با توجه به تعهدات انجام شده در معاملات رهن و اجاره ملک، طرفین قرارداد موظف‌اند اقدامات لازم برای انجام مفاد درج‌شده در قرارداد را انجام داده و نسبت به توافقات انجام‌شده متعهد بمانند.

به گزارش منیبان؛ در قانون مدنی ماده ۴۶۶ بیان کرده است اجاره عقدی معوض است که به واسطه آن شخصی به عنوان مستاجر برای مدت زمانی مشخص، مالک منافع مال می‌شود.

آیا مستاجر می‌تواند جریمه دیر پرداخت کردن پول رهن را دریافت کند؟

پیشنهاد ویژه

در پایان قرارداد اجاره، مالک می‌بایست مبلغ رهن را تمام و کمال به مستاجر تحویل دهد. برخی مواقع به سبب بالا بودن مبلغ و مشکلات مالک یا اختلافات موجود، مالک از پرداخت به موقع مبلغ رهن خودداری می‌کند. در این شرایط تکلیف مستاجر چیست؟ آیا خسارت وارد شده به مستاجر به سبب عدم پرداخت به موقع مبلغ ودیعه از سوی مالک، باید جبران شود؟

اگر در پایان قرارداد مستاجر تصمیم به تخلیه داشته و با هماهنگی مالک بخواهد برای تحویل ملک اقدام کند اما از سوی مالک همکاری لازم جهت بازپرداخت رهن انجام نشود، مستاجر می‌بایست بر اساس روال قانونی پیش برود تا بتواند حقوق خود را دریافت کند. چرا که در برخی موارد افراد برای تلافی یا لجبازی اقداماتی را انجام می‌دهند که از نظر قانون ایراد داشته و موجب از بین رفتن حقوق مسلم افراد می‌شود. لذا توصیه می‌شود در صورت بروز اختلاف در روابط مالک و مستاجر خودسرانه عمل نکرده و مراحل قانونی را طی کنید.

پس ندادن رهن به مستاجر

چنانچه به عنوان مستاجر قصد تخلیه ملک را دارید اما مالک از بازپرداخت پول رهن خودداری می‌کند، می‌بایست طبق روال زیر و بر اساس قانون پیش بروید تا بتوانید حقوق خود و جریمه دیرکرد بازپرداخت رهن را دریافت کنید.

    اطلاع دادن به مالک به منظور تخلیه ملک در موعد مقرر

    تخلیه به موقع و تحویل کلید به مشاور املاک تنظیم‌کننده قرارداد اجاره

    دریافت رسید از مشاور املاک جهت تحویل کلید ملک

    امضا رسید کلید توسط دو نفر شاهد بالغ و مذکر

    مراجعه به شورای حل اختلاف و ارائه درخواست رسیدگی به مشکل پیش آمده

    تنظیم اظهارنامه و اطلاع مالک از طرح شکایت توسط مراجع مربوطه

کدخبر: 86199 تاریخ انتشار