتشار