کوزوو به صربستان پیوست؟/ رئیس جمهور صربستان پاسخ داد

رئیس‌جمهوری صربستان با وجود صحبت از تمایل این هفت کشور برای لغو موضعشان در به رسمیت شناختن کوزوو به عنوان "کشور"، نامی از آنها نبرد اما این تحول را به عنوان "دستاورد دیپلماسی صربستان که نشان‌دهنده حمایت اکثریت جهان از آن است" تحسین کرد.

 کوزوو به صربستان پیوست؟/ رئیس جمهور صربستان پاسخ داد
پیشنهاد ویژه

به گزارش مُنیبان، الکساندر ووجیچ، رئیس‌جمهوری صربستان با وجود صحبت از تمایل این هفت کشور برای لغو موضعشان در به رسمیت شناختن کوزوو به عنوان "کشور"، نامی از آنها نبرد اما این تحول را به عنوان "دستاورد دیپلماسی صربستان که نشان‌دهنده حمایت اکثریت جهان از آن است" تحسین کرد.

الکساندر ووجیچ در یک سخنرانی گفت: در حال حاضر در کشوی من و وزیر امور خارجه، هفت سند وجود دارد که لغو رسمیت بخشی به کوزوو را تایید می‌کنند.

او سپس بیان کرد که پریشتینا مشخصا به سراغ رسمیت پیدا کردن از جانب ویتنام و کنیا رفته و افزود که بلگراد با این کشورها هم "کار کرده است". با این حال، مشخص نشد آیا مواضع این دو کشور در مورد کوزوو تغییر کرده است یا خیر.

در عوض، ووجیچ بیان کرد که دیپلمات‌های کشورش در برابر تلاش‌های "مداوم" کوزوو برای جلب‌نظر جامعه بین‌الملل در قبال آرمان‌های خود "منفعل نیست". وی افزود: "اکنون تعداد کشورهایی که رسمیت دادنشان به کوزوو را پس گرفته‌اند از چهار به هفت کشور افزایش یافته است."

نیکولا سلاکوویچ، وزیر امور خارجه صربستان در ماه مه اعلام داشت، چهار کشور رسمیت دادنشان به کوزوو را پس گرفته‌اند اما نام آنها را ذکر نکرد. او در آن زمان گفت در زمان لازم نام این کشورها اعلام خواهد شد.

ووجیچ اظهارات خود را در حالی بیان کرد که صربستان و کوزوو اخیرا بر سر مناقشه مربوط به آزادی تحرک شهروندان به توافق رسیدند. بلگراد موافقت کرد که به دارندگان کارت هویتی کوزوو اجازه دهد آزادانه به صربستان سفر کنند و پریشتینا نیز گفت که همان حقوق را برای دارندگان کارت‌های هویتی صربستانی، از جمله برای صرب‌های ساکن بخش شمالی کوزوو، قائل می‌شود. ووجیچ اظهار داشت که این تدبیر صرفا " بنا به دلایل عملی" اتخاذ شده و گامی در جهت به رسمیت شناختن پریشتینا توسط بلگراد نیست.

توافق مذکور اخیرا با میانجیگری اتحادیه اروپا و بعد از چند هفته تنش بین صربستان و کوزوو به دست آمد. با این حال برخی مسائلی که روابط بین پریشتینا و بلگراد را تیره می‌سازند از جمله مناقشه مربوط به شماره پلاک خودروها همچنان لاینحل باقی مانده‌اند.

کمتر از نیمی از کشورهای عضو سازمان ملل متحد، کوزوو را از زمانی که به طور یک‌جانبه استقلال خود را از بلگراد در سال ۲۰۰۸ اعلام کرد، به رسمیت شناخته‌اند. این در حالی است که همه اعضای اتحادیه اروپا نیز کوزوو را به رسمیت نمی‌شناسند؛ یونان، رومانی، اسلواکی و اسپانیا تاکنون این کار را انجام نداده‌اند.


ت ت
کدخبر: 106081 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین