پیام تند حماس به انگلیس: عذرخواهی کن
یکی از رهبران جنبش حماس در صد و پنجمین سالروز امضای معاهده شوم بالفور گفت: انگلیس مسئولیت سیاسی، قانون و اخلاقی معاهده شوم بالفور را بر عهده دارد و باید از ملت فلسطین عذرخواهی و برای پایان اشغال اراضی فلسطین توسط اسرائیل تلاش کند.
به گزارش مُنیبان، اسماعیل رضوان، از رهبران جنبش حماس در صد و پنجمین سالروز امضای معاهده شوم بالفور گفت: انگلیس مسئولیت سیاسی، قانون و اخلاقی معاهده شوم بالفور را بر عهده دارد و باید از ملت فلسطین عذرخواهی و برای پایان اشغال اراضی فلسطین توسط اسرائیل تلاش کند.
وی گفت: ما بر پایبندی به حق بازگشت که یک حق فردی و جمعی است و با هیچ یک از اقدامات اشغالگرانه و وعدههای باطل از بین نمیرود، تأکید داریم. گزینه مقاومت در کرانه باختری بهترین گزینه برای آزادی تمام خاک فلسطین است.
اسماعیل رضوان تأکید کرد: ما از کشورهایی که به عادیسازی روابط خود با رژیم صهیونیستی پرداختهاند، میخواهیم روابطشان با این رژیم نابودشدنی را قطع کنند چراکه سازش ضربه ناجوانمردانهای به ملت فلسطین است.
در این راستا جمعیت ملی شخصیتهای مستقل و موسسه بینالمللی پیگیری حقوق ملت فلسطین، تجمعی را مقابل کنسولگری انگلیس در محله شیخ جراح در قدس اشغالی برگزار کردند. در این تجمع، جمع زیادی از شخصیتهای ملی فلسطینی نیز مشارکت داشتند. این تجمع در اعتراض به صدور وعده شوم و ننگین بالفور برگزار شد.
تجمعکنندگان پلاکاردهایی به زبانهای عربی و انگلیسی تحت عنوان "وعده بالفور... نه میبخشیم و نه فراموش میکنیم" در دست داشتند و از دولت انگلیس خواستند از ملت فلسطین به خاطر صدور این وعده شوم و رنج و محنتهایی که در نتیجه آن بر سر این ملت آمد، عذرخواهی کند.
وعده شوم بالفور، پایهگذار تاسیس رژیم اشغالگر صهیونیستی شد.
این در حالی است که کنسولگری انگلیس در قدس از پذیرفتن یادداشت اعتراض شخصیتهای ملی و سیاسی فلسطینی در قدس در محکومیت موضع دولت انگلیس در حمایت از این وعده شوم پس از گذشت ۱۰۵ سال از صدور آن خودداری کرد.
«اعلامیه بالفور» نامهای بسیار کوتاه از وزیر خارجه وقت انگلیس در ۱۹۱۷ به یک شخصیت یهودی کشورش بود که ۳۱ سال بعد بر اساس آن منطقهای برای یهودیان در خاورمیانه اعلام وجود کرد. فلسطینیان هنوز انگلیس را به خاطر این بیانیه محکوم کرده و خواهان پوزش رسمی هستند. فلسطین زمان انتشار این اعلامیه، جزو قلمرو و تحت کنترل امپراتوری عثمانی بود و اقلیت کوچکی از یهودیان در آن زندگی میکردند.
بیانیه بالفور پیامدهای درازمدت بسیاری داشته است. صدور این بیانیه باعث افزایش چشمگیر حمایت از صهیونیسم در میان یهودیان سراسر جهان شد. این بیانیه، یکی از عناصر مرکزی در سند مؤسس قیمومت بریتانیا بر فلسطین بود که سرزمین تحت این قیمومت بعدها تبدیل به سرزمینهای اشغالی شد. در نتیجه، بیانیهٔ بالفور یکی از علل اساسی منازعه فلسطین-رژیم صهیونیستی محسوب میشود./ ایسنا