شرط های تاره "طلاق دادن" و "طلاق گرفتن" در سال 1402

مقاله پیش رو توسط وکیل طلاق توافقی در خصوص قانون جدید طلاق توافقی در سال 1402 و شرایط جدید طلاق توافقی برای آشنایی شما عزیزان تنظیم گردیده است.

شرط های تاره "طلاق دادن" و "طلاق گرفتن" در سال 1402
پیشنهاد ویژه

ب گزارش منیبان ؛  تا قبل از سال 1397/09/01 روند انجام طلاق توافقی بدین صورت بود که زوجین پس از تصمیم به طلاق توافقی خودشان یا وکلای آنها به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و نسبت به ثبت دادخواست اقدام می کردند. پس از ارسال دادخواست و تعیین شعبه، زوجین به دادگاه مراجعه و اقدامات لازم را انجام می‌دادند که پس از اتمام کار گواهی عدم امکان سازش می‌گردید و بعد از صدور رای زوجین یا وکلای آنها، با مراجعه به دفاتر طلاق اقدام به اجرای صیغه طلاق می نمودند.

بخشنامه جدید طلاق توافقی

مطابق ماده 25 قانون حمایت از خانواده در صورتی که زن و شوهر درخواست طلاق توافقی را داشته باشند باید قبل از ثبت دادخواست به مراکز مشاوره مراجعه نمایند وثبت دادخواست طلاق توافقی قبل از مراجعه به مراکز مشاوره امکانپذیر نیست. در حال حاضر و مطابق قانون جدید طلاق توافقی از مورخ 1397/9/1 طی بخشنامه 55/13104/9000 مورخ 1397/9/1 خطاب به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، این دفاتر بدون داشتن گواهی عدم انصراف از طلاق مجاز به ثبت دادخواست طلاق توافقی نمی باشند.

در حال حاضر در روند انجام طلاق توافقی نسبت به گذشته تغییراتی صورت گرفته است. در قانون جدید طلاق توافقی گرفتن گواهی عدم انصراف از طلاق از مراکز مشاوره خارج از دادگاه  الزامی می‌باشد. گواهی عدم انصراف از طلاق از مدارک ضروری برای ثبت دادخواست طلاق توافقی می‌باشد و بدون آن زوجین نمی توانند اقدام به ثبت دادخواست نمایند.

بنابراین، از این پس زوجین متقاضی طلاق توافقی باید در سایت تصمیم ثبت نام نمایند و حدود یک ماه بعد وقت مشاوره روانشناسی با دعوت از زوجین برای صلح و سازش آغاز می شود. بنابراین، با استناد به ماده 25 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 مشاوره قبل از طلاق توافقی اجباری است. این مشاوره و مراجعه به مراکز غربالگری فقط در طلاق توافقی اجباری می باشد و در حال حاضر در خصوص طلاق به درخواست مرد و طلاق به درخواست زن الزامی نمی باشد و کماکان به روش سابق ثبت می شوند.

سامانه نوبت دهی طلاق توافقی (تصمیم)

مطابق قانون جدید طلاق توافقی زوجین پس از ثبت نام در سامانه تصمیم به آدرس zaman.behzisti.net و انتخاب مرکز مشاوره وقت فوری به همراه کد رهگیری برایشان صادر می‌شود. زوجین در وقت مقرر در مرکز تعیین شده حضور می‌یابند و پس از تکمیل چند فرم، اطلاعاتی در خصوص علل جدایی آنها پرسیده می‌شود و بعد به مشاوره خانواده معرفی می شوند.

اگر مشاوره خانواده نتواند زوجین را از طلاق منصرف نماید و زوجین اصرار به طلاق باشند گواهی عدم انصراف از طلاق توسط مرکز غربالگری صادر می شود. بعد از صدور گواهی عدم انصراف طلاق زوجین اقدام به ثبت دادخواست طلاق توافقی می نمایند.

زوجین به دو روش غیر حضوری و حضوری می توانند اقدام به ثبت نام نمایند :

۱ –  ثبت نام در سامانه مداخله در بحران طلاق ( سامانه تصمیم ) و دریافت اطلاعات مورد نیاز.

۲ – مراجعه حضوری زوجین به مراکز مشاوره خانواده اداره بهزیستی.

شرکت نکردن در جلسات مشاوره پیش از طلاق توافقی

مطابق قانون جدید طلاق توافقی جلسات مشاوره پیش از طلاق توافقی الزامی است و حضور زوجین در جلسات مشاوره برای اخذ گواهی عدم انصراف ضروری است. شرکت نکردن در جلسه‌ی مشاوره‌ی طلاق یا عدم حضور زوج در جلسه مشاوره طلاق به معنی انصراف دادخواست مشاوره طلاق محسوب می‌شود

چنانچه زوجین در جلسات مشاوره شرکت نکنند مراکز مشاوره نسبت به صدور گواهی عدم انصراف اقدام نمی کنند و همچنین بدون اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق ثبت دادخواست طلاق توافقی امکانپذیر نیست.

طلاق توافقی بدون مشاوره

مطابق قانون جدید طلاق توافقی ، چنانچه زوجین قصد داشته باشند که طلاق توافقی را خودشان انجام دهند مشاوره قبل از طلاق توافقی الزامی است. زیرا،  بدون اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق امکان ثبت دادخواست طلاق توافقی وجود ندارد. ولی در صورتی که زوجین برای طلاق توافقی به وکیل وکالت دهند نیازی به  ثبت‌نام در سایت تصمیم برای اخذ نوبت و شرکت در جلسات مشاوره طلاق توافقی نیست.

گروه وکلای یعقوبی با دارا بودن وکلای مجرب در خصوص طلاق توافقی همه مراحل طلاق را  در کوتاهترین زمان ممکن و بدون حضور زوجین به اتمام می رسانند.

 آیا بدون مراجعه به دادگاه میتوان طلاق گرفت؟

خیر، مطابق قانون برای گرفتن رای گواهی عدم امکان سازش باید به دادگاه مراجعه کرد و زوجین بدون اخذ رای طلاق از دادگاه نمی توانند نسبت به ثبت طلاق اقدام نمایند و دفاتر طلاق بدون اخذ رای طلاق امکان ثبت طلاق را ندارند.

نکات مهم در خصوص قانون جدید طلاق توافقی

     در صورت پشیمانی زوجین از طلاق توافقی و عدم حضور یکی از زوجین در دفترخانه برای ثبت طلاق امکان ثبت طلاق وجود نخواهد داشت. مگر این که، زن از مرد در ضمن رای دادگاه یا به صورت وکالت در طلاق (حق طلاق) وکالت در مراجعه به دفترخانه برای ثبت طلاق داشته باشد.

    در طلاق توافقی خلعی اگر زن مهریه خود را بخشیده باشد و حق رجوع به مابذل ( مهریه) را از خود سلب و ساقط کرده  باشد و یا اینکه مهریه  خود را ابراء کند نمی تواند در دوران عده به آنچه بذل کرده است رجوع کند.

    در صورتی که زوجین پس از صدور رای طلاق توافقی و قبل از اجرای صیغه طلاق از طلاق منصرف شوند تمام توافقات آنها هیچ اثر حقوقی ندارد و از درجه اعتبار خارج است.

    برای اجرای صیغه طلاق حضور 2 نفر شاهد ضروری می باشد  و یکی از شرایط صحت طلاق این است که زن هنگام اجرای صیغه طلاق عادت ماهانه نباشد.

    در خصوص پاک کردن اسم همسر در شناسنامه باید یادآوری کنیم که فقط در صورتی که زوجه باکره باشد امکان حذف نام همسر از شناسنامه امکانپذیر است، در غیر این صورت فقط با ثبت ازدواج مجدد میتوان نسبت به پاک کردن ازدواج و طلاق قبلی اقدام کرد.

     توجه داشته باشید که مدت اعتبار رای طلاق توافقی 3 ماه است و اگر زوجین ظرف مهلت 3 ماه نسبت به ثبت طلاق اقدام نکنند رای صادره  باطل می شود.

سوالات متداول

آیا وکیل دادگستری می تواند به جای زوجین در جلسه مشاوره شرکت کنند؟

مطابق قانون جدید طلاق توافقی مراکز مشاوره فقط در دو صورت وکیل را برای مراکز مشاوره می پذیرند. اول اینکه زوجین در خارج از کشور اقامت داشته باشند. دوم اینکه مدارکی ارائه شود که حضور یکی از زوجین امکانپذیر نمی باشد.

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی چیست؟

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی عبارتند از : 1-سند ازدواج یا همان عقدنامه  ( در صورتی که به هر دلیلی دسترسی به سند ازدواج ندارید میتوانید از دفترخانه محل وقوع عقد رونوشت تهیه کنید ).2- شناسنامه و کارت ملی زوجین. 3- در صورتی که زوجه از زوج وکالت در طلاق داشته باشد  همراه داشتن وکالتنامه نیز الزامی است.


ت ت
کدخبر: 160668 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین