بلایی که ایلان ماسک سر توییتری ها آورد!

روز شنبه بسیاری از کاربران توییتر در تلاش برای دسترسی به این شبکه اجتماعی با این پیغام مواجه شدند: «متاسفانه میزان دسترسی شما محدود شده است. لطفا چند لحظه منتظر بمانید و دوباره امتحان کنید.»

بلایی که ایلان ماسک سر توییتری ها آورد!
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، روز شنبه هزاران نفر از کاربران توییتر از بروز مشکلاتی برای دسترسی به وب‌سایت یا اپلیکیشن این شبکه اجتماعی خبر دادند. ساعت‌ها پس از انتشار این گزارش‌ها، ایلان ماسک با انتشار توییتی اعلام کرد که این مشکلات در راستای محدودیت‌های موقتی برای جلوگیری از استخراج بی‌رویه اطلاعات و دستکاری‌های سیستم‌ها است. یک روز بعد اما ماسک با انتشار توییتی تازه، این اتفاق را طنز عنوان کرد.

روز شنبه هزاران نفر از کاربران توییتر در کشورهای مختلف جهان از بروز مشکلاتی برای دسترسی به وب‌سایت یا اپلیکیشن این شبکه اجتماعی خبر دادند. به این ترتیب بود که هشتگ‌های «توییتر از کار افتاد» (twitterdown#) و «روحت شاد توییتر» (riptwitter#) به سرعت در این شبکه اجتماعی داغ شدند؛ تا جایی که وب‌سایت داون دتکتور که به بررسی و رصد قطعی‌ها و اختلالات شبکه اینترنت می‌پردازد، اعلام کرد که تا پیش از ظهر روز شنبه به وقت نیویورک تعداد گزارش‌های مربوط به مشکلات کاربران توییتر به بیش از هفت هزار مورد رسید. در نهایت ساعت‌ها پس از انتشار این گزارش‌ها، ایلان ماسک با انتشار توییتی اعلام کرد که این مشکلات در راستای محدودیت‌های موقتی است که برای دسترسی به توییت‌ها در این شبکه اجتماعی اعمال شده تا به این ترتیب از جمع‌آوری و استخراج بی‌رویه اطلاعات کاربران و دستکاری‌های سیستم‌ها جلوگیری شود. یک روز بعد اما ماسک با انتشار توییتی تازه، این اتفاق را طنزی برای رسیدن به رکود بیشترین تعداد بازدید توییت عنوان کرد. به این ترتیب محدودیت‌های یک‌روزه توییتر، آمار بازدید توییت ایلان‌ماسک را به حدود۴۵۰میلیون رساند؛ بازی جدید ماسک با کاربران پلتفرم محبوب توییتر!

روز شنبه بسیاری از کاربران توییتر در تلاش برای دسترسی به این شبکه اجتماعی با این پیغام مواجه شدند: «متاسفانه میزان دسترسی شما محدود شده است. لطفا چند لحظه منتظر بمانید و دوباره امتحان کنید.» با این حال بعضی دیگر از کاربران از دریافت خطاهایی با این مضمون خبر دادند که این وب‌سایت امکان بازیابی توییت‌ها را ندارد. در میان کاربران آمریکایی این شبکه اجتماعی علاوه بر دو هشتگ قبلی، هشتگ «محدودیت‌ها بیشتر شد» (ratelimitexceeded#) هم داغ شد و تعداد توییت‌های مربوط به گزارش مشکل دسترسی این کاربران به ۴۰هزار توییت هم رسید.

با این همه گویا مجموعه مدیریت توییتر اهمیت چندانی برای کاربران طرفدار این شبکه اجتماعی قائل نیستند و در راس آنها ایلان ماسک ساعت‌ها پس از انتشار گزارش‌های مشکل از سوی کاربران، با انتشار توییتی کوتاه از اعمال محدودیت‌های جدید برای دسترسی به توییت‌ها خبر داد. او در نخستین توییت خود با تاکید بر اینکه این محدودیت‌ها در راستای جلوگیری از استخراج بی‌رویه اطلاعات و دستکاری‌های سیستم‌ها انجام می‌شود، اعلام کرد که از این پس حساب‌های کاربری تایید شده - یا مشترکان سرویس توییتر بلو- در هر روز امکان دسترسی به ۶هزار توییت را دارند، در حالی که حساب‌های کاربری تایید نشده روزانه به ۶۰۰ توییت و حساب‌های کاربری تایید نشده جدید روزانه به ۳۰۰ توییت دسترسی خواهند داشت. ماسک چند ساعت بعد با انتشار توییتی تازه اعلام کرد که مشخص نیست این محدودیت‌ها تا چه زمانی ادامه داشته باشند. همچنین او در این توییت و در واکنش به انتقادات گسترده کاربران به این محدودیت‌ها، اعلام کرد که حساب‌های کاربری تایید شده روزانه به ۸ هزار توییت، حساب‌های کاربری تایید نشده روزانه به ۸۰۰ توییت و حساب‌های کاربری تایید نشده جدید روزانه به ۴۰۰ توییت دسترسی خواهند داشت.

موج گسترده نارضایتی

در حالی که اغلب کاربران توییتر از اعمال این محدودیت‌های جدید و تصمیمات هیجانی ایلان ماسک در طول ماه‌های گذشته، ابراز نارضایتی کرده‌اند، اما جالب است بدانید که بعضی کاربران هم از ماسک بابت این تصمیم تازه تشکر و قدردانی می‌کنند.

سرانجام در غروب روز شنبه به وقت نیویورک، ایلان ماسک در مواجهه با موج گسترده و شدید انتقادات و اعتراضات کاربران توییتر نسبت به عدم دسترسی خود به حساب کاربری‌شان در سراسر دنیا، به این نتیجه رسید که شدت این محدودیت‌ها را کاهش دهد. این اعتراضات به قدری جدی بود که بعضی از کاربران با انتشار توییتی مستقیما ایلان ماسک را خطاب قرار داده و نوشتند: «آهای ایلان، توییتر من کار نمی‌کند»، «محدودیتی برای خواندن توییت‌ها؟»، «نمی‌توانم باور کنم که این محدودیت‌ تا کی طول خواهد کشید؟»، «حالا این دیگر شوخی نیست» یا «توییتر عزیز، همین حالا وضعیت را درست کن!» بسیاری از آنها در انتظار دریافت پاسخی از سوی مالک پرحاشیه توییتر بودند؛ انتظاری که بی‌جواب ماند. در همین راستا، یکی از کاربران نوشت: «مشخص نیست که دلیل این مشکلات چیست یا چقدر طول می‌کشند. اگر ایلان به این سوال پاسخ دهد، نشان‌دهنده شفافیت او خواهد بود.» بعضی از کاربران به مشکلات متعدد خود در ماه‌های گذشته اشاره کردند و یکی از آنها نوشت: «از سال ۲۰۰۹ به توییتر پیوستم و بیشترین مشکلات را از زمانی داشته‌ام که ایلان با این شیوه مدیریت نامعقولش، مالک این شبکه اجتماعی شد.» در این میان حتی کاربرانی هم که مشکلی برای دسترسی به حساب کاربری خود نداشتند، به این محدودیت‌ها اعتراض و اعلام کردند که این تغییرات در طول ماه‌های گذشته باعث از رونق افتادن توییتر و کاهش چشمگیر محبوبیت آن شده است.

به این ترتیب بود که ماسک در توییت دیگری اعلام کرد که حساب‌های کاربری تایید شده روزانه به ۱۰ هزار توییت، حساب‌های کاربری تایید نشده روزانه به هزار توییت و حساب‌های کاربری تایید نشده جدید روزانه به ۵۰۰ توییت دسترسی خواهند داشت. از طرفی، خبرنگاران و روزنامه‌نگارانی از رسانه‌های مختلف سعی کردند با مدیران توییتر ارتباط برقرار کرده و جزئیات بیشتری درباره این محدودیت‌های جدید به دست بیاورند، اما تنها یک پیغام خودکار از این پلتفرم دریافت کردند که شامل یک ایموجی بود.

اعمال این محدودیت‌های تازه پس از آن اتفاق افتاد که هفته گذشته هم توییتر از تغییرات محدودکننده تازه‌ای خبر داد؛ تغییراتی که بر اساس آن کاربرانی که عضو شبکه اجتماعی توییتر نیستند و حساب کاربری در این پلتفرم ندارند، دیگر امکان دسترسی به توییت‌ها و مشاهده آنها را نخواهند داشت. بسیاری از کاربران ایجاد این محدودیت‌ها را سیاستی نادرست و طبقه‌بندی غیراجتماعی کاربران این شبکه اجتماعی دانسته‌اند. آنها معتقدند که ایجاد دسترسی بیشتر برای کاربران حساب‌های کاربری تایید شده، ترغیب ضمنی کاربران این پلتفرم به استفاده از سرویس توییتر بلو است.

این در حالی است که کاربران توییتر در ماه‌های گذشته و پس از تملک این شبکه اجتماعی توسط ایلان ماسک، با تغییرات و سیاست‌های جدیدی مواجه شده‌اند که برای آنها خوشایند نبوده است. در آخرین مورد و در ماه مارس کاربران توییتر یکی از گسترده‌ترین اختلالات این شبکه اجتماعی را در طول ماه‌های گذشته تجربه کردند که طی آن بیش از ۸ هزار کاربر این شبکه اجتماعی از بروز اختلالات جدی برای دسترسی به حساب کاربری خود خبر داده بودند. تلاش‌های ماسک برای ایجاد تغییرات متعدد در این پلتفرم محبوب تا حالا نتیجه‌ای جز نارضایتی و مهاجرت کاربران توییتر به پلتفرم‌های دیگر به خصوص بلواسکای و ماستادون، نداشته است. او حتی در جلب نظر و حفظ تبلیغ‌دهندگان هم ناکام مانده است و به این ترتیب تصمیم گرفت تا با ایجاد تغییرات مدیریتی در این پلتفرم مسیر پیش‌روی خود را هموار کند. همین شد که مدتی پیش از سمت مدیرعاملی این شرکت کناره‌گیری کرد و لیندا یاکارینو را برای تصدی این سمت انتخاب و معرفی کرد.


ت ت
کدخبر: 163679 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین