- آرشیو اخبار 1
- اقتصادی 2
فوری؛ دلار سقوط کرد+ جزییات
همزمان با افزایش عرضه ارز در بازار و کاهش ۱۲۰۰ تومانی قیمت دلار، فعالان بازار می گویند: که چون مازاد عرضه داریم و خریداری در بازار نیست، در روزهای آینده باید منتظر کاهش بیشتر قیمتها باشیم.
به گزارش منیبان؛ با اجرای سیاستهای جدید ارزی بانک مرکزی در بازار ارز طی دو روز گذشته قیمت دلار حدود 1200 تومان کاهش یافته است. البته آنطور که صرافیها می گویند: اگر بازار با همین روند پیش برود و عرضه همچنان بالا باشد، در روزهای آینده قیمت دلار کاهش بیشتری را تجربه خواهد کرد.
با مجوز بانک مرکزی، صادرکنندگان می توانند با قیمت توافقی ارز خود را در بازار بفروشند و صرافی ها نیز می توانند تمام نیازهای واقعی متقاضیان ارز را در بازار پاسخگو باشند؛ این مجوز ارزی موجب شده تا بدون استفاده از منابع بانک مرکزی و بازار متشکل ارزی و تنها با استفاده از ارزهای حاصل از صادرات، بازار شاهد افزایش عرضه و کاهش نوسانات قیمتی باشد.
فعالان بازار می گویند: همزمان با آغاز روند نزولی قیمت ها در بازار طلا و ارز، خریداران ارز که اتفاقا تعدادشان در هفته گذشته بالا بود نظاره گر شده اند و منتظرند تا قیمت ها ارزانتر شود.
لواسانی رئیس سابق کانون صرافان با تأکید براینکه به هیچ وجه کمبودی در میزان ارز بازار نداریم، گفت: ارز کافی از صادرکنندگان در دست صرافیها وجود دارد ولی مشکل صرافیها کمبود تقاضا برای خرید ارز است.
او می گوید: صرافیها از این بیم دارند که در روزهای آینده مقدار بیشتری از قیمت دلار کاهش یابد و آنها دچار ضرر شوند.
به گفته لواسانی، طبق مصوبه بانک مرکزی در صرافیها به هر فرد تا سقف 2 هزار دلار یا 2 هزار یورو فروخته میشود، اما در حال حاضر چون تقاضا برای خرید ارز به اندازه عرضه نیست و مازاد عرضه داریم، اگر بانک مرکزی اجازه دهد، توان عرضه بیشتر از این مقدار هم برای هر فرد وجود دارد.
بر اساس مجوز جدید بانک مرکزی، صرافیها ازین پس مجاز هستند تا ارز اسکناس صادرکنندگان را با نرخ توافقی، خریداری و به متقاضیان ارز بدون محدودیت بفروشند.
در بخشنامه ابلاغی به صرافیهای مجاز آمده است که "در راستای درخواستهای صادرکنندگان و به منظور تنظیم و مدیریت بازار ارز و تسهیل برگشت ارز حاصل از صادرات به صورت اسکناس کلیه صرافیهای مجاز معتبر می توانند نسبت به خرید ارز از صادرکنندگان به صورت اسکناس با نرخ توافقی اقدام و منابع تجهیز شده فوق را در سرفصل های مصارف ارزی خدماتی ( موضوع ابلاغیه شماره 301305 مورخ 1400/10/14) و همچنین فروش ارز در سرفصل سایر (کد24) با احراز هویت متقاضی به فروش رسانند.
منبع: تسنیم