- آرشیو اخبار 1
- سیاسی 2
رئیس دفتر دولت دوازدهم در گفتگو با مُنیبان:
دولت سیزدهم ابتدا باید برجام را حل کند بعد به سراغ FATF برود/ ریاست همه نهادهای مربوط به برجام برعهده رئیس جمهور است
رئیس دفتر دولت دوازدهم میگوید: به نظر میرسد دولت سیزدهم قبل از FATF باید با سازوکاری، به مسئله برجام و برداشتن تحریمها بیندیشد.
محمود واعظی، رئیس دفتر دولت دوازدهم، در گفتگو با خبرنگار سیاسی مُنیبان درباه امکان بازگشایی پرونده FATF گفت: اگر بنا بر این باشد که شرایط کشور تغییر کند، بحث برجام را داریم که در نتیجه آن تحریمها برداشته می شود. در نتیجه وقتی که تحریمها برداشته شد، طبیعی است پرونده FATF هم برای اینکه بانکهای داخلی بتوانند با بانکهای دنیا کار کنند، باز خواهد شد چرا که تنها چاره این است با مکانیزمی که در راستای منافع کشور است، عمل کنیم.
او افزود: البته منظور از مکانیزم، همان دو لایحهای است که مجلس تصویب کرد و شورای نگهبان هم پذیرفت و در حال حاضر هم در مجمع تشخیص مصلحت نظام مانده است، بنابراین اگر آن لوایح تصویب شوند، مسائل حل میشود.
واعظی در ارزیابی اینکه در حال حاضر دولت سیزدهم عزم اجرایی کردن FATF را دارد؟ تصریح کرد: به نظر میرسد دولت سیزدهم قبل از FATF باید با سازوکاری، به مسئله برجام و برداشتن تحریمها بیندیشد.
رئیس دفتر دولت سیزدهم در واکنش به اینکه درباره تصویب برجام و حل آن گفته شده که برجام مصوبه شورای امنیت است و به تصمیم این نهاد بستگی دارد؟ یادآور شد: درباره برجام نکته قابل توجه این است که رئیس جمهور، رئیس شورای عالی امنیت ملی، است در نتیجه ریاست همه نهادهایی که به برجام مربوط میشوند، بر عهده رئیس جمهور است.
گفتنی است؛ حسن بهشتیپور، کارشناس مسائل هستهای، در گفتگو با منیبان با تاکید بر اینکه برجام تصمیم ظریف یا دولت روحانی نبوده و شورای امنیت ملی هم نقش داشته است، خاطرنشان کرد: در نامه مقام معظم رهبری در 29 مهر 1394 صراحتاً ابلاغیهای از طرف مقام معظم رهبری به روحانی است که در آن 9 شرط هم گذاشتهاند، ایشان در یکی از بندها اشاره میکنند که برجام مصوب شورای عالی امنیت ملی است، در همان نامه دقیقاً اشاره شده که برجام در مرداد سال ۱۳۹۴، مصوبه شورای عالی امنیت ملی است.