آیا شناسنامه المثنی دیگر صادر نمی‌شود؟

رئیس سازمان ثبت احوال کشور بر تعویض شناسنامه‌های قدیمی تاکید کرد و درباره مدارک مورد نیاز برای تعویض شناسنامه و اخذ شناسنامه جدید توضیح داد.

آیا شناسنامه المثنی دیگر صادر نمی‌شود؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ رئیس سازمان ثبت احوال کشور درباره شناسنامه‌های قدیمی گفت: قطعا الزام برای جدید کردن شناسنامه‌ها وجود دارد، زیرا افراد برای دریافت خدمات دچار مشکل می‌شوند که توصیه میکنیم افراد هرچه سریع‌تر مراجعه کنند و شناسنامه‌های جدید را دریافت کنند چرا که باعث می‌شود در کشور راحت‌تر خدمات دریافت کنند و مشکلی برای آن‌ها ایجاد نشود و از سوی دیگر پایگاه اطلاعاتی سازمان ثبت احوال نیز کامل‌تر شده و برای ارائه خدمات الکترونیک به شهروندان نیز کار تسهیل می‌شود.

در حال حاضر شهروندان می‌توانند برای تعویض شناسنامه‌هایی که به دلیل قرار گرفتن در شرایط نامناسب مستعمل و فرسوده شده اند، شناسنامه‌هایی که به علت مرور زمان عکس آن با صاحب شناسنامه تطبیق ندارد، شناسنامه‌های دو برگی که صاحبان آن به سن پانزده سال تمام رسیده باشند، شناسنامه‌هایی که صاحب آن تغییر مشخصات سجلی نام و نام خانوادگی و تغییر سن با رأی مراجع ذی‌صلاح را دارد و همه شناسنامه‌های قدیمی (جلد قرمز) که به فرمت جدید شناسنامه‌ها تبدیل نشدند، اقدام کنند.

حال با توجه به گفته رئیس سازمان ثبت احوال کشور برای تعویض شناسنامه‌های قدیمی جهت جلوگیری از مشکلات دریافت اخذ خدمات، روند تعویض شناسنامه‌ها، مدارک مورد نیاز و محل مراجعه از دغدغه‌هایی است که اکثر شهروندان دارند و به دنبال این هستند که برای تعویض شناسنامه با چه مدارکی به کجا مراجعه کنند.

برای تعویض شناسنامه باید صاحب شناسنامه به دفاتر پیشخوان خدمات دولت و بخش عمومی مراجعه کرده و درخواست تعویض را با تکمیل مدارک مورد نیاز ارائه کند.

مدارک لازم برای تعویض شناسنامه

مدارک مورد نیاز برای تعویض شناسنامه عبارتست از اصل شناسنامه در اختیار متقاضی به همراه ۲ قطعه عکس جدید با زمینه سفید. در صورتی که تغییری در مشخصات هویتی رخ داده باشد (نظیر تغییر نام یا نام خانوادگی)، ارائه مدارک مرتبط با آن تغییرات نیز الزامی است و به همراه داشتن شماره ملی پدر، مادر، همسر و فرزندان برای تکمیل فرم‌های مربوطه نیز الزامی است و در صورتی که ازدواج یا طلاق در شناسنامه فعلی ثبت نشده ارائه اصل سند ازدواج و طلاق نیز لازم خواهد بود همچنین اخذ درخواست تعویض شناسنامه صرفاً در دفاتر پیشخوان ارائه دهنده خدمات ثبت احوال انجام می‌شود.

چگونگی تغییر نام و نام خانوادگی در شناسنامه

متقاضیان تغییر نام یا نام خانوادگی در وهله اول باید نسبت به کسب راهنمایی از کارشناسان دفاتر پیشخوان یا ادارات ثبت احوال اقدام نمایند تا با توجه به شرایط و تعیین این که شامل کدام بخش از قوانین و مقررات می‌شوند؛ نسبت به انجام مراحل بعدی اقدام شود.

مدارک مورد نیاز برای تعویض شناسنامه و اخذ شناسنامه جدید

برای تعویض شناسنامه‌های مستعمل نیاز به اصل شناسنامه، ۲ قطعه عکس ۴×۳ تمام رخ جدید (برای اشخاص ۱۵ سال به بالا) می‌باشد. همچنین اگر شناسنامه‌ای که جهت تعویض ارائه می‌شود، فاقد عکس باشد، ارائه اصل مدارک معتبر عکسدار از قبیل گذرنامه، کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت، گواهینامه رانندگی، کارنامه عکسدار دوره‌های تحصیلی راهنمایی به بالا، معرفی نامه عکسدار محصلین از سوی مدرسه‌ای که مشغول تحصیل می‌باشند؛ الزامی است.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به رونمایی و بهره‌برداری از درگاه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت احوال در هفته دولت از الکترونیکی شدن خدماتی نظیر تغییر نام، درخواست کارت ملی، درخواست گواهی تجرد و تغییر نشانی خبر داد و گفت: خدمات الکترونیکی ما در نسخه‌های بعدی توسعه پیدا خواهد کرد.

تعرفه‌های خدمات سازمان ثبت احوال کشور در سال ۱۴۰۱ را در ادامه بخوانید.

صدور شناسنامه المثنی منتفی است

معاون امور هویتی و حقوقی سازمان ثبت احوال هم با اعلام این که صدور شناسنامه المثنی منتفی است، گفت: شناسنامه‌های جلد قرمز یا مستعمل یا دچار تغییرات هویتی نیازمند تغییر بوده و صدور شناسنامه المثنی منتفی است.

محمد باقرعباسی افزود: مدارک مورد نظر اصل شناسنامه و دو قطعه عکس است و فرمی نیز در دفاتر پیشخوان باید پر شود.

وی همچنین این روند را نیازمند همراه داشتن شماره ملی والدین و اطلاعات همسر و فرزندان دانست و گفت: اگر فردی شناسنامه خود را گم کرد بلافاصله باید درخواست شناسنامه جدید بدهد و دیگر شناسنامه المثنی صادر نمی‌شود.

عباسی با اعلام این که در صورت مفقودی بلافاصله باید درخواست شناسنامه مجدد داده شود تا از سو استفاده جلوگیری به عمل آید، اظهار کرد: این کار نباید به بعد موکول شود؛ چرا که ممکن است در فرصت زمانی اندک برای یک امر مهم، برای این منظور اقدام شود و در کوتاه مدت امکان صدور مجدد نباشد.

او ادامه داد: شناسنامه مدرکی است که به کرات به آن نیاز پیدا می‌کنیم؛ لذا لازم است هر از چند گاهی از عدم مفقودی آن اطمینان حاصل کرده و آن را در دسترس بگذاریم.

عباسی همچنین به مردم توصیه کرد سریال این مدرک شناسایی شخصی را همراه داشته باشند؛ در این راستا یکی از معضلات اخیر، در دسترس نبودن شناسنامه ثبت‌نام کنندگان برای خرید خودرو بود در حالی که سایت پذیرنده شماره سریال شناسنامه را نیاز داشت.

معاون امور هویتی و حقوقی سازمان ثبت احوال همچنین سریال شناسنامه را کدی یونیک معرفی کرد که برای هر شناسنامه به صورت خاص صادر شده است و لذا همواره باید در یاد افراد باشد.

عباسی لزوم صدور مجدد شناسنامه برای آن دسته از مدارک شناسایی که همچنان به صورت جلد قرمز در دسترس افراد بوده را متذکر شد و گفت: ممکن است فردی از یک شناسنامه مفقود شده سو استفاده کند و مشکلات بسیاری برای فردی ایجاد شود که مدرک شناسایی خود را گم کرده است.


ت ت
کدخبر: 111628 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین