- آرشیو اخبار 1
- اقتصادی 2
زنان خانهدار چگونه بیمه شوند؟
ایجاد بیمه زنان خانهدار به اصل ۲۹ قانون اساسی بازمیگردد، اصلی که بر برخورداری آحاد جامعه از پوشش تامیناجتماعی به عنوان حق شهروندی تاکید دارد. آذر ماه سال ۸۷ با مصوبه هیات مدیره وقت سازمان تامیناجتماعی مقرر شد تا زنان خانهدار مشمول مقررات بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد قرار گیرند و به این ترتیب بیمه تامیناجتماعی زنان خانهدار به مرحله اجرا درآمد.
به گزارش منیبان، شاید خیلیها هنوز خانهداری را شغل نمیدانند اما دستکم سازمان تامین اجتماعی پانزده سال میشود زنان خانهدار را در زمره شاغلانی که میتوانند به صورت اختیاری از حق بیمههای اجتماعی برخوردار شوند، قرار داده است.
ایجاد بیمه زنان خانهدار به اصل ۲۹ قانون اساسی بازمیگردد، اصلی که بر برخورداری آحاد جامعه از پوشش تامیناجتماعی به عنوان حق شهروندی تاکید دارد. آذر ماه سال ۸۷ با مصوبه هیات مدیره وقت سازمان تامیناجتماعی مقرر شد تا زنان خانهدار مشمول مقررات بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد قرار گیرند و به این ترتیب بیمه تامیناجتماعی زنان خانهدار به مرحله اجرا درآمد.
میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به تازگی جمعیت این گروه از بیمهشدگان را بالغ بر ۱۸۰ هزار نفر عنوان کرد، بیمه زنان خانهدار در واقع فرصتی است تا زنان غیر شاغل نیز بتوانند در دوران میانسالی و کهنسالی از مزایای بازنشستگی و دریافت مستمری برخوردار شوند و حتی در صورت احراز شرایط، مستمری آنها به فرزندانشان نیز تعلق بگیرد. درمان نیز یکی دیگر از مزایای این نوع بیمه به شمار میرود که در صورت انتخاب میتواند حامی بیمه شدهها در زمان بیماری باشد. شاید با توجه به نام این بیمه تصور شود که گستره پوشش آن تنها زنان خانهدار را دربر گیرد، بر زنان متاهل، دختران نیز میتوانند زیر پوشش بیمه زنان خانهدار قرار بگیرند و از مزایای این بیمه بهرهمند شوند.
صرف نظر از جدال نسبتا طولانی که در جامعه بر سر قلمداد شدن خانه داری به عنوان شغل وجود دارد، بیمه زنان خانه دار سازمان تامین اجتماعی، زنان خانهدار شامل افرادی است که به امور خانهداری مشغول باشند. این افراد میتوانند تحت تکفل پدر یا همسر باشند از اینرو در یک خانواده هم مادر و نیز دختر خانواده میتوانند به طور جداگانه تحت پوشش بیمه زنان خانهدار قرار بگیرند. برای قرار گرفتن زیر پوشش این بیمه افراد نباید مشمول نظام بیمه دیگری باشند.
محمود علیبخشی، رئیس اداره بیمه صاحبان مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تامین اجتماعی درباره بیمه زنان خانوارمی گوید: برخورداری از پوشش بیمه زنان خانهدار مانند بسیاری از شرایط بیمههای دیگر تابع شرط سنی است و زنان خانهدار حداقل ۱۸ سال و حداکثر ۵۰ سال در استفاده از این خدمت مخیرند.
پانزده سال از ایجاد بیمه زنان خانهدار میگذرد و این یعنی نخستین نسل از زنان خانهدار بیمه شده حالا در میانه سوابق بیمه پردازی قرار دارند. اما شرط سنی تعیین شده در عمل تنها طیف محدودی از زنان خانهدار را در برمیگیرد، علیبخشی درباره امکان برخورداری زنانخانهداری که در این طیف سنی قرار ندارند میگوید: چنانچه شخصی در تاریخ ارائه درخواست بیش از ۵۰ سال سن داشته باشد، لازم است معادل مازاد سنی خود سابقه پرداخت حقبیمه در سازمان تامیناجتماعی داشته باشد، به این نحو که اگر شخصی در تاریخ تقاضای بیمه ۵۳ سال سن داشته باشد، چنانچه از قبل دارای ۳ سال سابقه پرداخت حقبیمه در تامیناجتماعی باشد، تقاضای او قابل قبول بوده و این افراد میتوانند با مراجعه به سامانه خدمات الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir و یا کارگزاری رسمی سازمان نسبت به انعقاد قرارداد و پرداخت حق بیمه اقدام نمایند و نیازی به مراجعه حضوری افراد به شعب تامیناجتماعی نمی باشد.
به گزارش تجارتنیوز، او تصریح کرد: همچنین اگر خانم خانهداری حداقل ۱۰ سال سابقه پرداخت حقبیمه داشته باشد، از احراز شرط سنی مورد اشاره معاف است. به این ترتیب، افرادی که ۱۰ سال سابقه بیمه پردازی داشته باشند در هر سنی حتی در سنین میانسالی و کهنسالی نیز میتوانند از پوشش بیمه زنان خانهدار بهرهمند شوند.