بازار جنجالی بیت کوین در این روزها به کدام سمت می رود
کاهش ۸میلیارد دلاری نقدینگی در صرافی FTX، اثر خود را با ریزش بازار رمزارزها منعکس کرد. به دنبال این موضوع، بیتکوین با ثبت قیمت ۱۷هزار و ۵۰۰دلار به کف قیمتی خود در ۲سال گذشته رسید و اتریوم نیز به زیر کانال ۱۲۰۰دلار سقوط کرد.
به گزارش مُنیبان؛ بهرغم ریزش بازارهای ریسکی در روزهای اخیر، هر اونس طلای جهانی با رشد ۵/ ۲درصدی خود به بالای کانال ۱۷۰۰ دلاری هدایت شد.
وضعیت بازار کریپتو از سقوط ارزهای دیجیتال مهم از جمله بیتکوین و اتریوم در روز گذشته حکایت دارد. بر این اساس رهبر بازار رمزارزها با ریزش 4/ 17 درصدی خود نسبت به روزهای اخیر به زیر 18 هزار دلار سقوط کرد و سبب شد این رمزارز پس از دوسال بار دیگر کانال قیمتی 17هزار دلاری را تجربه کند. موج فروش در بازار بیتکوین، بازار اتریوم را نیز فرا گرفت و سبب شد دومین رمزارز مهم جهانی روند معاملاتی روز گذشته را با ریزش 4/ 23درصدی در کانال 1200 دلاری آغاز کند. در میان این بحبوحه عامل مهمی که بازار کریپتو را در مسیر نزولی قرار داده است، مورد بررسی قرار گرفت. آمارها نشان میدهد که با افت قیمتی توکنهای FTT از 5 نوامبر که ناشی از کمبود نقدینگی در صرافی FTX بود، موج فروشی در کل بازار آغاز شد. در این میان ریزش 77 درصدی قیمتهای توکن FTT در این بازار سبب شد شرکت ALAMEDA که یکی از سرمایهگذاران بزرگ و شریک دیگر FTX به شمار میرود با فروش دیگر داراییهای خود ضررهای ناشی از کسری 8 میلیاردی این صرافی را جبران کند. علاوه بر شرکت مذکور باید به این موضوع اشاره کرد که مدیر صرافی BINANCE که میلیاردها دلار از سرمایه FTX را در اختیار دارد، با توجه به اتفاقات اخیر در بازارها قصد دارد با خرید کامل این صرافی، به افت بازارهای کریپتو پایان دهد؛ زیرا FTX در بسیاری از پروژههای کریپتو دخیل بوده و کمبود نقدینگی در این صرافی تاثیر مستقیمی بر بازارهای این بخش از جمله بیتکوین و اتریوم دارد.
FTX به نقطه پایان نزدیک میشود؟
آمارها حاکی از آن است که در روزهای اخیر صرافی FTX که از بزرگترین و مهمترین صرافیهای جهان به شمار میرود، با خروج حجم زیادی از توکنهای این صرافی در روزهای اخیر، با کمبود نقدینگی برابر 8میلیارد دلار مواجه شده است. کسری مذکور سبب شد قیمت توکن در FTT از 5نوامبر در مسیر نزولی قرار گیرد و ارزش هر توکن با ریزش 77 درصدی خود از حدود 25 دلار به 4 دلار برسد. در این میان دو سرمایهگذار بزرگ از جمله ALAMEDA و BINANCE با کاهش داراییهایی خود در روزهای اخیر، با فروش دیگر داراییها مانع از ضرر بیشتر در سرمایههای خود شدند. با توجه به عوامل مذکور باید به این موضوع اشاره کرد که صرافی FTX با مشارکت خود در پروژههای بازار کریپتو سهم بسزایی در نوسان بازارهای ریسکی از جمله بیتکوین و اتریوم ایفا میکند. بنابراین FTX با افت نقدینگی و کاهش ارزش توکنهای خود سبب شد بیتکوین و اتریوم روند نزولی به خود بگیرند. بر این اساس بیتکوین با افت 4/ 17 درصدی به پایینترین سطح دو ساله خود رسید و در ساعت 17 به وقت تهران قیمت 17 هزار و 500 دلار را در بازار ثبت کرد. همچنین اتریوم نیز با ریزش 4/ 23 درصدی خود به زیر 1200 دلار سقوط کرد و در ساعت مذکور با قیمت 1198 دلار در بازار معامله میشد. در مقابل سراشیبی بازار رمزارزها، طلا با رشد 5/ 2 درصدی خود در روزهای اخیر حمایت کانال 1700 دلاری را به دست آورد.
یکهتازی طلا
تحولات بازارهای جهانی نشان میدهد که شاخص دلار به دنبال افزایش رکود در آمریکا با افزایش 2/ 0 درصدی بیکاری نسبت به ماه گذشته، تداوم سیاستهای انقباضی و همچنین انتخابات پیشرو در این کشور، به زیر 110 واحد سقوط کرد. علاوه بر افت دلار جهانی، هجوم سرمایهگذاران بازارهای ریسکی نیز از عواملی هستند که سبب شد طلای جهانی با رشد 5/ 2 درصدی خود حمایت کانال 1700 دلاری را به دست آورد. بر این اساس هر اونس طلای جهانی در ساعت مذکور قیمت 1705 دلار را در بازار ثبت کرد.