دومین واریزی بزرگ دولت برای مردم چهارشنبه بیستم انجام می شود
در این میان، آنطور که وزیر اقتصاد در نشست خبری دیروز اعلام کرده، منابع یارانه معیشتی در بودجه سال جدید به ۳۶۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
به گزارش منیبان، بر این اساس ماهیانه رقمی نزدیک به ۳۰ هزار میلیارد تومان میان یارانه بگیران توزیع خواهد شد. این در حالی است که در سال ۱۴۰۱ میزان پرداخت ماهیانه یارانه نقدی (اعم از ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی) حدود ۲۷ هزار میلیارد تومان و برای یک سال حدود ۳۲۵ هزار میلیارد تومان بوده است.
بر این اساس رقم پرداخت ماهیانه یارانه نقدی حدود ۳ هزار میلیارد تومان افزایش یافته که معادل رشد بیش از ۱۰ درصدی کل منابع مربوط به پرداخت یارانه نقدی است.
بنا به گزارشها، در سال ۱۴۰۱ یارانه نقدی در قالب جدول ذیل تبصره ۱۴ گنجانده شده بود که در لایحه سال بعد عملا این جدول حذف شده و در سرفصلهای مربوط به درآمدهای نفت و فرآوردها نفت و گاز گنجانده شده است.
مرتضوی افزود: برای توزیع کالابرگ، نیاز به تامین زیرساختها داشتیم که آماده شده و ابتدا در چهار شهرستان به صورت آزمایشی اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه با هماهنگی مسئولان استان هرمزگان، بناداریم طرح را این استان تحت سامانه ملی اعتبار یا همان کالابرگ الکترونیکی آغاز کنیم گفت: استفاده از این امکان، ۱۰۰ درصد اختیاری است و یارانه بگیران میتوانند زودتر از موعدِ واریز یارانهها با استفاده از مبلغی که در کارت پول آنها تعبیه میشود، از ۱۱ قلم کالای تعیین شده انتخاب و خریداری کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: درواقع افراد میتوانند تا قبل از زمان واریز یارانه نقدی، خرید کالا داشته باشند و اگر تمایل نداشتند در موعد مقرر یارانه همزمان با سایر نقاط کشور به حسابشان واریز میشود. همانطور که گفته شد این امکان کاملا اختیاری است و الزامی برای خرید کالا وجود ندارد. فرصتی است که فراهم شده و میتوانند این ۱۱ قلم را از فروشگاهها در سطح استان خریداری کنند و امیدواریم هرچه سریعتر از هرمزگان شروع کنیم و به دیگر استانها برسیم.
مرتضوی با بیان اینکه طرح فعلا آزمایشی است و محدودیتی وجود ندارد که بگوییم مقدر اجناس چه قدر باشد گفت: افراد به فراخور نیاز میتوانند از هرکدام از ۱۱ قلم به هر مقدار که اعتبار داشته باشند کالا بخرند.
وی اضافه کرد: بعد از ارزشیابیها، اگر طرح مورد اقبال مردم قرار بگیرد در گستره ملی هم اجرایی خواهد شد. بسترها آماده است و پیگیر تامین منابع هستیم و به محض تامین منابع، عملیات اجرایی را نظر به اینکه تستهای مختلف انجام شده آغاز خواهیم کرد.
یارانه معیشتیوی همچنین از جذب 67 هزار نفر از اعضای خانواده شهدا و ایثارگران در دستگاههای دولتی و حکومتی طی یکسال اخیر خبر داد و گفت: همچنین یکی از برنامههای مهم ما اجرای قانون تبدیل وضعیت شغلی و استخدامی ایثارگران بود که با اجرای این قانون در 36 ماه گذشته 100 هزار نفر از ایثارگران کارمند دولت تبدیل وضعیت شدند.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به روند پرداخت هزینههای درمانی جامعه ایثارگری اضافه کرد: در حال حاضر بزرگترین مشکل ما این است که این هزینهها با 2 ماه تأخیر پرداخت میشود و بنابراین بهروزرسانی این پرداختها در صدر برنامههای ما قرار دارد. اما برای حمایت از ایثارگرانی که داروی خاص مصرف میکنند و هزینههای آنها به موقع تأمین و پرداخت میشود.
وی ادامه داد: در ضمن واردات داروها و وسایل درمانی و توانبخشی که مشابه آنها در داخل کشور تولید میشود، ممنوع شده که یکی از آنها ویلچر برقی خارجی است و به همین خاطر امروز مجاز نیستیم که ویلچر خارجی برای جانبازان قطع نخاع تهیه کنیم.
معاون رئیسجمهور همچنین از اختصاص 5 درصد واحدهای طرح نهضت ملی مسکن به خانوادههای شهدا و ایثارگران خبر داد و گفت: در استان قزوین روند تأمین زمین برای ساخت مسکن ملی ایثارگران کند پیش میرود که باید با کمک مسئولان عمرانی و شهرداریهای استان قزوین این مشکل در کمترین زمان مرتفع شود.
قاضیزاده هاشمی افزود: تخصیص زمین جزو مسئولیتهای سازمان ملی زمین و مسکن است که در استانها از طریق اداراتکل راه و شهرسازی صورت میگیرد و بنیاد شهید هیچ زمینی در اختیار ندارد تا آن را به ساخت مسکن ایثارگری اختصاص دهد. با این حال از وزیر راه و شهرسازی درخواست کردهایم که در این حوزه نگاه ویژهای به جامعه ایثارگری حاکم شود.
این ماه باید هشتمین مرحله از یارانه نقدی دولت رئیسی به حساب سرپرستان خانوار واریز شود. اما دو سوال مهم درباره این یارانه وجود دارد؛اول اینکه یارانه آذر چه زمان واریز میشود و دوم اینکه آیا یارانه نقدی است؟
در هفت ماه گذشته یارانه نقدی 300 و 400 هزار تومانی در فاصله 20 تا 22 هر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز شده است. برای همین انتظار میرود یارانه نقدی آذرماه هم مانند ماههای گذشته در تاریخ بیستم آذرماه واریز شود.
روز گذشته بود که وزیر اقتصاد، خبر داد زیرساختهای پرداخت کالابرگ فراهم شده و به زودی توزیع کالابرگ آغاز میشود. وزیر اقتصاد گفته بود: مسئله طرح کالابرگ الکترونیکی مشکلی در تامین مالی ندارد و دولت باید از زیرساخت فنی اطمینان حاصل میکرد. پیشبینی این است که دوره آزمایشی اجرای طرح کوپن الکترونیک، یک ماه به طول بیانجامد و بعد از یکماه برای سایر استانها هم انجام شود.
بر اساس گفته خاندوزی، یارانه آذرماه در کل کشور به صورت نقدی پرداخت میشود و تنها یک استان به جای یارانه 300 و 400 هزار تومانی، کوپن الکترونیک میگیرند و بعد از یکماه برای سایر استانها هم انجام شود.
آنگونه که خاندوزی اعلام کرده است یارانه آذرماه در همه استان ها به صورت نقدی واریز میشود جز یک استان.
این ماه قرار است مردم استان هرمزگان به جای دریافت یارانه نقدی کالابرگ الکترونیک دریافت کنند و این شیوه بررسی پایلوت طرح توزیع یارانهها و پرداخت کوپن الکترونیک است.
این خبری است که عضو هیئترئیسه مجلس در توئیتی اعلام کرد و از تکمیل زیرساختها و لوازم فنی طرح کالابرگ الکترونیکی در پی پیگیری رئیس و هیئترئیسه مجلس خبر داد.
محسن دهنوی در توئیتی با اشاره به «طرح کالابرگ الکترونیکی» نوشت؛ ماهها است که مجلس، اجرای طرح کالا برگ را به دولت تکلیف کرده و با پیگیری قالیباف رئیسمجلس، امروز جلسهای برای بررسی فنی زیرساخت این طرح در سازمان برنامهوبودجه برگزار کردیم. اکنون دیگر تمامی کارشناسان و تیمهای فنی اذعان دارند که زیرساختها و لوازم فنی طرح تکمیل شده است. این طرح، هفتههای آینده در استان هرمزگان بهصورت آزمایشی اجرا خواهد شد.
برای ما در مجلس مهم است که یارانه اعطایی به مردم در طول زمان و بر اثر تورم، ناچیز نشود، البته حق هر شخص است که بین دریافت نقدی یا کالایی یارانهها انتخاب کند.
بر این اساس باید گفت یارانه نقدی آذرماه هم نقدی است و احتمالا این آخرین یارانه نقدی است که دولت رئیسی واریز میکند و بعد از آن شیوه پرداخت یارانهها تغییر میکند.
یک کارشناس اقتصادی گفت: دولت این اجازه را دارد که سیاستهای حمایتی خود را، نظیر پرداخت یارانه، از کسانی که توانایی مالی این را دارند که ۲۰۰۰ دلار به وسیله کارت ملی ارز خریداری کنند، سلب کند.
میثم مهرپور، ضمن اشاره به مسئله فاصله قیمت ارز توافقی و قیمت ارز بازار آزاد (غیررسمی) و پرداخت ۲۰۰۰ دلار به هر کد ملی در سال، اظهار داشت: مسأله پرداخت ارز به نرخ بازار توافقی برای هر کد ملی از اساس کار اشتباه است و متاسفانه از گذشته وجود داشته و تا امروز نیز ادامه دارد.
این کارشناس اقتصادی در تشریح ریشه زمانی این کار گفت: اصل این کار در دولت هاشمی رفسنجانی وجود داشت و در آن زمان به جای ۲۰۰۰ دلار به ۵۰۰۰ دلار رسیده بود اما هیچ دلیل علمی و منطقی برای این کار وجود نداشت.
او افزود: در آن زمان توجیه این کار این بود که دولت یا نرخ ارز در بازار آزاد را به رسمیت میشناسد یا نمیشناسد، حال وقتی نرخ ارز آزاد از سوی دولت رسمیت ندارد، پس دولت باید ارز را به یک نرخی به متقاضیان واگذار کند.