پایان مذاکرات دو روزه قطر بدون پیشرفت و همچنین ابهام درباره ادامه آن، هر چند موجب بازگشت دلار به نزدیکی مرز ۳۲ هزار تومان شد، اما به نظر می‌رسد بازار ارز هنوز برای قضاوت نهایی درباره سرنوشت برجام مردد است.

به گزارش منیبان؛ پایان مذاکرات دو روزه قطر و تناقض گزارش‌ها درباره نتیجه آن، هر چند دلار را صعودی کرد اما به نظر می‌رسد بازیگران بازار ارز هنوز کمی برای قضاوت نهایی درباره سرنوشت برجام مرددند. قیمت دلار طبق اعلام کانال‌های غیررسمی از عصر چهارشنبه با خبر پایان گفت‌وگوهای دوحه از ۳۰ به ۳۱ هزار تومان تغییر کانال داد اما هنوز از مرز روانی ۳۲ هزار تومان عبور نکرده است. گویی از یک سو، ناکامی مذاکرات موجب بازگشت دلار به مسیر صعودی شده، اما اندک امیدی که به ادامه گفت‌وگوها و موفقیت آن وجود دارد مانع از سقف‌شکنی دوباره نرخ ارز می‌شود.

علیرغم آنکه وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده «هیچ پیشرفتی در مذاکرات قطر حاصل نشد» ایران می‌گوید این به معنای خاتمه مذاکرات رفع تحریم نیست و رایزنی‌های غیرمستقیم با واشنگتن ادامه دارد.

پیشنهاد ویژه

قیمت دلار که دوشنبه گذشته با خبر برگزاری مذاکرات تا کف ۳۰ هزار تومان پایین آمده بود حالا با رشد بیش از ۵ درصدی طی سه روز گذشته به ۳۱۷۰۰ تومان رسیده است.

پیش‌بینی قیمت دلار پس از اتمام مذاکرات دو روزه قطر

ناکامی‌های متعدد مذاکرات می‌تواند موجب شود خوشبینی‌ها به دورهای آتی آن (که هنوز معلوم نیست چنین چیزی در کار است یا خیر) کمتر و کمتر شود؛ به عبارتی معامله‌گران بازار ارز تا مشاهده نشانه‌های جدی از تحول اوضاع یا حتی تا شنیدن اخبار نهایی، در سمت فروش ظاهر نشوند. از این رو، حتی در صورتی که طی روزهای آینده شکست مذاکرات اعلام نشود دلار می‌تواند در سطوح کنونی یا حتی بالاتر به نوسان ادامه دهد.

با وجود این، معامله‌گران بازار ارز باید دقت داشته باشند بی‌نتیجه بودن مذاکرات دوحه به معنی بسته شدن پرونده احیای برجام نیست. کما اینکه برخی یادآوری می‌کنند در نخستین دور مذاکرات وین در دولت رئیسی، زمانی که علی باقری پس از ۶ ماه توقف مذاکرات به پایتخت اتریش رفت، پس از پایان آن دور مذاکرات همه رسانه‌ها از عدم پیشرفت گفت‌وگوها و شکاف عظیم بین مواضع ایران و آمریکا نوشتند. اما اندکی بعد از آن،‌ پیش‌نویس مذاکرات وین حاضر و آماده روی میز مذاکرات بود و طرفین از اینکه در یک قدیمی توافق هستیم می‌گفتند. بنابراین، هر چند ممکن است بسیاری نسبت به حل اختلافات تهران و واشنگتن ناامید شده باشند، اما دلایلی وجود دارد که امید داشته باشیم دو طرف به دلیل مزایایی که احیای برجام برای آن‌ها دارد در آینده به توافق برسند. برای آمریکایی‌ها بحران قیمت انرژی و نیاز به نفت ایران یکی از مهم‌ترین مشوق‌های احیای برجام است، هر چند کارشناسان هشدار می‌دهند با نزدیک شدن به موعد انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا احتمال عقب‌نشینی تیم بایدن از مواضع خود کمتر و کمتر می‌شود.

کدخبر: 93645 تاریخ انتشار