این موجود بانمک مثل انسان‌ها قدرت تفکر عمیق دارند

درباره نحوه تصمیم‌گیری و تفکر حیوانات داده‌های زیادی در دست نیست. اما میمون‌ها این پسرعموهای نخستین انسان از این قاعده مستثنی هستند.

این موجود بانمک مثل انسان‌ها قدرت تفکر عمیق دارند

به گزارش منیبان؛ یک مطالعه جدید نشان داده است که میمون‌ها با در نظر گرفتن هزینه‌ها، پیامدها و محدودیت‌ها قادر به تصمیم‌گیری دقیق هستند. یافته‌ها نشان می‌‌دهد که عموزاده‌های نخستین ما قادر به انتخاب بهترین گزینه به‌جای تصمیم‌گیری‌های هیجانی هستند.

تحقیقی درباره قدرت تفکر میمون ها

یک مطالعه تغییر پارادایم که امروز در Nature Neuroscience منتشر شد، نشان می‌‌دهد که میمون‌ها نیز مانند انسان‌ها قادر به بررسی پیچیده و تصمیم‌گیری دقیق هستند.

این مطالعه برای اولین بار نشان می‌ دهد که میمون‌ها می‌توانند عمیقا در مورد یک مساله فکر کنند و ترکیبی از عوامل مانند هزینه‌ها، پیامدها و محدودیت‌ها را در نظر بگیرند. با انجام این کار، میمون‌ها می‌‌توانند به‌جای انتخاب اولین گزینه موجود، بهترین انتخاب حساب‌شده را داشته باشند. این تحقیق قدرت تفکر میمون ها را بیشتر از مقادیر اثبات شده قبلی نشان می‌دهد.

ویلیام استافر، نویسنده ارشد، دکترا، استادیار عصب‌بیولوژی در دانشکده پزشکی دانشگاه پیتزبورگ، می‌‌گوید: انسان‌ها تنها حیواناتی نیستند که به تفکر آهسته و آگاهانه مسلح هستند.

این تحقیق نشان می‌‌دهد که قدرت تفکر میمون ها بالا بوده و  میمون‌ها وضعیت روانی پیشرفته‌ای دارند که آن‌ها را قادر به تفکر هوشمندانه می‌‌کند.

قدرت تفکر میمون ها :پیچیده و هوشمندانه

یک سوال اساسی را در نظر بگیرید: ما به عنوان یک انسان چگونه به آنچه می‌ خواهیم فکر می‌ کنیم؟ چه اتفاقی در مغز ما می‌ افتد وقتی چشمانمان را می‌ بندیم و درباره سؤالات پیچیده فکر می‌ کنیم، مثلا با چه کسی وقت بگذرانیم یا در مدرسه چه چیزی را مطالعه کنیم؟ و آیا حیوانات دیگر، از جمله میمون‌ها، قادر به همین پیچیدگی فکری هستند؟

چندین دهه پیش، دکتر دانیل کانمن، برنده جایزه نوبل، با نظریه چشم‌انداز انقلابی‌ در حوزه اقتصاد رفتاری ایجاد کرد. او در کتاب خود با عنوان “تفکر سریع و آهسته” از دو سیستم متمایز تفکر در انسان‌ها پرده برداری کرد: یکی تفکر لحظه‌ای که به‌طور خودکار اتفاق می‌ افتد و دیگری استدلال منطقی آگاهانه که نیاز به تلاش ذهنی بیشتری دارد.

کانمن نوع اول تفکر را «سریع» و دومی را «عمیق» نامید. تفکر عمیق و هوشمندانه ما را قادر به ساختن موسیقی، ایجاد فرضیه‌های علمی و داد‌و‌ستدهای مالی می‌‌کند.

همان‌طور که در تحقیق مذکور نشان داده شده مشخص است که دیگر این تفکر عمیق منحصر به انسان نیست.


ت ت
کدخبر: 151915 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها