ربیعی:

تعویق افتادن فعالیت‌های هسته‌ای‌ آرزوی عبث دشمنان است

سخنگوی دولت تعویق افتادن فعالیت‌های هسته‌ای ایران را آرزوی عبث دشمنان عنوان کرد و گفت: عقب راندن تحریم‌ها، چرخیدن همیشگی سانتریفیوژها و پاسخ قاطع به متجاوز پاسخ سه گانه ما به خرابکاری دشمنان خواهد بود.

تعویق افتادن فعالیت‌های هسته‌ای‌ آرزوی عبث دشمنان است
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، «علی ربیعی» روز سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران که به صورت‌آنلاین برگزار شد، در پاسخ به سوالی در خصوص جزییات حادثه روز یکشنبه در مجتمع نظنز و حجم خسارات آن گفت: روز یکشنبه خرابکاری در کانال کابل‌های برق رسان به سامانه ماشین‌های سانتریفیوژ رخ داد که موجب آسیب دیدن این سامانه شده است. این یک حمله بیرونی نبوده و محل خرابکاری نیز کاملا مشخص شده است.

وی با بیان اینکه خسارت وارد شده به سایت نطنز  برخلاف ادعاها به سرعت قابل رفع و جبران است، یادآورشد: مقامات رژیم صهیونیستی این تحلیل‌ها را سفارش می‌دهد تا این تصور را ایجاد کند که توانایی ایران با از کار افتادن تعدادی سانتریفیوژ چند ماه به تعویق خواهد افتاد و این یک آرزوی عبث است.

دستیار ارتباطات رییس جمهوری خاطرنشان کرد: کارکنان سازمان انرژی اتمی در حال تلاش شبانه روزی هستند و مقرر شد به جای سانتریفیوژهای IR۱ از سانتیفیوژهای پیشرفته استفاده شود.

وی با بیان اینکه قطعا هدف این تخریب‌ها از کار انداختن سانتریفیوژها بوده است، ادامه داد: من امروز اعلام می کنم براساس یک تصمیم ملی و یک خواست مدنی چرخ سانتریفیوژهای ما برای همیشه و هر روز بهتر از دیروز خواهد چرخید.

ربیعی هدف اصلی این خرابکاری را سیاسی دانست تا نگذارند دستیابی مردم ایران به حقوق خود در عرصه جهانی به ثمر بنشیند و گفت: تجربه نشان می‌دهد هرگاه در عرصه جهانی گام‌های موثری را بر می‌داریم دشمن ایران و مردم ایران کینه‌توزانه علیه منافع ملت به اعمال تروریستی ناجوانمردانه دست می‌زند.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری اضافه کرد: هدف این گونه تخریب‌ها هم حمله به توانایی‌های فنی و هم حمله به توانایی‌های سیاسی ایران است. آنها به دنبال تضعیف روحیه جوانان صنعت هسته‌ای و ایجاد یاس و ناامیدی در مردم هستند.

سخنگوی دولت با تشریح استراتژی ایران برای پاسخ قاطع به این اقدام خرابکارانه گفت: جمهوری اسلامی ایران نخست حق خود را برای اقدام علیه عاملین و آمرین و مباشرین محفوظ دانسته و قطعا مجازات خواهند شد. کانون این پاسخ نیز در سرزمین متجاوز خواهد بود. پاسخ دوم ما پیشرفت و گسترش فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای در کشور است و یک روز هم در پیشرفت و به دست آوردن انرژی صلح آمیز هسته‌ای‌تعلل نخواهیم داشت.

 در دام عملیات تحریکی دشمن قرار نمی‌گیریم/ هویت عامل اقدام خرابکارانه نطنز شناسایی شده است

ربیعی با بیان اینکه پاسخ سوم ایران در عرصه سیاسی است، گفت: با عقب راندن تحریم‌ها و تلاش مضاعف برای کسب حقوق ملت ایران، اهداف تروریست‌ها را ناکام خواهیم گذاشت. ما در دام عملیات تحریکی دشمن قرار نمی‌گیریم، به مسیر درست خود در عرصه بین‌المللی ادامه داده، تحریم را خواهیم شکست و به تامین و گسترش صلح و امنیت جهان و منطقه کمک خواهیم کرد، اجازه نمی‌دهیم به زندگی ننگین که مثل انگل فقط در فضای ناامن ممکن است، ادامه دهید.

وی با اشاره به اینکه شواهدی بسیار قوی از دست داشتن رژیم صهیونیستی در این حادثه وجود دارد،  ادامه داد: اول اینکه مقامات این رژیم از ترس پاسخ قاطع ایران با اظهارات دو پهلو شادمانی می‌کنند. دوم اینکه خوشبختانه وزارت اطلاعات و متخصصان ضدجاسوسی ما در ماه‌های گذشته و پس از شهادت شهید فخری‌زاده چندین تیم ترور و خرابکاری وابسته به سرویس‌های امنیتی اسرائیل را دستگیر کردند و اکنون پرونده این افراد در مراحل بررسی قضایی قرار گرفته است.

ربیعی گفت: در این حادثه هم فرد خائن به ملت شناسایی و هویت او مشخص شده است و اقدامات لازم در دست پیگیری است.

گذشت زمان احیای برجام را دشوارتر می‌کند

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که چقدر امکان رفع تحریم‌ها وجود دارد و تاثیر شکست سیاست فشار حداکثری در بازگشت آمریکا به میز مذاکره گفت: براساس گزارش وزارت امور خارجه از مذاکرات کمیسیون مشترک برجام، گفت‌و گوها تا امروز سازنده بوده و در مسیر درستی پیش می‌رود.

وی با بیان اینکه ما تا امروز برای آمریکا هیچ جای ابهامی باقی نگذاشته‌ایم، گفت: برای بازگشت همه طرف‌ها به تعهدات راهی جز لغو تمام تحریم‌هایی که در دوره ترامپ اعمال شده وجود ندارد. نوبت آمریکاست که ثابت کند برای بازگشت به برجام جدی است.  

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری  در عین حال گفت: مدت زمان این نشست بستگی به تامین نظرات ما دارد، به هیچ وجه عجله‌ای نداریم و منافع خود را از دست نمی‌دهیم. دولت ترجیح می‌دهد میراثی جز تحریم را برای دولت بعد واگذار کند اما در عین حال مایل هم نیستیم که شتابزده رفتار کنیم.

 ربیعی گفت: منتظریم آمریکا به جای بازی با کلمات، برای اثبات حسن نیت خود گام‌های عملی بردارد. اگر آمریکا آماده انجام تعهداتش باشد، ما هم متقابلاً آماده انجام تمام تعهدات خودمان هستیم در غیراینصورت، گذشت زمان ممکن است احیای برجام را بسیار دشوارتر کند.

 آمریکا برای بازگشت به برجام راهی جز لغو یکباره تحریم‌ها ندارد

سخنگوی دولت درباره اینکه آیا مذاکره مستقیم با آمریکا برای بازگشت به برجام و اعلام مطالبات ایران به صورت مستقیم راه‌کار منطقی‌تر و عملی‌تری نیست؟ گفت: سخت‌گیری ما برای امتناع از مذاکره با آمریکا خارج از چارچوب برجام پیام روشن و البته سخت‌گیرانه‌ای دارد مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه مذاکره با آمریکا خارج از موضوع برنامه‌های هسته‌ای و بیرون از چارچوب برجام به رسمیت نمی‌شناسد و ضرورتی برای انجام چنین گفت و گوهایی قائل نیست.  

وی با بیان اینکه این سیاست و سختگیری مبتنی بر سال‌ها تجربه از طرف مقابل است، ادامه داد: ما پشت میزها نشستیم و قرارداد بستیم اما از آنجایی‌که آمریکا هنوز به برجام بازنگشته نمی‌تواند از ساختار مذاکراتی آن با ایران از جمله در کمیسیون مشترک استفاده کند.  

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری اضافه کرد:از نظر ما مذاکره تنها زمانی لازم است که با مسئله پیچیده‌ای رو به رو باشیم در حالی‌که نحوه بازگشت همه طرف‌ها به تعهدات، روشن و تعیین شده در متن توافق برجام بسیار ساده دیده شده و نیازمند مذاکره نیست.  

ربیعی تصریح کرد: اگر آمریکا می‌خواهد طرف مذاکره با ایران در کمیسیون مشترک قرار بگیرد، باید به برجام بازگردد و برای بازگشت به برجام راهی جز لغو یکباره و تمامی تحریم‌های ناقض توافق که دوره ریاست جمهوری ترامپ اعمال شده، وجود ندارد. اگر چنین شود، ما در کوتاه‌ترین زمان ممکن و بعد از راستی آزمایی در توانایی دولت است، به همه تعهدات خود مطابق برجام بازخواهیم گشت.

روسیه در مذاکرات وین نقش سازنده‌ای ایفا می‌کند

سخنگوی دولت همچنین درباره موضع روسیه در مذاکرات وین و هدف سفر لاووروف به ایران، گفت: دوستان روسی ما با مواضع ایران به خوبی آشنایی دارند و همانند سال‌های گذشته نقش سازنده‌ای را در این گفت و گوها ایفا می‌کنند.

وی با بیان اینکه ایران و روسیه هر دو قربانی تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه آمریکا بوده‌اند و در تلاش برای مقابله با این نوع اقدامات خودسرانه مواضع مشترکی دارند، ادامه داد: ما به رایزنی‌های مداوم با هدف اطمینان از اجرای کامل تعهدات توسط همه طرف‌های 1+4 ادامه می‌دهیم.  

ربیعی گفت: سفر آقای لاووروف هم در ادامه این رایزنی‌ها و مشورت‌های مرسوم میان دو کشور نه تنها درباره اطمینان از اجرای کامل برجام، بلکه در سایر موضوعات مورد علاقه طرفین از جمله در حفظ و گسترش روابط تجاری و همکاری‌های دو کشور در مسائل منطقه‌ای است.  

 دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری خاطرنشان کرد: در جریان این سفر تمدید ۵ ساله سند همکاری دو جانبه (موافقتنامه تاسیس و چارچوب فعالیت مراکز فرهنگی) بین ایران و روسیه به امضای وزرای امور خارجه دو کشور خواهد رسید.  

شکایت علیه دولت به دلیل ابلاغ نکردن قوانین، بدعت است

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که نمایندگان مجلس در حالی روز یکشنبه گزارش کمیسیون حقوقی مجلس را تحت عنوان استنکاف رییس جمهوری از ابلاغ ۱۳ فقره قانون به قوه قضاییه ارجاع دادند که تعداد زیادی از لوایح دولت در مجلس اعلام وصول نشده است. آیا ساز و کاری برای رسیدگی به شکایت احتمالی دولت از مجلس هم در این مورد وجود دارد؟ گفت: در شرایط حساسی هستیم، دولت می‌خواهد تا آخرین روز کاری با وجود همه مشکلات بتواند زیرساختی تحویل دولت بعد دهد تا کسانی که رای مردم را می‌گیرند یک فراز خوبی داشته باشند.

وی ادامه داد: این قبیل مناقشات را در شرایط فعلی به نفع مردم نمی‌دانیم همه باید با سعه صدر بیشتری در کنار هم نسبت به مسائل مردم حساس باشیم.

ربیعی اظهار کرد: درباره ادعای استنکاف رئیس‌جمهور از ابلاغ ۱۳ فقره قانون، قبلا صحبت شده و معاون امور مجلس رییس‌جمهور هم در کمیسیون قضایی مجلس، توضیحات قابل توجه و مبسوطی را ارائه کرده است. هرچند که طبق قانون و روال ایشان باید در صحن علنی مجلس نیز صحبت می‌کرد اما این اجازه به معاون پارلمانی رییس جمهور داده نشد.  

به گفته سخنگوی دولت، از ۱۳ مورد ادعایی ۸ مورد مربوط به مجلس دهم است و ارتباطی به این مجلس ندارد. اتفاقا آنها هم توسط رییس مجلس وقت، به روزنامه‌ رسمی ابلاغ شده است. ۳ مورد هم توسط رییس جمهور ابلاغ شده اما روزنامه رسمی آنها را منتشر نکرده است. ۲ مورد هم مرتبط با این مجلس است که توسط رییس مجلس برای انتشار به روزنامه رسمی داده شد.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری، اقدام شکایت نمایندگان از دولت به دلیل آنچه «ابلاغ نکردن قوانین» را اقدامی عجیب و بدعت تازه دانست و گفت: به اعتقاد حقوقدانان، این شکایت، اساسا موضوعیت ندارد چرا که قانون، فرایند ابلاغ قوانین را مشخص کرده و گفته که در صورت ابلاغ نکردن رییس‌جمهوری، رییس مجلس می‌تواند قانون را ابلاغ کند. این شکایت برای ابلاغ قوانین اصلا ضرورت ندارد.

 نمایندگان بین اجرا و ابلاغ قوانین تفاوت قائل نیستند

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد برخی نمایندگان مجلس بین اجرا و ابلاغ قوانین، تمییزی قائل نیستند چون اگر بر فرض، رئیس قوه مجریه از ابلاغ قانونی استنکاف کند، رییس قوه مقننه می‌تواند آن را ابلاغ کند. این سنت ۴۰ ساله‌ای است که در مجلس، جاری بوده است. اما ظاهرا اتفاق جدیدی در حال رخ‌دادن است.  

ربیعی اظهار داشت: متاسفانه عکس این قضیه هم وجود دارد.  یعنی تعدادی لایحه دولت در مجلس یازدهم در حالی معطل مانده که نمایندگان با عناوین مشابه و با بار مالی قابل توجه، اقدام به تهیه و تصویب طرح می‌کنند که به جز تحمیل هزینه در عمل، مشکلاتی را هم ایجاد می کند. تجربه گذشته نشان می‌دهد روند تصویب قوانین، اگر از طریق ارائه لوایح باشد، آن قانون، دقیق‌تر خواهد بود چون کار کارشناسی کاملی بر روی لایحه انجام می‌شود.  

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با بیان اینکه تعدادی از لوایح مهم دولت علی‌رغم پیگیری‌های مکرر، هنوز اعلام وصول نشده است، گفت: دولت تلاش دارد تا جای ممکن، موضوع را با پیگیری‌های اداری و پارلمانی حل و فصل کند و نیازی به شکایت به مراجع قضایی و ذی‌ربط نباشد وگرنه شکایت به کمیسیون اصل ۹۰، یا شکایت به بازرسی کل کشور و شکایت به قوه قضاییه استفاده از ظرفیت تبصره اصل ۱۱۰ قانون اساسی راهکارهایی می‌باشد که می‌توان به آنها تمسک جست.  

بر این اساس لایحه نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی، لایحه مقابله با فساد و ارتقای سلامت نظام اداری، لایحه اصلاح بند (و) و تبصره (۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۹۹ کل کشور، لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت، لایحه تمدید مقررات مقرر در تبصره‌های ۱و ۲ ماده ۲ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، لایحه اصلاح و الحاق موادی به قانون تاسیس دهیاری‌های خودکفا در روستاهای کشور مصوب ۱۳۷۷، لایحه نظام رتبه‌بندی معلمان از جمله لوایحی ارائه شده از سوی دولت به مجلس است که هنوز اعلام وصول نشده است.

وی اضافه کرد: جالب است بدانید برخی از این لوایح نیز دو فوریتی بوده‌اند که هنوز اعلام وصول نشده ‌اند. بنابراین قضاوت با افکار عمومی که چه کسی نسبت به قوانین، ‌ بی‌توجه است.


ت ت
کدخبر: 14481 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین