پاکستان: با اسرائیل رابطه نداریم
یهودی پاکستانی ساکن کراچی با انتشار توئیتی از ارسال نخستین محموله مواد غذایی به سرزمینهای اشغالی خبر داد و این در حالیست که تلآویو و پاکستان هیچ روابط دیپلماتیکی ندارند.
به گزارش منیبان از خبرگزاری آسوشیتدپرس، فیصل بن خالد، یهودی پاکستانی ساکن کراچی با انتشار توئیتی از ارسال نخستین محموله مواد غذایی به سرزمینهای اشغالی خبر داد و این در حالیست که تلآویو و پاکستان هیچ روابط دیپلماتیکی ندارند.
فیصل بن خالد در این توئیت خواسته بود تا از این بابت به او "تبریک" بگویند و گفته بود که نخستین محموله محصولات غذایی پاکستان را به بازار اراضی اشغالی "صادر" کرده است.
این تاجر یهودی پاکستانی همچنین کلیپی ویدئویی از بازدیدش از یک بازار اسرائیلی را منتشر کرد. محصولات صادر شده از پاکستان به اراضی اشغالی شامل کانتینرهای حامل خرما، میوههای خشک و ادویهجات با برچسبهای عبری است.
پاکستان داشتن هرگونه روابط تجاری یا دیپلماتیک با تلآویو را رد کرده و سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در واکنش به سوالاتی درباره روابط دوجانبه تجاری گفت: "هیچ تغییری در سیاست ما ایجاد نشده است."
پاکستان به صورت رسمی از راه حل "دو کشوری" بین فلسطین و رژیم صهیونیستی حمایت میکند و یک موضع دیرینه در عدم به رسمیت شناختن تلآویو تا زمان استقلال فلسطین دارد.
وزارت بازرگانی پاکستان نیز اعلام کرد شایعاتی درباره تجارت دوجانبه بین اسلامآباد و تل آویو یک "پروپاگاندای محض" است. این وزارتخانه همچنین اعلام کرد: "ما هیچ روابط تجاری با تلآویو نداریم و تمایلی هم برای انجام این کار وجود ندارد."
فیصل بن خالد که بخشی از یک جامعه رو به زوال یهودی در پاکستان با اکثریت مسلمان ۲۲۰ میلیونی است، وضعیت دینی خود را در اسناد ملی پاکستانیاش در سال ۲۰۱۷ از اسلام به یهودیت تغییر داد. گرچه برگهای در گذرنامه پاکستانی او میگوید که این سند برای سفر به تمامی نقاط بجز اسرائیل معتبر است، اما او نخستین پاکستانی است که به طور رسمی با اجازه اسلامآباد به سرزمینهای اشغالی رفته است.
بن خالد در توئیت خود همچنین نوشت: "تجارت، غذا، موسیقی و گردشگری مردم را در کنار هم قرار میدهد. بیایید پل بسازیم."
وزارت بازرگانی پاکستان اعلام کرد، وی از طریق دیدار با سه تاجر در امارات و در جریان نمایشگاههای موادغذایی نمونههایی را به حیفا و قدس ارسال کرد. ارسال این محمولههای غذایی به اراضی اشغالی از سوی دولت اسلامآباد مورد حمایت نیست و هیچ کانال بانکی رسمی برای این منظور در نظر گرفته نشده است.
کنگره یهودیان آمریکا اخیرا خبر مربوط به صادرات این محصولات از پاکستان به سرزمینهای اشغالی را مورد استقبال قرار داد و گفت این مساله باعث "گسترش اقتصاد دو طرف و همچنین منطقه" میشود.
اما در پاکستان نظرات متفاوتی در این باره وجود دارد، به طوری که "شیرین مزاری"، یکی از رهبران اصلی حزب تحریک انصاف پاکستان عمران خان، نخست وزیر برکنار شده این کشور و وزیر سابق حقوق بشر، دولت را بابت این خبر مورد انتقاد قرار داد و این سوال را مطرح کرد که چطور یک شهروند پاکستان به صورت مستقیم به سرزمینهای اشغالی کالا میفرستد و با پاسپورت پاکستانی به این اراضی میرود./ ایسنا