مشکلات ازدواج زن جوان با مرد مسن
یکی از مهمترین مسائلی که باید در ازدواج به آن توجه نمود، اختلاف سنی زن و مرد با یکدیگر است.
به گزارش منیبان؛ اگر بین زن و مرد در ازدواج هماهنگی، تناسب و سنخیت بیشتری باشد، آن پیوند استوارتر، مستحکم تر، پرثمرتر و لذت بخش تر خواهد بود. فاصله سنی مناسب سبب می شود زن و مرد یکدیگر را بهتر درک کنند و تفاهم بیشتری با یکدیگر در زندگی مشترک داشته باشند.
در ازدواج با اختلاف سنی زیاد درک و تفاهم در زندگی مشترک کمتر دیده می شود به همین دلیل ازدواج دختران جوان با مردان مسن یا برعکس، نتیجه خوبی نخواهد داشت.
یکی از مهمترین مسائلی که باید در ازدواج به آن توجه نمود، اختلاف سنی زن و مرد با یکدیگر است. اگر بین زن و مرد در ازدواج هماهنگی، تناسب و سنخیت بیشتری باشد، آن پیوند استوارتر، مستحکم تر، پرثمرتر و لذت بخش تر خواهد بود. فاصله سنی مناسب سبب می شود زن و مرد یکدیگر را بهتر درک کنند و تفاهم بیشتری با یکدیگر در زندگی مشترک داشته باشند.
یکی از ازدواج هایی که متاسفانه در جامعه رایج شده است ازدواج زنان جوان با مردانی مسن و پا به سن گذاشته است. دختران جوان علت های زیادی برای ازدواج با مردانی هم سن و سال پدران خود دارند اما این ازدواج پیامدها و آسیب های فردی و اجتماعی زیادی را به دنبال دارد که در این بخش بررسی خواهیم کرد.
اهمیت تناسب سنی در ازدواج
عدم تناسب و ناهماهنگی بین زن و شوهر علت اساسی بیشتر ناهنجاریها و ناسازگاریهای زندگی زناشویی است. تناسب و هماهنگی در سن زوجین یکی از اصلیترین امور در ازدواج است.
در آفرینش مرد و زن در مورد سن بلوغ تفاوت وجود دارد، به همین خاطر و علتهای دیگر بهتر است خانم چند سالی از آقا کوچکتر باشد. بهترین فاصله سنی برای ازدواج حداکثر ۲ تا ۵ سال است و ازدواج با افرادی که از لحاظ سنی از تناسب بیشتری برخوردا هستند با چالشها و فراز و نشیبهای کمتری همراه است.
همانطور که ازدواج آقایان با خانمهای مسن اشتباه است، ازدواج دختران جوان و مردان مسن نیز تبعاتی دارد. به هر حال اختلافات سنی میان زوجین ضرورتا عامل قطعی و تعیین کنندهای در حصول موفقیت زوجین نیست، اما تناسب سن عقلی میان زوجین در ازدواج یکی از مولفههای تعیین کننده در موفقیت پیوندهای مشترک به شمار میرود.
با لحاظ کردن سن معقول و آنچه که عرف جامعه آن را پذیرفته، احتمال شکست در ازدواج تا حدودی کاهش مییابد و عدم رعایت فاصله سنی در ازدواج مشکلات را افزایش میدهد.
آنچه سبب ایجاد مشکل در زندگی مشترک زنان جوان و مردان مسن میشود برداشت ها، نگرش ها، نگاه به زندگی و نوع جهان بینی آنهاست که ممکن است میزان پختگی مرد یا بلوغ عقلی او بیشتر از یک دختر ۲۵ ساله است.
فاصله سنی بسیار زیاد میان زن و مرد در آن حدی که یک طرف را جوان و یا نوجوان و طرف دیگر را پیر یا سالخورده اطلاق کنیم از اساس مستعد بروز ابهامات، لغزشها و نارساییهای جدی است، زیرا از بُعد روحی، روانی تناسب و سنخیت چندانی میان یک فرد جوان یا نوجوان با یک فرد پیر و کهنسال وجود ندارد.
چرا مردان مسن زن جوان میگیرند؟
علت ازدواج مردان مسن با زنان جوان این است که:
*آنان معتقد هستند انتخاب افراد کم سن و سال ثبات و پایداری بیشتری را برای زندگی مشترک آنها به ارمغان میآورد، زیرا این دختران تجربه کمتری در روابط عاطفی و عشقی دارند.
*اکثر مردانی که به این ازدواج تمایل پیدا میکنند از طبقات بالای جامعه و از مردانی هستند که یا طلاق گرفته اند یا همسرشان فوت کرده اند و انگیزه آنها از ازدواج فرار از تنهایی و مسائل عاطفی است.
*برخی از مردان که دختر خود را از دست داده اند، برای پرکردن این خلاء به ازدواج با دختری جوان ترغیب میشوند.
*برخی از مردان برای برآورده کردن نیازهای جنسی تمایل به ازدواج با دختران جوانی دارند که میتواند نیازهای آنان را به خوبی برطرف کنند.
علت ازدواج دختران جوان با مردان مسن چیست؟
۱- یکی از علل ازدواج دختران جوان با مردان سن و سال دار، کسب ثروت و به دست آوردن موقعیتهای مالی است، زیرا اینگونه دختران توقعات مالی و اقتصادی زیاد و صبر اندکی دارند بنابراین ترجیح میدهند به جای ازدواج با پسر جوان که به تازگی کار پیدا کرده و نمیتواند توقعات آنها را برآورده سازد با مردی ازدواج کنند که همه چیز را به یکباره دارد.
۲- برخی دختران جوان برای فرار از تنهایی ممکن است تن به این گونه ازدواجها دهند، زیرا متاسفانه در جامعه ما با افزایش سن ازدواج دختران شانس ازدواج آنها کاهش مییابد.
۳- متاسفانه خشونت در پسران جوان بسیار بالاست و در جوانان بیشتر دیده میشود، بنابراین دختران به سمت مردی میروند که رفتار محبت آمیز داشته باشد. مردهایی که اختلاف سنی زیادی با همسرشان دارند، شریک زندگی شان را از خود راضی نگه میدارند و هیچ چیزی را از زن جوان شان دریغ نمیکنند و او را مدام به گردش و تفریح میبرند و جایی برای کسالت در این رابطه نمیگذارند.
۴- احساس مسئولیت در پسران جوان و کل جامعه کم رنگ شده است، بنابراین بسیاری از دختران به سمت مردی میروند که بتواند هزینههای زندگی را تقبل کند و مسئولیت پذیر باشد.
۵- برخی دختران برای برای بهره مندی از منزلت اجتماعی تصمیم به ازدواج با مرد مسن، اما دارای موقعیتهای اجتماعی ویژه میگیرند.
۶- برخی دختران با الگو پذیری از فیلمها با مردان مسنی ازدواج میکنند که دارای شغل و درآمد هستند.
۷- برخی دختران به دلیل شرایط خانوادگی داشتن پدر و مادری معتاد، درآمد اقتصادی کم و نداشتن جهیزیه و مشکلات خانوادگی تصمیم به ازدواج با مردی میگیرند که این مسائل برای او اهمیت نداشته باشد.
۸- برخی دختران جوان با از دست دادن پدر خویش در سنین کودکی یا نوجوانی همواره خلاء حمایتی یک پدر را در روح و روان خویش احساس میکنند و در چنین شرایطی ناخود آگاه ترغیب میشوند به ازدواج با مردی سالخورده تن دهد تا آن فقدان و خلاء را پرکند.
۹- مردها در یک دوره سنی، زیباتر هستند و موهای جوگندمی و پوشیدن لباسهای مرتب و متوازن، باعث میشود که گاهی بیشتر از دوران جوانی شان طرفدار پیدا کنند و خانمها جذبشان شوند.
درک نشدن در زندگی
وجود فاصله سنی زیاد باعث میشود که زن و شوهر نتوانند به خوبی یکدیگر را درک کنند و دنیایشان فاصله زیادی با هم دارد.
بی حوصله شدن
ازدواج دخترانی که در سن جوانی و نشاط قرار دارند و پر هیجان و پر جنب و جوش هستند با مردان مسن سبب کسلی و بی حوصلگی آنها میشود و در طولانی مدت سبب بروز سردی و اختلاف در زندگی زناشویی آنها خواهد شد. مثلا ممکن است زن بخواهد گاهی جوانی کند یا کمی سراغ تفریحات شاد و پرهیجان برود، اما مرد خیلی همراه نباشد و ترجیح دهد در خانه بماند.
مرگ همسر و بی سرپرستی
احتمال فوت و مرگ و میر در سنین بالا بیشتر است بنابراین زنان جوانی که با مردان مسن ازدواج میکنند ممکن است خیلی زود تنها شوند و همسرشان فوت کند و زندگی اجتماعی آنها با چالشهای جدی و زیانباری همراه شود.
تولد فرزند دارای پدر پیر
گاهی پس از ازدواج با مرد مسن فرزندی متولد میشود. تولد فرزند در چنین ازدواجهایی نیز خود معضلی دیگر است که از دست رفتن پدر و سرپرست خانوار برای کودک یا نوجوانی که در این خانوادهها متولد شده را دشوار و دردآور خواهد کرد.
تحمل نکردن آزمون و خطا
برخی از آقایان که زن جوان میگیرند پس از مدتی حوصله آزمون و خطاهای او برای به دست آوردن شغل، جایگاه اجتماعی، حل مشکلات شخصی و ارتباطی اش را نمیتوانند تحمل کنند و همسرشان را دائم نصیحت میکنند و اگر او نصیحت پذیر نباشد، جو خانه آنها متشنج میشود.
بروز سوءظن و کنترل همسر
گاه وجود فاصلههای سنی زیاد باعث میشود که برخی از مردان، بدون دلیل سوءظنهایی نسبت به همسر خود یابند و مدام برای همسرش تعیین تکلیف کند و او را کنترل نماید.
رودربایستی و حرفهای ناگفته
در ازدواج با مرد مسن، زن جوان دچار نوعی رودربایستی رنج آور میشود و نمیتواند به راحتی مشکلات کوچک و گاه بچگانه اش را با همسر خویش در میان بگذارد.
منزوی شدن
گاهی به دلیل اختلاف سنی زیاد زن خجالت میکشد شوهرش را به دوستان و اقوام جوانش معرفی کند و به همین دلیل تنها و منزوی میشود.
کاهش عمر
تحقیقات نشان داده است که وجود اختلاف سن بین زنان و شوهران تاثیر منفی بر عمر زنان دارد.
منبع: نمناک