موشک‌های روسیه به سودان رسید

منابع منطقه‌ای و دیپلماتیک سودانی به تلویزیون سی‌ان‌ان گفته‌اند که گروه روسی واگنر برای نیروهای واکنش سریع سودان موشک‌هایی را ارسال کرده تا علیه ارتش این کشور بجنگند.

موشک‌های روسیه به سودان رسید
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، منابع منطقه‌ای و دیپلماتیک سودانی به تلویزیون سی‌ان‌ان گفته‌اند که گروه روسی واگنر برای نیروهای واکنش سریع سودان موشک‌هایی را ارسال کرده تا علیه ارتش این کشور بجنگند.

این منابع دیپلماتیک مدعی شده‌اند، هم‌زمان با اینکه محمد حمدان دقلو معروف به "حمیدتی"، فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان برای قدرت با ژنرال عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیت انتقالی و فرمانده کل ارتش سودان مبارزه می‌کند، گروه روسی واگنر موشک‌های زمین به هوا را به طرز چشمگیری به نیروهای واکنش سریع و رهبرشان ارسال کرده است.

براساس گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، تصاویر ماهواره‌ای در مرز لیبی - جایی که خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به "ارتش ملی" لیبی و ژنرال تحت حمایت واگنر که بخش‌هایی از این سرزمین‌ها را تحت کنترل دارد - چنین ادعاهایی را ثابت می‌کنند و از افزایش فعالیت در پایگاه‌های واگنر خبر می‌دهند.

این تصاویر ماهواره‌ای که توسط سی‌ان‌ان و گروهی موسوم به "همه چشم‌ها به سمت واگنر" مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته، نشان می‌دهند که یک هواپیمای ترابری روسی بین دو پایگاه هوایی کلیدی لیبی که به حفتر متعلق است، رفت‌وآمد می‌کند و در عین حال این هواپیما از نیروهای تحت تحریمی واگنر استفاده می‌کند.

این منابع می‌گویند، حفتر از نیروهای واکنش سریع حمایت کرده است، گرچه خودش چنین ادعاهایی را رد می‌کند. همچنین، افزایش فعالیت گروه واگنر در پایگاه‌های حفتر، توسط برخی منابع سودانی و منطقه‌ای مطرح شده و این گزارش‌ها حاکی از آن است که هم روسیه و هم لیبی احتمالا پیش از شروع درگیری‌ها از نیروهای واکنش سریع حمایت می‌کرده‌اند.

طبق تصاویر ماهواره‌ای، افزایش این فعالیت‌ها توسط هواپیمای ترابری ایلیوشین-۷۶ از دو روز پیش از درگیری‌ها در سودان آغاز شده و تا روز چهارشنبه ادامه داشته است.

سی‌ان‌ان در گزارشی در تاریخ ژوئیه ۲۰۲۲ از روابط عمیق رهبری نظامی میان مسکو و سودان خبر داد. این شبکه خبری مدعی شد که رهبری نظامی سودان در ازای این روابط، به روسیه وعده دسترسی به ثروت‌های طلای این کشور شرق آفریقا را داده است. این رابطه پس از آنکه روسیه کنترل کریمه را در سال ۲۰۱۴ به دست گرفت، زمانی که روسیه برای دور زدن تحریم‌های غرب به طلای آفریقا نیاز داشت، آغاز شد. جدای از این مورد، حمله ۲۰۲۲ روسیه به اوکراین و موج جدیدی از تحریم‌های غرب، اشتیاق روسیه را برای منابع طلا در سودان افزایش داد و بدین ترتیب فعالیت گروه واگنر نیز شدت پیدا کرد.

اما این درحالیست که نیروهای واکنش سریع سودان با انتشار بیانیه‌ای به سی‌ان‌ان، مسئله دریافت کمک از جانب روسیه و لیبی را رد کردند و گفتند: نیروهای مسلح سودان به رهبری البرهان با این نیروهای خارجی همسو شده‌اند.

یوگنی پریگوژین، فرمانده گروه نظامی واگنر مشارکت در این درگیری را رد کرده و افزود: اجازه دهید یک‌بار دیگر تاکید کنم که گروه واگنر در درگیری سودان شریک نیست. سوالات و گمانه‌زنی‌های رسانه‌ها مبنی بر کمک به دقلو یا البرهان یا هر فرد دیگری در سودان، هیچ چیزی بیش از دامن زدن به تحریکات نیست.

خلیفه حفتر هم به درخواست سی‌ان‌ان برای اظهار نظر در این خصوص پاسخ نداده است.

با پایان آتش‌بس انسانی سه روزه در سودان، صبح امروز (دوشنبه) پس از درگیری‌های پراکنده روز یکشنبه در خارطوم، آرامشی شکننده در این شهر برقرار شده و دیپلمات‌ها و اتباع کشورهای مختلف همچنان به روند خروج خود از سودان ادامه می‌دهند./ ایسنا


ت ت
کدخبر: 151598 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین