- آرشیو اخبار 1
- ورزشی 2
اتفاقات عجیبی که قرمزهای پرطرفدار تجربه خواهند کرد چیست؟
تیم پرطرفدار تبریزی برای ادامه فعالیت با مالک فعلی در لیگ برتر اتفافات جالبی را تجربه خواهد کرد.
به گزارش منیبان، نمایندگان تبریز و دیگر شهرهای استان آذربایجان شرقی در مجلس تلاش زیادی کردند تا تیم تراکتور تحت پوشش مس سونگون قرار گرفته و بخشی از هزینههای این تیم از این طریق تامین شود. این اتفاق با وجود موافقت وزیر صنایع و با مخالفت و ممانعتهایی که شرکت ملی صنایع مس صورت داد میسر نشد. به این ترتیب بعد از مدتی زنوزی روی خط رسانه این باشگاه اعلام کرد به تیمداری برمیگردد و برنامهای برای واگذاری ندارد. زنوزی با این اقدام به مخالفانش ثابت کرد این تیم خریدار ندارد.
تیم تراکتورسازی بدهیهای زیادی داشت و هنوز هم بخشی از این بدهیها به قوت خود باقی است از این رو هیچ شرکت خصوصی حاضر به خرید این تیم با این حجم از بدهی نمیشد. در واقع زنوزی درست میگفت و تیمش خواهان نداشت اما پشت پرده داستان دیگری در جریان بود که به زنوزی برای ادامه فعالیت امید داد.
او که محبوبیت خود را در بین برخی هواداران تراکتور از دست داده و از طرفی تیمی مستأصل را در اختیار داشت جز به واگذاری راضی نمیشد. او حتی تیم را در مقطعی رها کرد و از هیئت فوتبال خواسته بود مسئولیتش را بر عهده بگیرد که ناگهان تغییر موضع داد.
اینطور به نظر میرسد که وعده های شرکت ملی مس به مالک تراکتور او را به ادامه کار امیدوار کرده است. البته قرار نیست این توافقات پشت پرده، علنی شود و انگار نه انگار توافقاتی در جریان بوده و قرار است به تراکتوریها کمک مالی شود. اگر به یاد داشته باشید یکی از مخالفان واگذاری تیم تراکتور به مس سونگون، کرمانیها بودند. در واقع هر ساله یک درصد از سود حاصل از صنایع مس به ورزش تعلق میگیرد و سهم تیمهای فوتبال خصوصا لیگ برتریها به دلیل هزینههای بالا ، بیشتر است. از این رو کرمانیها که چند تیم فوتبال در این استان دارند نمیخواستند این یک درصد را با تراکتور شریک شوند. از آنجا که در آن مقطع تیم مس رفسنجان و گلگهر سیرجان سهمیه لیگ برتری بودند در صورت شراکت با تراکتور بودجه سالیانه انها از نصف هم کمتر میشد، چه برسد به حالا که تیم مس کرمان هم به لیگ برتر صعود کرده و این بودجه علاوه بر تقسیم بین سه تیم لیگ برتری و چند تیم لیگ یک و دو محدود تر هم میشد.
از این رو صنایع مس در مذاکره با افراد دخیل در این پرونده پیشنهاد کرد هر ساله کمکی نقدی به تیم تراکتور بپردازد و در عوض این تیم را زیر مجموعه خود نکند. به این ترتیب آن یک درصد بودجه ورزشی به خود کرمانیها تعلق میگیرد و صاحب شریک نمیشوند و تراکتور هم با کمکی که دریافت میکند بدون وابستگی به پول میرسد. اینطور به نظر میرسد که این توافقات همگی مخفی بوده و قرار نیست علنی یا رسمی شود. به این ترتیب تراکتور از این پس بخشی از هزینههای خود را از طریق صنایع مس و با کمک بلاعوض آنها تامین میکند و از نظر مالی وضعیت بهتری خواهد داشت. از طرفی با مالکیت زنوزی به کارش ادامه میدهد و دیگر ادعای واگذاری نکرده و بحث مس سونگون به میان نخواهد آمد. این در حالی است که پیش از این گفته شده بود مس سونگون مخالف تیمداری است و علاقه ای به همکاری با تراکتور ندارد اما در این خصوص شنیده میشود که اتفاقا سونگونیها که بخشی از زیادی مس استخراج میکنند مایل به تیمداری بودند اما بحث یک درصد بودجه ورزشی در میان بود. همان بودجهای که از آن با عنوان مسئولیت اجتماعی نام برده میشود و طبق مصوبه این وزارت خانه قرار بر افزایش آن به این راحتیها نیست.