عجیب‌‌ترین فتوا درباره حلال دانستن مشروب و حج

آنچه شیخ یوسف القرضاوی را از دیگر روحانیون هم‌عصر خود متمایز کرد نه حضور او در قطر بود و نه عضویتش در اخوان المسلمین، بلکه فتواهای بعضاً عجیبش بود که او را به شدت بر سر زبان‌ها انداخت.

عجیب‌‌ترین فتوا درباره حلال دانستن مشروب و حج
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، چند روز پیش خبر فوت یوسف القرضاوی رئیس اسبق اتحادیه علمای مسلمین و یکی از شخصیت‌ها و نظریه‌پردازان بارز اخوان‌المسلمین طی سال‌های پیش منتشر شد.

به اعتراف بسیاری از کارشناسان، آنچه شیخ یوسف القرضاوی را از دیگر روحانیون هم‌عصر خود متمایز کرد نه حضور او در قطر بود و نه عضویتش در اخوان المسلمین، بلکه فتواهای بعضاً عجیبش بود که او را به شدت بر سر زبان‌ها انداخت.

شاید یکی از عجیب‌‌ترین فتواهای قرضای حرام دانستن جشن عید مادر بود.

قرضاوی چند فتوای بسیار جنجالی در رابطه با عید مادر صادر کرد، او ابتدا گرامیداشت و جشن گرفتن این روز را حرام دانست.

در فتوای اولش آمده بود: زمانی که غرب عیدی همچون والنتاین و مادر را اختراع کرد، ما هم کورکورانه از او تقلید کردیم و به دلایلی که غرب را بر آن داشت تا روزی همچون روز مادر را اختراع کند فکر نکردیم.

او بعدها از این فتوای خود عقب‌نشینی کرد و مدعی شد روز مادر را حرام نکرده چون اصولاً متن و نصی در این رابطه وجود ندارد، بلکه نیازی به چنین مناسبتی در جوامع ما وجود ندارد.

قرضاوی در عوض پیشنهاد کرد به جای عید مادر روز مادر نام‌گذاری شود، چون اعیاد به دین ما مرتبط هستند و ما اعیادی همچون فطر و قربان را جشن می‌گیریم.

قرضاوی مشارکت در انتخابات ۲۰۱۴ مصر را به دلیل نامزدی عبدالفتاح سیسی تحریم کرد، برخی از کارشناسان این فتوا را در راستای اهداف اخوان‌المسلمین توصیف کرده و حتی شماری از رسانه‌های مخالف او را به تشویق خشونت متهم کردند.

قرضاوی در سال ۲۰۱۸ با صدور فتوایی نوشیدن مشروباتی را که نسبت کمی الکل در خود دارند حلال اعلام کرد، از دیدگاه او نوشیدنی‌های که حداکثر پنج در هزار الکل دارند حرام نیستند و با این فتوای خود نیز جنجالی در میان افکار عمومی به راه انداخت.

از دیگر فتواهایی که قرضاوی را به شدت در فضای مجازی مورد توجه قرار داد و افکار عمومی را به جان هم انداخت حلال کردن خوانندگی زنان بود.

از دیدگاه او خوانندگی زن در صورتی که دیگر محرمات همچون رقص یا استعمال مواد مست‌کننده (مسکرات) همراهش نباشد و متن ترانه نیز حاوی مسائل ارزشی باشد و موجب برانگیختن شهوت نشود، حلال است.

قرضاوی در فتوایی که سال ۲۰۱۸ صادر شد اعلام کرد، خداوند تعالی هیچ احتیاجی به این حج ندارد، خداوند از بندگان خود بی‌نیاز است، و اگر فرض و واجبی را بر آنها قرار داده با این هدف است که از این طریق به سطوح برتر روحی، روانی و اخلاقی به سمت خدای خود پیش بروند و منافع مختلفی را در زندگی خود به دست آورند.

قرضاوی تعداد قابل توجه دیگری فتوای جنجال‌برانگیز صادر کرده که از میان آنها حرام کردن تحریم قطر (کشور میزبان خود) بود و از این طریق همبستگی خود را با قطر اعلام کرد.

همچنین قرضاوی در فتواهای دیگر جواز انجام عملیات انتحاری را اعلام و حتی در یکی از شبکه‌های ماهواره‌ای نیز مستقیماً بر این فتوای خود تاکید کرد، همین امر باعث شد بسیاری از رسانه‌های عربی او را پدرخوانده فعالیت گروه‌های تکفیری در سوریه بنامند.

شیخ یوسف القرضاوی رئیس اسبق اتحادیه جهانی علمای مسلمین ۴ مهر ۱۴۰۱ در ۹۶سالگی درگذشت.

منبع: اعتمادآنلاین


ت ت
کدخبر: 112387 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها