تمام آنچه که باید در خصوص "شایعه" زلزله ۶ تا ۷ ریشتری در ایران بدانید!
در حالیکه طی روزهای اخیر شایعه وقوع زلزلهای با بزرگی شش تا هفت ریشتری که از سوی ستارهشناس هلندی مطرح شده، بسیاری را نگران کرده، اما به گفته مسئول شبکه لرزهنگاری کرمانشاه طی روزهای اخیر در غرب کشور هیچ روند غیرطبیعی در وضعیت لرزهها مشاهده نمیشود.
به گزارش منیبان؛ اخیرا فرانک هوگربیتس ستاره شناس هلندی و عضو یک موسسه تحقیقاتی در زمینه نظارت بر هندسه بین اجرام آسمانی، ادعاهایی درباره وقوع زلزله ای با بزرگی شش تا هفت ریشتر در تاریخ ۲۹ و ۳۰ آوریل( ۹ و ۱۰ اردیبهشت) مطرح کرده است.
او ادعا کرده که با بررسی رفتار ستارگان به این نکته دست یافته که زلزله بزرگی غرب کشور ایران را تحت تاثیر قرار خواهد داد. این ادعا از آن جهت باعث نگرانی مردم شده که یکی از پیشبینیهای اخیر او درباره زلزله ترکیه و سوریه محقق شد.
این نخستین بار نیست که شایعات پیرامون وقوع زلزله باعث نگرانی مردم می شود، اما تا به امروز حتی پیشرفتهترین کشورهای دنیا با استفاده از به روزترین روشها، علوم و تجهیزات نتوانستهاند زمان، مکان و بزرگی یک زلزله را تخمین بزنند.
مسئول شبکه لرزه نگاری استان کرمانشاه نیز با رد شایعاتی که در زمینه بروز زلزله در غرب کشور مطرح شده، گفت: ایستگاههای لرزهنگاری تاکنون هیچ روند غیرطبیعی از فعالیتهای لرزهای را نشان نداده اند و اگر روند غیرعادی رخ میداد، حتما به مردم اطلاع رسانی میکردیم.
فرهاد فروزی، با بیان اینکه در استانهای غرب کشور از جمله کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی بالغ بر ۳۵ ایستگاه لرزهنگاری فوق پیشرفته و فوق حساس به صورت ۲۴ ساعته تمام رخدادهای لرزهای را ثبت و پایش میکنند، افزود: تا کنون هیچکدام از این ایستگاهها فعالیت غیرطبیعی را در گسلهای منطقه زاگرس نشان نداده است.
او با بیان اینکه زلزلههای بزرگ به طور معمول پیش درآمدی دارند و به شرط آنکه در منطقه ایستگاههای لرزهنگاری نزدیک به هم وجود داشته باشد تا حدودی قابل رصد خواهد بود، عنوان کرد: هیچکدام از ایستگاههای متعددی که در غرب کشور داریم، رخداد غیرطبیعی را نشان نمیدهد.
مسئول شبکه لرزهنگاری استان کرمانشاه بار دیگر از مردم خواست از توجه به شایعات درباره وقوع زلزله خودداری کنند، زیرا امکان پیش بینی دقیق زلزله تاکنون وجود نداشته است.
فروزی با بیان اینکه فردی که ادعای وقوع این زلزله را مطرح کرده هیچ تخصصی در زمینه علوم زلزله، تکتونیک و ... ندارد و صاحب نظر در این بخش نیست، ادعای ارتباط زلزله که در اعماق زمین رخ میدهد را با فعالیت ستارگان غیرمنطقی دانست.
او با بیان اینکه علم زلزله شناسی فاکتورها و شاخصهای خاص خود را دارد، تاکید کرد: حتی صاحب نظران این علم نیز هیچگاه درباره وقوع زلزله پیش بینی انجام نمیدهند، چون میدانند که پیش بینی زلزله ممکن نیست.
به گفته فروزی، فردی که ادعای زلزله غرب کشور را مطرح کرده هفتهای چندین پیش بینی را مطرح می کند که محقق نمیشوند.
منبع: ایسنا