مشکل آجرلو از نظر مدیرعامل اسبق استقلال
کاظم اولیایی مدیر عامل اسبق باشگاه استقلال در خصوص شرایط این باشگاه و مشکلاتی که وجود دارد صحبتهای جالبی را عنوان کرد.
به گزارش منیبان؛ استقلال در آستانه یک بحران مدیریتی جدید قرار گرفته است و اگر هر چه سریعتر مطالبات خود با آندرهآ استراماچونی را تسویه نکند،دچار قاعده کسر امتیاز خواهد شد. در همین رابطه کاظم اولیایی مدیرعامل اسبق استقلال به نکات مهمی اشاره کرد و افشاگریهای ویژهای داشت که بعد نیست به اتفاق هم دیگران را مرور کنیم.
پاسخگو شدن سازمان خصوصی سازی
اتفاقاتی که طی روزهای اخیر رخ داده است در واقع کم لطفی است که در حق ورزش میشود. استقلال و پرسپولیس هم ندارد. هر دو باشگاه جزو سرمایههای ملی این مملکت هستند و میلیونها طرفدار دارند .طبق قانون، باید بنگاهی در بورس عرضه شود که به مرحله سوددهی رسیده باشد ولی استقلال و پرسپولیس چنین قاعده نداشتند وظیفه سازمان خصوصی سازی اصلاً این نیست که یک کار خانه یا باشگاه را با بدهی بفروشد دقیقا مثل ماجرایی که سر قضیه کارخانه نیشکر هفت تپه به وجود آمد و در نهایت دولت دستور داد این کارخانه به بخش دولتی بازگردد .سازمان خصوصی سازی حالا باید پاسخگوی شرایط استقلال باشد و تنها راه نجات همین است که این سازمان بدهیهای استقلال را ابتدا صفر کند و پس از آن روند خصوصیسازی را ادامه بدهد.
از چاله به چاه
این روندی که آقایان برای خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس مدنظر قرار داده اند کاملاً بر خلاف آن چیزی است که در طرح تحول دولت سیزدهم آمده است. من دلم برای ورزش این مملکت میسوزد و استقلال و پرسپولیس را سرمایههای فوق العاده بزرگی میدانم به همین خاطر متاسفانه باید بگویم با این روند، آبی و قرمز عملاً از چاله به چاه میافتند.طبق قوانین خصوصی سازی و بورس، یک نفر نمیتواند در آن واحد دو پست داشته باشد ولی آقای آجورلو در استقلال هم مدیرعامل بود و هم رئیس هیئت مدیره .این مسئله خلاف مقررات بود و پیرامون آن به آقای قربان زاده رئیس سازمان خصوصی سازی هم تذکر داده شد ولی آجورلو تا آخرین روزی که در استقلال بود برخلاف مقررات هر دو سمت را همزمان با یکدیگر در اختیار داشت. این هم جزو مواردی است که رئیس سازمان خصوصی سازی باید پیرامون آن توضیح بدهد. آقای قربانزاده از هزینههای استقلال انتقاد میکند ولی به این مسئله اشاره نمیکند که خود ایشان رئیس کمیته هزینهها بوده است. نکته مهم دیگر اینکه استقلال صاحب درآمد از بابت عرضه سهام خود شد و پرسپولیس هم همینطور اما این پول به جای اینکه کمک حال آنها شود، هزینههایشان را افزایش داد. برای مثال استقلالیها به جای اینکه اصل پول را برای تامین بدهیهای خودشان هزینه کنند آن را گرو گذاشتند تا وام بگیرند و حالا باید وام را با کارمزد پس بدهند! تازه اینطور که مشخص شده دو قسط از اقساط وام مورد نظر نیز عقب افتاده است.
حل مشکل استراماچونی
در رابطه با داستان بدهی استراماچونی باید بپذیریم که متاسفانه حکم دادگاه عالی ورزش صادر شده و استقلال هیچ چاره دیگری غیر از پرداخت ندارد اما این مسئله به معنای بیچاره شدن استقلال نیست. اولاً میتوان از طریق هیئت سه نفره ای که وزرای دادگستری، اقتصاد و ورزش عضو آن هستند سازمان خصوصی سازی را مکلف کرد به استقلال پول بدهد تا مطالبات استراماچونی پرداخت شود. اگر این شرایط فراهم نشود، بازهم راه دیگری وجود دارد و این راه مسیری است که به شورای عالی ورزش ختم میشود. بر اساس قانون میتوان مشکل را در شورای عالی ورزش مطرح کرد و این شورا که رئیس جمهور ریاست آن را بر عهده دارد با توجه به اهمیت پرونده و بحث اعتبار فوتبال و ورزش ایران تمهیداتی را اتخاذ کند تا مشکل استقلال با استراماچونی حل شود. چنین قاعده و قانونی وجود دارد و میتوان به آن استناد کرد.