آیا می‌توان بدون دیدن همسر خود طلاق گرفت؟

تحمل کردن یک زندگی پر از بحران برای همه افراد کار بسیار سختی است بنابراین افراد گاهی تصمیم به جدایی می‌گیرند و آنقدر در زندگی سختی کشیده‌اند که حتی نمی‌خواهند همسر خود را در پروسه طلاق ببینند.

آیا می‌توان بدون دیدن همسر خود طلاق گرفت؟

به گزارش منیبان؛ طلاق غیابی یکی از انواع طلاق است که دارای شرایط خاصی است. یکی از سؤالات بسیار زیادی که از زوجین شنیده می‌شود آن است که آیا امکان دارد که زن و شوهر در پروسه طلاق یکدیگر را نبینند؟

طلاق غیابی چیست؟

باتوجه‌به ماده ۶۸ قانون آیین دادرسی مدنی، اگر ابلاغیه طلاق به یکی از زوجین نرسد یا فرد موردنظر در هیچ یک از جلسات دادرسی پرونده طلاق شرکت نکرده باشد، دادگاه حکم طلاق غیابی را برای فرد درخواست‌کننده طلاق صادر می‌کند.

بعد از آن، طرف مقابل فقط ۲۰ روز وقت دارد که نسبت به‌حکم دادگاه درخواست تجدیدنظر یا فرجام‌خواهی کند. اگر این زمان بگذرد و هیچ درخواستی برای فرجام‌خواهی نرسیده باشد، طرف مقابل نمی‌تواند پس از مهلت تعیین شده نسبت به رأی دادگاه اعتراض کند.

شرایط طلاق غیابی

لازم است که بدانید شرایط طلاق غیابی از طرف مرد با طلاق غیابی از طرف زن متفاوت است.

شرایط طلاق غیابی از طرف مرد

همان‌طور که می‌دانید طبق قوانین ایران، حق طلاق با مرد است؛ بنابراین اگر مرد درخواست طلاق بدهد و زن در دادگاه حاضر نشود، مرد می‌تواند همسر خود را طلاق دهد. البته قبل از اینکه دادگاه حکم طلاق غیابی از طرف مرد را صادر کند باید تکلیف تمام حقوق زن مشخص شده باشد. در غیر این صورت دادگاه تا مشخص‌شدن بدهی‌های مالی مرد به زن پرونده طلاق را مختومه اعلام نمی‌کند.

شرایط طلاق غیابی از طرف زن

برای طلاق زن در ایران حتماً باید دلیل محکمه‌پسندی وجود داشته باشد. زیرا حق طلاق با مرد بوده و زن نمی‌تواند یک‌طرفه از مرد جدا شود. برای مثال زن باید عسروحرج خود را در زندگی با مرد اثبات کند تا بتواند جدا شود.

یکی دیگر از شرایطی که زن می‌تواند غیابی از همسر خود جدا شود، حالتی است که مرد به مدت چهار سال غایب یا مفقودالاثر باشد و هیچ خبری از او نرسیده باشد. در این شرایط زن می‌تواند درخواست طلاق غیابی کرده و یک‌طرفه از مرد جدا شود.

مورد بعدی زمانی است که مرد به بیش از ۵ سال حبس محکوم شده باشد یا ۶ ماه به همسر خود نفقه نپرداخته باشد. در این شرایط زن می‌تواند درخواست طلاق کند. دادگاه در این شرایط ابلاغیه‌ای برای زوج صادر می‌کند و اگر مرد در جلسه دادگاه حاضر نشود؛ طبق نظر قاضی دادگاه حکم طلاق غیابی برای زن صادر می‌شود. همان‌گونه که طلاق شرایط خاصی دارد، ازدواج نیز دارای شرایط مخصوص است.

خیانت مرد به زن، ازدواج مجدد زوج، ابتلا زوج به بیماری که علاج و درمانی ندارد و برقرار بودن یکی از شروط ۱۲ گانه عقد هم می‌تواند به‌عنوان دلایل طلاق یک‌طرفه زن به دادگاه ارائه شود. اگر مرد این شرایط را قبول نداشته باشد و در جلسات دادگاه حاضر نشود؛ زن می‌تواند یک‌طرفه از همسرش جدا شود.


ت ت
کدخبر: 150554 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها