سهم مربیان خارجی از 8 جام قهرمانی؛ هیچ مطلق/مثلث خارجی ها نظاره‌گر آقایی یحیی

از روزی که برانکو ایوانکوویچ جام قهرمانی را بالا برد، بیش از 4 سال می گذرد و در این ۴ سال حتی یک جام هم در فوتبال ایران به خارجی ها نرسیده است.

سهم مربیان خارجی از 8 جام قهرمانی؛ هیچ مطلق/مثلث خارجی ها نظاره‌گر آقایی یحیی
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ از ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ تا به امروز حتی یه سرمربی خارجی هم در فوتبال باشگاهی ایران دستاوردی نداشته اما انگار افراد همداستان دلال‌ها و شرکای پورسانت ایجنت‌ها، برای تمام باشگاه‌های دارا و ندار ایران نسخه یکسان جذب سرمربی خارجی می‌پیچند و از کلاه گشاد دوخته شده برای آنها با این نقشه کاملا غافلند.

صفر از هشت؛ سهم خارجی ها از جام های قهرمانی ۴ سال اخیر

از دبل تاریخی پرسپولیس برانکو تا این لحظه، ۸ جام در فوتبال ایران بالای سر رفته و سهم مربیان خارجی شاغل در فوتبال ما صفر جام بوده است! لیگ نوزدهم سهم یحیی گل محمدی شد و جام حذفی را ساکت الهامی به خانه برد. این در شرایطی بود که اغلب مربیان خارجی شاغل در آن سال، یا قبل از پایان فصل اخراج شدند یا بعد از پایان فصل حکم خروج‌شان صادر شد. سرنوشت باقی مانده‌ها هم چیزی جز خروج از ایران با فسخ توافقی یا فسخ یکطرفه نبود.در لیگ ۹۹-۰۰ باز هم جام قهرمانی به یحیی گل محمدی رسید و جام حذفی به تملک جواد نکونام درامد و سهم مربیان خارجی باز هم هیچ مطلق بود. در لیگ ۰۰/۰۱ اما قهرمانی لیگ به فرهاد مجیدی و جام حذفی به ساکت الهامی رسید تا باز هم سهم سرمربیان خارجی صفر باشد.و امسال هم هر دو جام فوتبال ایران نصیب یحیی شد تا سهم مربیان خارجی شاغل در لیگ برتر ایران که تبلیغات وسیعی به خواست مدیر برنامه‌هایشان برای آنها در حال انجام است، هیچ باشد!ژوزه مورایس، ریکاردو ساپینتو و پاکو خمز، سه سرمربی خارجی گران فعال در لیگ گذشته، با تیم‌های تا دندان مسلحشان در رده‌های دوم تا چهارم قرار گرفتند تا همچنان دستاوردی به نام خارجی‌ها ثبت نشود .با این حال نکته عجیب در فصل نقل و انتقالات این است که حامیای سرمربیان خارجی طوری از موفقیت و شاهکار این سه سرمربی خارجی روی پله‌های دوم تا چهارم لیگ برتر حرف می‌زنند که انگار این مربیان با هوادار، پیکان و نساجی که مجموع بودجه یک سال‌شان نصف بودجه گران قیمت‌ترین تیم لیگ بود، دوم، سوم و چهارم شده اند!

گذشته‌های ارزشمندتر با مربیان ایرانی

سپاهان که امسال با مورایس دوم شد، پیش از این با محرم نویدکیا هم ۶۵ امتیاز آورده و دوم شده بود. استقلال هم در حالی با ساپینتو سوم شد که پیش از این با فرهاد مجیدی قهرمان لیگ برتر شده بود و تراکتور نیز در شرایطی در جایگاه چهارم تکیه زد که همین رتبه را با مربی ایران هم تجربه کرده بود.تاوارس و هرناندس دو سرمربی خارجی دیگر لیگ هم تیم‌های صنعت نفت و نساجی را تا لبه پرتگاه بردند و ضعیف‌ترین نتایج تاریخ تیم‌هایشان را رقم زدند .نخستین روزی که ژوزه مورایس به تهران آمد تا فردای بازی سپاهان در لیگ، از نزدیک بازی پرسپولیس را ببیند، افراد و رسانه‌های حامی سرمربی زردها به شدت به تمجید از او پرداختند و در سمتی دیگر، منتقدین دستیار سابق مورینیو، او را به شومن بودن متهم کردند.

خارجی‌های دستیار، نه خارجی‌های سرمربی!

تجربه سال‌های اخیر نشان داده که قرار گرفتن سرمربی ایرانی در کنار تمرین دهنده و تاکتیسین خارجی، نتیجه کاملا مثبت داشته. نکونام با کمک خارجی یک جام حذفی برد، فرهاد مجیدی با کمک پین ایتالیایی صاحب یک جام لیگ برتر شد و حالا هم یحیی گل محمدی با همین فرمول دبل کرده است.البته ذکر این نکته ضروری است که این ۴ قهرمانی ویژه کادر ایرانی-خارجی بوده و ۴ قهرمانی دیگر (دو قهرمانی یحیی گل محمدی در لیگ‌های برتر بیستم و نوزدهم و دو قهرمانی ساکت الهامی در جام‌های حذفی با تراکتور و نساجی) با کادری ۱۰۰ درصد ایرانی رقم خورده است.


ت ت
کدخبر: 164112 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین