- آرشیو اخبار 1
- بین الملل 2
صدای اعتراض چین هم بلند شد؛ همکاری پکن و آمریکا علیه کره شمالی
یک مقام ارشد آمریکایی گفت، مشاور امنیت ملی ایالات متحده در جریان گفتوگو با یانگ جیچی، دیپلمات ارشد چین، نگرانی واشنگتن از اقدام پکن در وتوی یک طرح آمریکایی برای اعمال تحریمهای بیشتر علیه کرهشمالی را ابراز کرد.
به گزارش مُنیبان از خبرگزاری رویترز، واشنگتن هشدار داده است که اولین آزمایش هستهای کرهشمالی از سال ۲۰۱۷ ممکن است "هر لحظهای" رخ دهد. چین میگوید خواستار تحقق چنین چیزی نیست و برای همین در ماه مه طرحی برای اعمال تحریمهای جدید سازمان ملل متحد علیه پیونگیانگ بابت تجدید پرتابهای موشکهای بالستیک را وتو کرد.
یک مقام ارشد دولت آمریکا به خبرنگاران گفت که نشست چهار ساعت و نیمه جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا و یانگ جیچی روز دوشنبه در لوکزامبورگ انجام شد و ایالات متحده معتقد است که پکن و واشنگتن میتوانند روی مساله کرهشمالی همکاری داشته باشند.
این مقام گفت: جیک سالیوان نگرانیها را بیان کرد، به ویژه درباره وتوی چین که بعد از اجرای تعداد چشمگیری شلیک موشک بالستیک که نقض قطعنامههای پیشین شورای امنیت سازمان ملل متحد بود و تدارکات برای آزمایشهای بالقوه هستهای، انجام شد.
این مقام ارشد آمریکایی افزود: دو طرف مواضع خودشان را و آن طور که اوضاع را میبینند، بیان کردند و قطعا سالیوان شفاف مطرح کرد که به اعتقاد ما این حوزهای است که ایالات متحده و چین باید بتوانند با هم کار کنند.
در همین حال آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا دوشنبه گفت که واشنگتن همچنان به اعمال فشار علیه کرهشمالی ادامه میدهد تا اینکه پیونگیانگ تغییر رویه دهد. این صحبتهای بلینکن به دنبال رایزنی با همتایش از کرهجنوبی مطرح شد که از چین خواست تا کرهشمالی را برای عدم ازسرگیری آزمایشهای هستهای متقاعد کند.
در گزارش خبرگزاری شینهوای چین درباره این نشست، به جزئیاتی که مورد گفتوگو قرار گرفتند، اشارهای نشده و تنها آمده است که دو طرف به تبادل دیدگاههایشان در خصوص مسائل بینالمللی و منطقهای نظیر "مساله هستهای شبه جزیره کره" پرداختند.
شینهوا گزارش داد، یانگ جیچی در این نشست گفت که روابط چین – آمریکا در حال حاضر "در وضعیت بسیار دشواری" است و آمریکا روی "محدودسازی و سرکوب بیشتر چین در تمامی حوزهها کار میکند." طبق گزارش شینهوا، او روی همکاری تاکید کرد.
نشست سالیوان – یانگ به دنبال تماسی در اواخر مه میان این دو مقام انجام میشود. سالیوان در آن زمان گفت که احتمال گفتوگوی جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا و همتای چینی او شی جینپینگ در آینده نزدیک وجود دارد، با این حال برنامهای از آن اعلام نشده است.
این مقام آمریکایی گفت که ایالات متحده و چین تماس سطح بالا را حفظ میکنند و از جمله به نشست روز جمعه لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا و همتای چینیاش در اجلاس امنیتی شانگری-لا در سنگاپور اشاره کرد.
این مقام آمریکایی در پاسخ به اینکه آیا رایزنی درباره نشست بایدن –شی یا تماس تلفنی آنها وجود دارد، گفت: انتظار داریم که نشستهای بیشتری در ماههای آتی صورت بگیرد اما در حال حاضر هیچ برنامهریزی خاصی وجود ندارد.
کاخ سفید پیشتر در بیانیهای اعلام کرد که در جریان نشست لوکزامبورگ، ایالات متحده به دنبال باز نگه داشتن خطوط تماس با پکن به منظور مدیریت رقابت دوجانبه بود.
روابط چین و ایالات متحده در پایینترین سطح در چند دهه است و دو کشور بر سر ادعای مالکیت چین روی تایوان، سوابق حقوق بشری چین و آنچه واشنگتن زورگویی رو به رشد اقتصادی و نظامی پکن در سراسر جهان مینامد، اختلافنظر دارند.