نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین "در صورتی که افق سیاسی برای حل مساله فلسطین وجود نداشته باشد"، هرگونه اقدامی از سوی آمریکا را کم اهمیت دانست.

به گزارش مُنیبان، محمد اشتیه، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در مصاحبه با تلویزیون رسمی فلسطین اظهار کرد: دولت فعلی آمریکا روی کار آمد تا شرایطی را که تحویل گرفته، اصلاح کند و تعهداتی به طرف فلسطینی داد که تنها یکی از آنها در ارتباط با بازگرداندن حمایت‌های مالی از آژانس امدادرسانی و کاریابی پناهجویان فلسطینی (آنروا) عملی شد.

فلسطینی‌ها از دولت فعلی آمریکا می‌خواهند به تعهدات خود در رابطه با بازگشایی کنسولگری در قدس، بازگشایی دفتر سازمان آزادی‌بخش فلسطین در واشنگتن و حمایت از بودجه تشکیلات خودگردان فلسطین که با بحرانی مالی مواجه است، عمل کند.

اشتیه با اشاره به اینکه مسایل مهمی در ارتباط با رهبری فلسطین وجود دارند، گفت: هر چقدر هم اقدامات محدود و کوچکی انجام شوند در صورتی که افق سیاسی روشنی برای این اقدامات وجود نداشته باشد، این مسایل بی‌نتیجه می‌مانند.

نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین افزود: فلسطینی‌ها از زمان امضای توافقنامه اسلو (که رژیم صهیونیستی و سازمان آزادی‌بخش فلسطین با هدف پایان دادن به درگیری‌ها آن را ۱۳ سپتامبر ۱۹۹۳ در کاخ سفید امضا کردند) تا امروز با امید دوباره زندگی کرده و مذاکراتی وجود دارند که ممکن است به نتیجه برسند.

او در ادامه گفت: دیدار هیات آمریکایی به ریاست باربارا لیو، معاون وزیر خارجه این کشور با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در رام‌الله در راستای آمادگی برای سفر جو بایدن، رئیس جمهور این کشور به منطقه خاورمیانه بود که قرار است ۲۱ ژوئن جاری انجام شود و پیش از این نیز این سفر به ماه آتی میلادی موکول شده بود.

اشتیه گزارش داد: هیات آمریکایی به ریاست لیو سفرهای دوره‌ای میان دو طرف فلسطینی و اسرائیلی انجام خواهد داد.

او افزود: دولت آمریکا نمی‌خواهد به عنوان میانجی میان دو طرف فلسطینی و اسرائیلی به میز مذاکرات بازگردد و از سوی دیگر دولت اسرائیل با مذاکرات و گفتگو با عباس و راه‌حل دو کشوری مخالفت کند.

نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین با اشاره به اینکه تصمیمات شورای مرکزی جهت اجرا روی میز مذاکره قرار داده شدند، گفت: وضعیت فعلی رهبری فلسطین را در مسیر بازنگری در تمامی موضوعات قرار داده است.

اشتیه در پایان نیز گفت: رهبری فلسطین در حال حاضر منتظر است ببیند نتایج جدی و واقعی برای سفر هیات آمریکایی و جو بایدن وجود دارد یا نه.

کدخبر: 89246 تاریخ انتشار