با 1.5 میلیارد تومان کجای تهران خانه بخریم؟
افزایش متوسط قیمت مسکن در تهران در کنار دیگر مشکلات اقتصادی که این روزها مردم با آن مواجه هستند باعث کاهش قدرت خرید مردم برای خرید خانه شده است. اما هنوز واحدهایی کوچکمتراژ در مناطق جنوبیتر شهر وجود دارند که قیمت آنها کمتر از یک میلیارد و 500 میلیون تومان است.
به گزارش منیبان، پررنگترین چالشی که این روزها اقتصاد خانوار با آن مواجه است، مشکل تامین نیازهای اساسی است. از سوی دیگر افزایش تورم و همچنین رشد بیسابقه قیمت دلار از چندماه گذشته روزبهروز وضعیت را سختتر میکند!
مسکن نیز از سری همین نیازهای بنیادی است؛ این روزها مردم به ویژه در کلانشهرها برای تامین خانه مجبورند بخش زیادی از درآمد خود را خرج کنند.
به طور استاندارد یک سوم درآمد هر فرد باید صرف هزینههای مربوط به مسکن شود، اما حالا ایرانیان 60 تا 70 درصد درآمد ماهیانه خود را کنار میگذارند تا سرپناهی برای زندگی کردن داشته باشند.
بر اساس آخرین آمارها از گزارش بانک مرکزی، متوسط قیمت مسکن در شهر تهران 48 میلیون و 70 هزار تومان اعلام شده است. این میانگین در گرانترین منطقه تهران یعنی منطقه یک به 99 میلیون و 410 هزار تومان رسیده است و متوسط قیمت منطقه 18 در جایگاه ارزانترین منطقه این شهر، 24 میلیون و 489 هزار تومان تخمین زده میشود.
بنابراین طبق این قیمتها برای خرید یک آپارتمان کوچکمتراژ در حد 50 متر در شهر تهران باید حدود دو میلیارد و 403 میلیون تومان هزینه کرد. در منطقه یک نیز خرید یک خانه 50 متری که نیازی حداقلی برای یک خانوار دو نفره محسوب میشود چهار میلیارد و 970 میلیون تومان و در منطقه 18 یک میلیارد و 224 میلیون تومان هزینه دارد.
آپارتمانهای ارزانقیمت در تهران
عوامل زیادی میتواند بر قیمت یک آپارتمان تاثیرگذار باشد. متراژ، منطقه، دسترسی به وسایل نقلیه عمومی و سال ساخت از این عوامل محسوب میشوند. در بین آگهیها هنوز تعدادی خانه دیده میشود که با توجه به امکانات و محدوده قرارگیری، قیمت پایینتری نسبت به باقی فایلها دارند.
برای آپارتمانی 44 متری در منطقه گمرک که ساخت آن به سال 1393 بازمیگردد یک میلیارد و 470 میلیون تومان قیمت تعیین شده است. این ساختمان آسانسور دارد، اما نداشتن انباری و پارکینگ از عوامل افت قیمت آن محسوب میشوند.
در بین آگهیها، قیمت آپارتمان 42 متری دیگری در منطقه بریانک که در سال 1384 ساخته شده یک میلیارد و 480 میلیون تومان تعیین شده است. بزرگترین عیب این آپارتمان را میتوان نداشتن آسانسور دانست، در حالی که در طبقه چهارم قرار دارد.
البته بین آپارتمانهایی با حدود قیمتی کمتر از یک میلیارد و 500 میلیون تومان، آگهیهای زیادی به چشم میخورد که آسانسور ندارند، ولی در طبقه سوم یا چهارم واقع شدهاند. به نظر میآید این مورد یکی از عوامل کاهش قیمت چشمگیر آپارتمانها محسوب میشود.
به طور مثال آپارتمانی در منطقه آذری قرار دارد اما از امکاناتی نظیر آسانسور بهرهمند نیست، با متراژی 44 متری و سال ساخت 1381 قیمت یک میلیارد و 400 میلیون برای آن ثبت شده است.
در بین آگهیهایی که کمتر از یک میلیارد و 500 هزار تومان قیمت دارند منطقه 10 بیشترین تعداد را دارد. این منطقه بعد از منطقه پنج در آمارها بیشترین میزان معاملات را از آن خود کرده و بنابراین میزان نقدشوندگی بالایی دارد.
کاهش کیفیت واحدهای مسکونی
گرانی مسکن این روزها باعث شده است برخی از مردم در مسکنهایی با کیفیت کمتر زندگی کنند تا توان تامین هزینههای آن را داشته باشند.
خانوادههای زیادی وجود دارند که با وجود سه تا چهار نفره بودن در خانههایی با متراژ پایین و یک خوابه زندگی میکنند. همچنین در شهر تهران افراد زیادی وجود دارند که فاصله محل کار تا منزل آنها به دلیل کاهش قدرت خرید مسکن زیاد است و مجبورند روزانه چند ساعت راه طی کنند.
از طرفی سال ساخت برخی واحدها تا حد زیادی بالا رفته است و افراد توانی برای بازسازی و تعویض منزل خود ندارند.