زن چگونه می‌تواند شوهرش را از خانه بیرون کند؟

یکی از سوالات پر تکراری که از ما پرسیده می‌شود، آن است که آیا زن می‌تواند از ورود مرد به خانه‌ای که متعلق به زن است و در حال حاضر منزل آن‌ها است جلوگیری کند؟

زن چگونه می‌تواند شوهرش را از خانه بیرون کند؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ زن و شوهر، نه تنها به لحاظ اخلاقی در قبال یکدیگر مسئولیت دارند بلکه در قانون نیز، حقوق و تکالیف آن‌ها، بیان شده است.

عواقب حقوقی اخراج زن از خانه توسط مرد

در شرایطی که شوهر اقدام به اخراج زن از منزل و بیرون کردن زن از خانه نموده باشد، از آن جهت که زن در سختی غیر متعارفی قرار گرفته و ممکن است برای سکونت خود دچار مضیقه شده و پول کافی برای تامین مخارج روزمره خود را نداشته باشد، می‌تواند با استناد به شرایط عسر و حرجی که مرد برای وی ایجاد نموده است، از دادگاه خانواده تقاضای طلاق عسر و حرج نماید. البته باید به یاد داشت که در این شرایط، زن باید اخراج و بیرون شدن از منزل توسط زوج را در دادگاه اثبات نماید.

عواقب کیفری اخراج زن از خانه توسط مرد

اخراج زن از خانه توسط مرد، به این صورت است که مرد با تعویض قفل درب منزل، مانع از آن می‌شود که زن به منزل خود بازگردد. البته گاهی هم مرد با کتک زدن زن و بیرون انداختن وی از منزل، این اقدام را انجام می‌دهد. در چنین مواردی می‌بایست عواقب کیفری و حکم کیفری اخراج زن، مد نظر قرار گیرد.

یکی از مهم‌ترین عواقب کیفری اخراج زن از خانه توسط مرد، آن است که زن می‌تواند از مرد بابت عدم پرداخت نفقه شکایت کند. در واقع پرداخت نفقه به زن، تکلیف قانونی مهم مرد است. عدم انجام این تکلیف، در قانون حمایت خانواده جرم‌انگاری شده است. به همین دلیل، از آن جهت که اخراج زن از خانه و بیرون کردن زن از منزل، حق مسکن زن را به عنوان یکی از ملزومات پرداخت نفقه، خدشه‌دار نموده است، زن می‌تواند به استناد آن، از شوهر شکایت ترک انفاق (نپرداختن نفقه) کند.

آیا زن می‌تواند شوهر را از خانه بیرون کند؟

بیرون کردن شوهر از خانه  درصورتی‌که خانه  متعلق به زن باشد می‌تواند انجام بگیرد. یعنی آن که اگر سند به نام زن باشد می‌تواند این کار را انجام دهد. هر چند که شوهر خانه را خریده یا آن را ساخته باشد. لذا قانون هم نمی‌تواند مانع این کار زن شود. لذا شوهر باید یک خانه دیگر خریده یا اجاره کند و در آن تمکین شود.

البته شوهر می‌تواند اگر دلیل خاصی برای این کار زن خود نداشته باشد شکایت ممانعت از حق در دادگاه انجام دهد تا دراین‌صورت بتواند حق خود را مطالبه کند.


ت ت
کدخبر: 115905 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین