هنگامی که غذا وارد خانه شما می‌شود، تا زمان مشخصی سالم می‌ماند. تاریخ درج‌شده روی بسته‌بندی تخمینی از این زمان است.

به گزارش منیبان؛ همه ما تاریخ انقضا درج‌شده روی محصولات غذایی و بهداشتی را دیده‌ایم؛ معنای این تاریخ واقعا چیست؟ حتما باید پس گذشت تاریخ انقضا مواد غذایی را دور بریزیم یا می‌توان آن‌ها را استفاده کرد؟

بهترین شیوه نگهداری مناسب

پیشنهاد ویژه

می‌توان شیر را ۷ روز در یخچال نگهداری کرد. بهتر است آن را عقب یخچال بگذارید که سردترین قسمت است.

تخم‌مرغ را می‌توان ۳ تا ۵ هفته استفاده کرد. بهتر است تخم‌مرغ را هم مانند شیر عقب یخچال نگهداری کرد.

گوشت چرخ‌کرده و مرغ را می‌توان ۱ تا ۲ روز در یخچال نگهداری کرد. اگر قصد دارید در آینده از آن‌ها استفاده کنید، بلافاصله آن‌ها را در فریزر بگذارید.

می‌توان گوشت و مرغ پخته را ۳ تا ۴ روز درون یخچال نگهداری کرد.

کالباس پیش از بازشدن تا ۲ هفته و پس از بازشدن ۳ تا ۵ روز قابل‌استفاده است.

برنج خشک یا پاستا را می‌توان ۱ تا ۲ سال درون کابینت نگهداری کرد و پس از پختن فقط ۳ تا ۴ روز در یخچال سالم می‌مانند.

میوه کنسروی را می‌توان ۱۲ تا ۱۸ ماه درون کابینت نگهداری کرد. پس از بازشدن کنسرو، فقط ۵ تا ۷ روز درون یخچال قابل‌نگهداری است.

تاریخ انقضای مواد غذایی

اطلاعات مربوط به تاریخ انقضا و زمان تولید و مصرف که روی بسته‌بندی محصولات درج می‌شوند، الزاما زمان دورانداختن مواد غذایی نیست. دانستن این مسئله باعث می‌شود تصمیم‌های بهتری درباره امنیت و تازگی مواد غذایی بگیرید و با حس چشایی، بینایی، بویایی یا حتی لامسه خود این کار را انجام دهید.

تلاش برای دیدن کپک یا تغییر رنگ

احساس بوی عجیب

تغییردر میزان سفتی، نرمی و جنس محصول

مزه عجیب

می‌توانید غذاهای مختلف را برای مدت مشخصی پس از تاریخ انقضایشان نگه دارید. البته در این شرایط باید به نشانه‌های فاسدشدن نیز دقت کنید. خوب است بدانید که بعضی غذاهای خشک مانند جو، پاستا یا برنج تا ماه‌ها یا حتی سال‌ها پس از تاریخ انقضا خود سالم می‌مانند.

خطرات مصرف غذا پس از تاریخ انقضا

بیشتر تاریخ انقضاها مربوط به مدت امن‌بودن مواد غذایی نیستند و نشان‌دهنده مدتی هستند که کیفیت مطلوب را دارند، پس خطر اصلی خوردن غذایی با تاریخ انقضای گذشته این است که بالاترین کیفیت را نداشته باشد. مثلا سبزیجات کنسروی که تاریخ انقضایشان گذشته است ممکن است نرم شده باشند یا میوه‌های منجمد ممکن است طعم اصلی خود را نداشته باشند.

البته زمان نقشی اساسی در سلامت مواد غذایی دارد. خطراتی نیز برای خوردن غذاهایی که تاریخ انقضایشان گذشته است وجود دارد و هرچقدر زمان بیشتری بگذرد، این خطر بیشتر می‌شود. بنا به گفته مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC)، از هر ۶ نفر آمریکایی ۱ نفر در سال دچار مسمومیت غذایی می‌شود و حدود ۳۰۰۰ نفر جان خود را از دست می‌دهند. باکتری‌های خطرناکی روی غذاها رشد می‌کنند و موجب این بیماری‌ها و عوارض می‌شوند. اگر وجود کپک یا بوی ناخوشایند موجب شد به فساد غذا شک کنید، آن را دور بیندازید.

کدخبر: 87576 تاریخ انتشار