بازگشت سیاستمدار کلاهبردار به میدان
نخست وزیر اسبق ایتالیا حدود یک دهه پیش به سبب گرفتار شدن در یک رسوایی کلاهبرداری مالیاتی از تصدی مناصب دولتی منع شد.
به گزارش مُنیبان، سیلویو برلوسکنی، نخست وزیر اسبق ایتالیا حدود یک دهه پیش به سبب گرفتار شدن در یک رسوایی کلاهبرداری مالیاتی از تصدی مناصب دولتی منع شد.
این نخست وزیر اسبق ایتالیا بالغ بر سه دهه است با بازگشتهای پی در پی خود، عرصه سیاست این کشور را غافلگیر کرده است.
بر اساس گزارشها او در جریان انتخابات پارلمانی روز یکشنبه ایتالیا توانست با کسب بیش از ۵۰ درصد آرا از شهر مونزا در شمال ایتالیا به مجلس سنای این کشور راه پیدا کند.
عملکرد حزب برلوسکنی در این انتخابات در مجموع در مقایسه با انتخابات سراسری سال ۲۰۱۸ افت کرد اما باز هم بهتر از آنچه انتظار میرفت ظاهر شد.
ماسیمیلیانو پاناراری، تحلیلگر سیاسی دانشگاه مرکاتوروم شهر رم اظهار کرد: بازپسگیری کرسی سنا توسط برلوسکنی بعد از تجربه همه مشکلات قضایی که پیدا کرد نوعی انتقام سیاسی است.
سال ۲۰۱۳ مجلس سنای ایتالیا برلوسکنی را در واکنش به حکم محکومیت وی از بابت وقوع تقلب مالیاتی در شرکت رسانهای او اخراج کرد و متعاقبا او برای مدت شش سال از تصدی مناصب دولتی منع شد. دادگاهی در ایتالیا بعد از آنکه برلوسکنی به عنوان مجازات، خدمات اجتماعی انجام داد حکم داد که می تواند بار دیگر مناصب دولتی را به دست بیاورد و او در سال ۲۰۱۹ توانست به کرسی پارلمان ایتالیا دست پیدا کند.
سومین و آخرین دوره نخست وزیری او در ایتالیا در سال ۲۰۱۱ در وضعیتی ناگوار و در حالی که بازارهای مالی ایتالیا اعتمادشان به این میلیاردر فعال در حوزه رسانه در زمینه مدیریت امور مالی این کشور را از دست دادند، پایان یافت.
حزب راست میانهروی برلوسکنی مشهور به حزب "فورزا ایتالیا" که در دهه ۱۹۹۰ از سیاستهای پوپولیستی در ایتالیا حمایت می کرد، در جریان انتخابات روز یکشنبه گذشته این کشور تنها توانست هشت درصد آرا را به دست بیاورد.
این نتیجه در مقایسه با ۱۴ درصد رای این حزب در انتخابات سال ۲۰۱۸ افتی شدید را نشان داد هر چند که بهتر از حد انتظار بود.
رسواییها و پروندههای قضایی مختلف برلوسکنی و مشکلاتی که برای سلامت او پیش آمد جایگاه حزب او را تضعیف کرد اما این حزب همچنان در سیاست ایتالیا حرفی برای گفتن و اعتبار دارد.
حزب مهاجر ستیز "لیگ" ایتالیا متعلق به ماتئو سالوینی نیز در انتخابات امسال تنها ۹ درصد رای کسب کرد در حالی که در سال ۲۰۱۸ تنها ۱۷ درصد رای داشت./ ایسنا