چرا نیمه‌شب یهو گرسنه می‌شویم!

تغذیه‌ روی کاغذ ساده است؛ احساس گرسنگی می‌کنید، چیزی برای رفع گرسنگی می‌خورید و این روند تکرار می‌شود. اما گاهی اوقات پیش می‌آید که بدن در مواقع غیرعادی، پیام گرسنگی را به شما ارسال می‌کند و مثلا نیمه‌شب به‌خاطر گرسنگی از خواب بیدار می‌شوید.

چرا نیمه‌شب یهو گرسنه می‌شویم!
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ اگر شما هم با این مشکل مواجه هستید باید با دلایل مختلف این اتفاق آشنا باشید و در جهت برطرف کردن آن تلاش کنید.

۱. روتین ورزشی­تان را تغییر داده‌اید

وقتی که یک روتین ورزشی مشخص را برای مدت‌زمان طولانی دنبال می‌کنید، بدن هم خودش را با این برنامه سازگار می‌کند و درنهایت کالری نسبتا کمتری می‌سوزاند. پس اگر تصمیم گرفتید که روتین ورزشی­تان را تغییر بدهید و مثلا با شدت بیشتر و برای مدت‌زمان طولانی‌تری ورزش کنید، با افزایش کالری‌سوزی مواجه خواهید شد. اما اگر میزان غذاهای دریافتی را همگام با این تغییر افزایش ندهید، بیشتر احساس گرسنگی می‌کنید و حتی ممکن است نیمه‌شب به‌خاطر گرسنگی از خواب بیدار شوید.

به‌گفته متخصصان تغذیه، معمولا با افزودن یک میان‌وعده حاوی ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلوکالری به برنامه شبانه (حدود ۱ تا ۲ ساعت قبل از خواب شبانه) می‌تواند این مشکل را حل کند. ماست یونانی همراه با موز می‌تواند گزینه خوبی برای این میان‌وعده شبانه باشد.

۲. در ساعات نزدیک به خواب شبانه، غذاهای حجیم می‌خورید

بعضی افراد نسبت به حجم بالای کربوهیدرات‌ها حساس‌تر هستند و همین حساسیت بیشتر می‌تواند سطح قند خون آنها را بعد از مصرف غذاهای حجیم کاهش دهد. اما این تمام ماجرا نیست زیرا این افراد بعد از خوابیدن ناگهان با احساس گرسنگی شدید در ساعات نیمه‌شب بیدار می‌شوند. پس اگر با چنین مشکلی مواجه هستید باید حجم وعده‌ غذایی شام را کاهش دهید و حتما از ترکیب پروتئین بدون چربی، کربوهیدرات‌های پیچیده و مقداری از چربی‌های سالم و غیراشباع برای شام استفاده کنید. زیاده‌روی در دریافت چربی‌ها (مخصوصا چربی‌های اشباع) شما را با مشکلات گوارشی مواجه می‌کند و مانع از خواب شبانه راحت می‌شود.

۳. مشکل اصلی شما تشنگی است

از آنجایی که هر سلول بدن برای عملکرد بهینه به آب نیاز دارد، اصلا عجیب نیست که وقتی میزان آب در بدن کاهش می‌یابد، این کمبود سریعا به‌عنوان یک هشدار به شما اعلام شود، حتی اگر نیمه‌شب باشد و شما در اوج خواب باشید! در این مواقع، بعضی افراد به‌راحتی احساس تشنگی را با احساس گرسنگی اشتباه می‌گیرند و به‌جای مصرف یک لیوان آب سعی می‌کنند که مشکل­شان را با خوردن خوراکی‌ها و غذاها برطرف کنند. بنابراین، اگر نیمه‌شب از خواب بیدار می‌شوید، ابتدا مقداری آب بنوشید تا مطمئن شوید که مشکل اصلی شما تشنگی است یا گرسنگی.

۴. الگوی خواب شبانه تان را تغییر داده‌اید

کمبود خواب می‌تواند باعث عدم تعادل در سطح هورمون‌ها شود و در مواقعی که بدن به غذا نیاز ندارد، همچنان پیام گرسنگی را به شما منتقل کند. هورمون‌های گرسنگی (گرلین و لپتین) مستقیما به سرکوب یا تحریک اشتها مرتبط هستند و اگر دچار کمبود خواب باشید، سطح گرلین افزایش پیدا می­کند و سطح لپتین پایین می‌رود. این اتفاق مستقیما احساس گرسنگی را بیشتر می‌کند و تمایل شما به مصرف خوراکی‌ها را بیشتر می‌سازد. حتی ممکن است به‌خاطر این اتفاق نیمه‌شب با احساس گرسنگی از خواب بیدار شوید. بنابراین، کنترل خواب شبانه، داشتن الگوی خواب صحیح و برطرف کردن کمبود خواب می‌تواند به شما کمک کند.


ت ت
کدخبر: 153682 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها