تصاویر دیدنی از اولین گرگ قطبی شبیه سازی شده

اولین گرگ قطبی شبیه سازی شده در چین متولد شد. این گزگ در حال حاضر ۱۰۰ روز سن دارد.

تصاویر دیدنی از اولین گرگ قطبی شبیه سازی شده
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ یک شرکت بیوتکنولوژی چینی مستقر در پکن برای اولین بار یک گرگ قطبی را با استفاده از یک سلول اهدایی از گرگ ماده وحشی قطب شمال و ترکیب با جنینی که داخل رحم سگی از نژاد بیگل بود به دنیا آوردند. این توله که مایا نام دارد در ماه ژوئن به دنیا آمد اما شرکت بیوتکنولوژی سینگوژن (Singogen) منتظر بود تا این حیوان شبیه سازی شده به ۱۰۰ روزگی برسد تا از سلامت او اطمینان حاصل کرده و سپس خبرش را منتشر کند.

اگرچه گرگ های شمالگان یا همان گرگ های قطبی مانند برخی دیگر از نژادها در خطر انقراض نیستند، اما دانشمندان امیدوارند که بتوانند از این فرآیند برای نجات سایر گونه‌های در خطر انقراض استفاده کنند. با آنکه این اتفاق یک پیشرفت علمی محسوب می‌شود اما شبیه سازی حیوانات همواره با بحث و جدل هایی همراه بوده است زیرا فعالان حقوق حیوانات می‌گویند حیواناتی که درگیر این فرآیند می‌شوند در جریان جراحی های لازم برای به دست آوردن سلول های اهداکننده و انتقال جنین رنج زیادی را متحمل می‌شوند.

برخی هم استدلال دیگری علیه این فرآیند دارند و خلق حیوانات از طریق شبیه سازی را غیراخلاقی می‌دانند زیرا بر این باورند که انسان با این کار می‌خواهد نقش خدا را بازی کند. با این حال طرف دیگر ماجرا معتقد است شبیه سازی حیوانات راهی برای نجات گونه های در آستانه انقراض است.

صرف نظر از تمام این بحث ها، مایا نقطه عطفی در استفاده از فناوری شبیه سازی تلقی می‌شود. این گرگ قطبی از طریق همان تکنیکی متولد شد که دالی، گوسفند در سال ۱۹۹۶ در اسکاتلند شبیه سازی شد؛ روشی که به آن انتقال هسته ای سلول سوماتیک می‌گویند. با این حال دالی در شش سالگی و زمانی که مشخص شد در ریه‌اش تومور دارد کشته شد.

در حال حاضر گفته می‌شود که مایا در سلامت کامل است و رفتار یک توله گرگ سنتی قطب شمال را از خود نشان می‌دهد.

می جیدونگ مدیر شرکت بیوتکنولوژی سینگوژن گفت: «پس از دو سال تلاش پرزحمت، گرگ شمال با موفقیت شبیه سازی شد. این اولین مورد در نوع خود در جهان است.» این شرکت ژنتیکی می‌خواهد در مورد چگونگی حفاظت از حیواناتی که بیش از همتایان مایا در معرض خطر هستند تحقیق کند. با این حال هنوز راه درازی پیش روی آنهاست.

جیدونگ می‌گوید: «شبیه سازی سگ و گربه ها نسبتا آسان‌تر است. ما به کار در این حوزه ادامه می‌دهیم. در گام بعدی، احتمالا به سراغ شبیه سازی حیوانات وحشی نادر غیر از سگان و گربه‌ ها می‌رویم و این کار سخت‌تر خواهد بود.» با این حال در جامعه علمی عده‌ای به‌ویژه در مورد سلامت حیواناتِ شبیه سازی شده و تاثیر شبیه سازی بر تنوع زیستی نگران هستند. به عنوان مثال، مایا که مهارت های اجتماعی لازم را ندارد باید بقیه عمرش را در اسارت بگذراند.


ت ت
کدخبر: 111575 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین