پاپ: خفه کردن آفریقا را متوقف کنید

هم‌زمان با اینکه پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان در اتومبیل شخصی خود از فرودگاه به سمت کینشاسا – پایتخت کنگو – حرکت می‌کرد، ده‌ها هزار تن ابراز خوشحالی کرده و پرچم‌هایی را به نشانه استقبال از او تکان می‌دادند.

پاپ: خفه کردن آفریقا را متوقف کنید
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، هم‌زمان با اینکه پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان در اتومبیل شخصی خود از فرودگاه به سمت کینشاسا – پایتخت کنگو – حرکت می‌کرد، ده‌ها هزار تن ابراز خوشحالی کرده و پرچم‌هایی را به نشانه استقبال از او تکان می‌دادند.

وی "بهره‌برداری و استثمار افتضاح" در کنگو را محکوم کرد؛ کشوری که منابع معدنی و ثروت عظیم آن به جنگ، آوارگی و گرسنگی دامن زده است.

پاپ فرانسیس در ادامه تاکید کرد: دست از سر جمهوری دموکراتیک کنگو بردارید! دست از سر آفریقا بردارید! خفه کردن این کشور را متوقف کنید. این کشور معدن نیست که از آن استخراج کنید و یا سرزمینی نیست که بخواهید آن را غارت کنید.

پاپ در حالی که متن سخنرانی خود را به زبان ایتالیایی می‌خواند، گفت: این غم‌انگیز است که این سرزمین‌ها و در کل تمام قاره آفریقا به تحمل انواع مختلف استثمار ادامه می‌دهند. "زهر طمع" الماس‌های کنگو را به خون آغشته کرده است.

در این میان کنگو، روآندا را به حمایت از گروه شورشی موسوم به "ام۲۳" متهم می‌کند؛ اتهامی که دولت روآندا آن‌ها را رد کرده است.

«فلیکس تشیسکدی» رئیس‌جمهوری کنگو پیش از سخنرانی پاپ فرانسیس عنوان داشت: علاوه بر شبه‌نظامیان مسلح، قدرت‌های خارجی نسبت به منابع معدنی در خاک ما گرسنه هستند و آن‌ها با کمک مستقیم و بزدلانه همسایه ما روآندا جنایات وحشتناکی را مرتکب می‌شوند.

اما رهبر کاتولیک‌های جهان حین ایراد اظهارات خود هیچ اشاره‌ای به روآندا نکرد.

پاپ فرانسیس تا صبح روز جمعه در کینشاسا خواهد ماند و سپس به سمت سودان جنوبی – کشور آفریقایی دیگری که با درگیری و فقر دست‌وپنجه نرم می‌کند، سفر خواهد کرد.

کنگو غنی‌ترین ذخایر طبیعی الماس، طلا، مس، لاجورد، قلع، تانتالیوم و لیتیوم را دارد که بر سر آن درگیری‌هایی میان شبه‌نظامیان، نیروهای دولتی و متجاوزان خارجی ایجاد شده است. همچنین، نقدهای زیادی به روش استخراج در این معادن وارد است؛ در بعضی موارد از کارگران و حتی کودکان استفاده‌های غیرانسانی شده و به محیط زیست آسیب رسیده است.

روابط بین روآندا و جمهوری دموکراتیک کنگو در چندین دهه گذشته متشنج بوده است. روآندا می‌گوید که کنگو به قومیت «هوتو» پناه داده است که عامل انجام نسل‌کشی روآندا در سال ۱۹۹۴ هستند که در آن حداقل ۸۰۰ هزار تن از قومیت «توتسی» و هوتوهای میانه‌رو کشته شدند. جدا از نسل‌کشی ۱۹۹۴ روآندا، دو کشور مدت‌هاست که یکدیگر را به حمایت از گروه‌های مسلح رقیب متهم می‌کنند./ ایسنا


ت ت
کدخبر: 136993 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها