- آرشیو اخبار 1
- بین الملل 2
فقط این دو کشور از کره شمالی دفاع کردند
چین و روسیه در یک نشست مجمع عمومی سازمان ملل که اولین در نوع خود بود، از وتوی خود در قبال یک قطعنامه مورد حمایت آمریکا برای اعمال تحریمهای شدید جدید علیه کره شمالی دفاع کردند.
به گزارش منیبان، این نشست در مجمع عمومی سازمان ملل بر اساس قوانین جدیدی برگزار شد که مجمع عمومی را ملزم به بررسی هرگونه وتوی اعمالی از سوی یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت میکند.
چین و روسیه مخالفت خود را با اعمال تحریم های بیشتر علیه کره شمالی تکرار کردند و آمریکا را مقصر افزایش تنش ها در شبه جزیره کره دانستند و تاکید کردند که آنچه اکنون مورد نیاز است گفتگو بین کره شمالی و دولت بایدن است.
مقامات نزدیک به ۷۰ کشور برای سخنرانی در این نشست علنی که عبدالله شهید، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل آن را در راستای کارآمدتر و پاسخگوتر کردن سازمان ملل دانست، ثبت نام کردند. او گفت: با چندین رهبر جهان که اخیراً با آنها ملاقات کردم، بر مبنای دلایلی خوب این نشست را "اتفاقی انقلابی" دانستند.
مارتین بیل هرمان، سفیر دانمارک در سازمان ملل، در حالی که سخنرانی خود را از طرف کشورهای شمال اروپا آغاز می کرد، به این نهاد جهانی ۱۹۳ عضوی گفت: "تاریخ امروز ساخته می شود."
او اظهار کرد که شورای امنیت وظیفه تضمین صلح و امنیت بین المللی را برعهده دارد و استفاده از حق وتو برای جلوگیری از انجام وظایف شورا "موضوعی بسیار نگران کننده است."
هرمان عنوان کرد، قطعنامه تصویب شده در ۲۶ آوریل در مجمع عمومی سازمان ملل که موضوع الزام به مناظره بر سر این مساله را مطرح کرد، نه تنها به کشور یا کشورهای اعمال کننده حق وتو فرصت میدهد تا دلیل خود را توضیح دهند، بلکه به همه کشورهای عضو سازمان ملل "فرصتی برای به اشتراک گذاشتن دیدگاههایشان در مورد این موضوع را که مورد استقبال قرار گرفته، می دهد."
شورای امنیت، تحریمهایی را پس از اولین آزمایش هستهای کره شمالی در سال ۲۰۰۶ اعمال کرد و طی سالهای بعد از آن محدودیتها را در مجموع به موجب ۱۰ قطعنامه به منظور مهار برنامههای هستهای و موشکهای بالستیک این کشور و قطع تامین مالی آنها تشدید کرد.
رای ۱۳ به ۲ در شورای امنیت در ۲۶ مه به قطعنامه مطرح شده علیه کره شمالی، اولین شکاف جدی در میان پنج عضو دائمی دارای حق وتو - چین، روسیه، آمریکا، انگلیس و فرانسه- در مورد قطعنامه های مربوط به تحریم کره شمالی بود.
جفری دلورانتیس، معاون سفیر آمریکا به مجمع گفت: در حالی که کره شمالی "در حال نهایی کردن تدارکات برای دست زدن به هفتمین آزمایش هسته ای بالقوه خود" است، رکوردی از تعداد پرتاب های موشکی را داشته است.
او اقدامات "جمهوری دموکراتیک خلق کره" یا کره شمالی را "غیر موجه" خواند.
دلورانتیس تاکید کرد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور "مکرراً و علناً گفته اند که ما به دنبال گفتگو با پیونگ یانگ بدون پیش شرط هستیم" و این پیام از کانال های خصوصی از جمله چین منتقل شده است.
وی افزود: آمریکا فراتر از آن، آماده است تا در مورد کاهش تحریم ها برای دستیابی به خلع سلاح اتمی کامل شبه جزیره کره گفتگو کند.
دلورانتیس عنوان کرد متأسفانه کره شمالی تنها با "پرتاب های بی ثبات کننده که نه تنها منطقه بلکه جهان را تهدید می کند" پاسخ داده است.
بر اساس قطعنامه مجمع عمومی که جلسه چهارشنبه را الزامی ساخت، یک یا چند عضو دائمی شورای امنیت که اعمال حق وتو کردند در فهرست سخنرانان اولویت دارند.
ژانگ جون، سفیر چین در سازمان ملل، ابتدا خطاب به دیپلمات ها آمریکا را به نادیده گرفتن اقدامات مثبت کره شمالی و بازگشت به "مسیر قدیمی" خود یعنی "سردادن شعارهای توخالی برای گفتگو و افزایش تحریم ها علیه کره شمالی" متهم کرد.
او ادامه داد: این وضعیت "بی اعتمادی کره شمالی به آمریکا" را تشدید کرده و گفتگوها را "به بن بست کامل" رساند.
ژانگ "نوسانات سیاستهای آمریکا"، کوتاهی آن در اجرای نتایج حاصله از گفتگوهای کره شمالی و آمریکا در دوران دولت ترامپ و بیتوجهی آن به "نگرانیهای منطقی" کره شمالی را مقصر تنشهای امروز در شبه جزیره کره خواند.
وی اظهار کرد: اینکه وضعیت چطور پیش برود تا حد زیادی به اقدامات آمریکا بستگی دارد و نکته کلیدی در این است که آیا آمریکا میتواند با اصل مشکل روبرو شود، نگرش معقولی از خود نشان دهد و اقدامات ملموس معنادار اتخاذ کند."
آنا اوستیگنیوا، معاون سفیر روسیه در سازمان ملل، گفت تحریمهای جدید علیه کره شمالی "بن بست خواهند بود" و تأکید کرد که تحریمهای کنونی سازمان ملل نتوانسته امنیت منطقه را تضمین کنند "و برای ما پیشرفتی به سمت حل و فصل مسائل مربوط به عدم اشاعه موشکهای هستهای نداشته اند."
او گفت: هرکسی که به طور جدی به مشکل کره شمالی می پردازد، مدت هاست فهمیده است که انتظار داشتن خلع سلاح بدون قید و شرط از پیونگ یانگ تحت تهدید مجموعه تحریم ها، بیهوده است. ایجاد بلوکهای نظامی جدید در مناطق مانند بلوک آمریکا، انگلیس و استرالیا، نیت خیر این کشورها از جمله در قبال پیونگ یانگ را با تردید جدی مواجه میکند.
کیم سونگ، سفیر کره شمالی در سازمان ملل، تمامی تحریمهای سازمان ملل و قطعنامه پیشنهادی آمریکا را "غیرقانونی" خواند و گفت که این تحریمها منشور سازمان ملل و حق کشورش برای دفاع شخصی در راستای آماده شدن برای هر گونه بحران امنیتی احتمالی در شبه جزیره کره و در منطقه را نقض میکنند.