چرا هنوز باید واکسن کرونا بزنیم؟
یک متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری با بیان اینکه وضعیت کرونا پایدار است اما نباید فریب بخوریم و فکر کنیم کرونا تمام شده است، گفت: تا زمانی که سازمان جهانی بهداشت پایان کرونا را اعلام نکرده، این بیماری وجود دارد و تنها با افت و خیزهایی همراه خواهد بود.
به گزارش منیبان؛ سید محمد علوی، یک متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری با اشاره به وضعیت بیماری کووید – ۱۹ گفت: وضعیت بیماری در دنیا حالت سکونی دارد اما در برخی کشورهای شرقی مانند ژاپن، کره جنوبی و چین موارد بیماری رو به افزایش است. در برخی کشورهای اروپایی مانند آلمان و فرانسه موارد چند ده هزارتایی بیماری وجود دارد اما بیماری در کل جهان پایدار است.
او افزود: وضعیت بیماری در ایران نیز مناسب است به گونهای که شهر قرمز نداریم و اکثر شهرها آبی هستند. هفتهها است که در خوزستان نیز وضعیت خوبی داریم و مورد جدید از مورد شدید بیماری نداشتهایم و حتی موارد شناسایی، بستری و فوتی نیز در حد صفر بوده است.
سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان گفت: در مجموع وضعیت کرونا پایدار است اما نباید فریب بخوریم و فکر کنیم کرونا تمام شده است؛ تا زمانی که سازمان جهانی بهداشت پایان کرونا را اعلام نکرده، این بیماری وجود دارد و تنها با افت و خیزهایی همراه خواهد بود.
علوی تصریح کرد: در موجهای گذشته تجربه کردیم یک ماه تا یک ماه و نیم بعد از افزایش بیماری در کشورهای دیگر، بیماری در ایران نیز افزایش پیدا کرده است. اکنون نیز بروز زیر واریانت جدید ۱ .BQ منجر به افزایش بیماری در کشورهای دیگر شده است. البته در برخی جاها واریانتهای دیگر گزارش شده که هنوز تایید نشدهاند.
او با بیان اینکه به راحتی نمیتوان در مورد زمان ریشهکن شدن کرونا صحبت کرد، تصریح کرد: با توجه به اینکه این ویروس مرتب تغییر چهره داده، زمانی که فکر کردیم ویروس دیگر وجود ندارد با موجی از بیماری مواجه شدیم بنابراین همیشه بین موجهای بیماری، دوره سکونی وجود دارد و اکنون در فاصله بین موجها هستیم.
علوی در خصوص وضعیت پوشش واکسیناسیون بیان کرد: تاکنون ۸۵ درصد افراد بالای ۱۲ سال در خوزستان دوز اول و حدود ۷۶ درصد دوز دوم خود را دریافت کردهاند. حدود ۳۶ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال استان نیز دوز سوم و حدود ۱۴ درصد دوز چهارم را تزریق کردهاند.
او عنوان کرد: با توجه به اینکه به مرور زمان ایمنی ناشی از آنتی بادی کاهش پیدا میکند بعد از شش ماه مجددا فرد نسبت به بیماری حساس میشود بنابراین باید هر چه سریعتر افراد برای تزریق واکسن اقدام کنند. توصیه میشود کسانی که شش ماه از تزریق آخرین دوز واکسنشان گذشته نسبت به دریافت واکسن اقدام کنند.