خبر خوش، جیب تمام خانوارهای ایرانی پر پول می شود!

رئیس اداره توزیع سود شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: با تقسیم سود نقدی اکثر شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت، بازار کلاه‌برداری به اسم واریز سود سهام عدالت داغ شده است و مردم باید مراقب پیامک‌های جعلی با پیوند‌های حاوی بدافزار‌ها باشند. محسن عبدی رئیس اداره توزیع سود شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: تاکنون ۲۵ شرکت موجود در سبد سهام عدالت تقسیم سود نقدی خود را انجام داده‌اند.

خبر خوش، جیب تمام خانوارهای ایرانی پر پول می شود!
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، رئیس اداره توزیع سود شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: با تقسیم سود نقدی اکثر شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت، بازار کلاه‌برداری به اسم واریز سود سهام عدالت داغ شده است و مردم باید مراقب پیامک‌های جعلی با پیوند‌های حاوی بدافزار‌ها باشند. محسن عبدی رئیس اداره توزیع سود شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: تاکنون ۲۵ شرکت موجود در سبد سهام عدالت تقسیم سود نقدی خود را انجام داده‌اند.

عبدی افزود: با تقسیم سود نقدی اکثر شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت، بازار کلاه‌برداری به اسم واریز سود سهام عدالت داغ شده است و مردم باید مراقب پیامک‌های جعلی با پیوند‌های حاوی بدافزار‌ها باشند.

بهمن عبداللهی، عضو شورای عالی بورس در مورد اینکه مجمع اکثر شرکت‌های سهام عدالت برگزار شده و سود شناسایی کرده‌اند، چه موقع این سود‌ها برای سهامداران عدالت واریز می‌شود، گفت: هنوز شورای عالی بورس در مورد خود سهام عدالت و نحوه توزیع سود سهام عدالت سال گذشته این سهام، نگرفته است.

وی افزود: هنوز اختلاف بر روی اصل سهام عدالت وجود دارد، آیین‌نامه معاملاتی سهام عدالت هم در حال بررسی است و تاکنون ۲-۳ جلسه در مورد سهام عدالت در شورای عالی بورس برگزار شده، اما هنوز به نتیجه‌ای نرسیده است.

عضو شورای عالی بورس گفت: روز سه‌شنبه ۳۱ مرداد هم جلسه شورای عالی بورس برگزار می‌شود، اما هنوز موضوعی در مورد سهام عدالت در دستور کار قرار نگرفته است.

عبداللهی در مورد اینکه آیا سود سهام عدالت امسال هم دو مرحله‌ای و یا یک مرحله‌ای خواهد بود، عنوان کرد: در این موضوع به جمع‌بندی نرسیده‌ایم، اما عمده شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت سودده هستند و برای سهامداران سود شناسایی خواهند کرد.

هفته پیش خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به پرسشی مبنی بر نحوه پرداخت سود سهام عدالت اظهار داشت: بستگی به عملکرد شرکت‌های سرمایه‌پذیر دارد که اگر سود‌ها را زودتر واریز کنند، زودتر سود سهام عدالت را می‌پردازیم.

یک مقام آگاه در شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرد: از ۳۶ شرکت بورسی حاضر در پرتفوی سهام عدالت تاکنون ۲۹ شرکت مجمع عمومی برگزار کرده‌اند که از این تعداد ۲۵ شرکت سود شناسایی کرده‌اند که باید سهامداران خود از جمله سهامداران عدالت بپردازند، چهار شرکت بدون سود بوده‌اند و باید مجمع عمومی بقیه شرکت‌ها هم برگزار شود و با توجه به فصل برگزاری مجامع، ظرف یکی دو هفته آینده تکلیف بقیه شرکت‌ها هم روشن می‌شود.

این مقام آگاه گفت: شورای عالی بورس باید تصمیم‌گیری کند که سود سهام عدالت چگونه و با چه سازوکاری برای سهامداران پرداخت شود که هنوز شورای عالی بورس به جمع‌بندی نرسیده است.

سهام عدالت متعلق به ۴۹ میلیون ایرانی است که در ۴۹ شرکت شامل ۱۳ شرکت غیر بورسی و ۳۶ شرکت بورسی هستند و سود عملکرد سال مالی ۱۴۰۱ باید تجمیع شده و از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی به حساب ذی‌نفعان سهام عدالت واریز شود. سال گذشته این سود در دو مرحله پرداخت شد، اما سال‌های قبل در یک مرحله واریز شد.

سود سهام عدالت دو مرحله‌ای پرداخت می‌شود؟

چندی پیش احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص زمان و چگونگی واریز سود سهام عدالت گفت: صورت‌های مالی سال ۱۴۰۱ شرکت‌های سهام عدالت به تازگی رسیده و اگر همزمان سود‌ها پرداخت شود عدد آن افزایش می‌یابد.

وی افزود:، اما اگر مانند سال گذشته سود برخی شرکت‌ها مانند پتروشیمی خلیج فارس با تاخیر مواجه شود پرداخت سود سهام عدالت دو مرحله‌ای خواهد شد.

هنوز هیچ زمانی برای واریز سود سهام عدالت اعلام نشده است و همه این پیامک‌ها کلاهبرداری است.

اطلاعیه مهم برای سهام عدالتی‌ها

عشقی درمورد امکان فروش سهام عدالت گفت: باید با توجه به شرایط بازار تصمیم گرفته شود که درصدی از سهام عدالت امکان فروش داشته باشد. اگر قرار باشد امکان فروش سهام عدالت فراهم شود، سهامداران بزرگ آن را می‌خرند و سهام از دست مردم خارج می‌شود.

سهام عدالت سهامی هستند که به شرکت‌ها با مشارکت دولت از طریق فروش حقوق تقدم در قالب بورس اندازی شده و مردم می‌توانند آن‌ها را خریداری کنند. سهام عدالت معمولاً در قالب پکیج‌هایی به فروش می‌رسند که شامل سهام چندین شرکت است. در ایران، بازار سهام عدالت توسط سازمان بورس و اوراق بهادار تحت عنوان “فرابورس” نظارت می‌شود. برای فروش یا خرید سهام عدالت، می‌توانید به یک دفتر بورس مراجعه کنید یا از طریق سایت فرابورس این کار را انجام دهید. برای اطلاعات بیشتر از فروش سهام عدالت مطلب زیر را بخوانید.

ارزش واقعی سهام عدالت پس از آزادسازی فراز و فرود‌های بسیاری را پشت سر گذاشت؛ به طوریکه هم ۲۰ میلیون تومان را به خود دید هم ۹ میلیون تومان.

در این راستا، در یازدهم مهرماه سال ۱۴۰۰ ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی بیش از ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در ۲۸ آبان ماه همان سال حدود ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت داشت. اما روند نزولی در بورس باعث کاهش ارزش این سهام نیز شد؛ به طوریکه ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی در ۲۹ بهمن سال ۱۴۰۰، ۱۰ میلیون و ۳۵۱ هزار تومان قیمت داشت.

اما در نهم فروردین سال گذشته ارزش واقعی این سهام با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که با توجه به صعود بازار، در اواخر فروردین همان سال این رقم به حدود ۱۲ میلیون و ۲۷۵ هزار تومان رسید. تا ۱۸ اردیبهشت افزایش ارزش سهام عدالت ادامه داشت و به ۱۲ میلیون و ۷۶۳ هزار تومان هم رسید. اما دوباره روز‌های پرنوسان بازار روی ارزش سهام عدالت نیز تاثیر گذاشت و ۱۰ خردادماه سال ۱۴۰۰، ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی، ۱۲ میلیون و ۵۸۰ هزار تومان و در چهارم تیرماه نیز حدود ۱۲ میلیون و ۴۸۹ هزار تومان بود.

بر این اساس، چراغ‌های قرمز بورس بر سهام عدالت نیز سایه انداخت و ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی در شهریورماه سال قبل ۱۰ میلیون و ۴۶۳ هزار تومان بود. این سهام در اوایل مهرماه ۱۰ میلیون و ۴۸۴ هزار تومان قیمت داشت و در ۲۷ مهرماه تا ۱۰ میلیون ۱۹۵ هزار تومان کاهش پیدا کرد که کم‌ترین قیمت در سال گذشته بود.

اما روز‌های سبز بازار سرمایه روی سهام عدالت نیز تاثیرگذار بود و طبق آخرین آمار، ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی به بیش از ۱۱ میلیون و ۱۷۹ هزار تومان رسیده است.

البته همه این مباحث درحالی مطرح می‌شود که امکان فروش این سهام برای مشمولان وجود ندارد و این افراد همچنان باید منتظر تصمیم مسئولان برای تعیین تکلیف سهام عدالت باشند. این توقف فروش نیز از اواسط سال ۱۳۹۹ و پس از سقوط تاریخی بورس آغاز شد و همچنان هم با وجود وعده‌های زیاد چه در دولت قبل و چه در دولت فعلی درمورد تعیین تکلیف سهام عدالت، ادامه دارد.

در این راستا، مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در آخرین اظهار نظر خود درمورد سهام عدالت، با بیان اینکه منظور از آزادسازی سهام عدالت این است که سهام دیگر دست دولت نیست، عنوان کرد: اقساط سهام عدالت به صورت کامل به دولت پرداخت شده است. این سهام در وثیقه کسی نیست، اما امکان فروش آن وجود ندارد. اگر امکان فروش سهام عدالت را برای همه فراهم کنیم با توجه به تعدد سهام‌داران و ریز بودن سهم‌ها روی ۳۵ شرکت بورسی سهام عدالت فشار فروش سنگینی وارد خواهد شد. درحالی که فلسفه سهام عدالت فروش نیست بلکه استفاده بلندمدت از منافع این سهام است. منافع مالکیت و مدیریت سهم دست مردم است. سهام‌داران مستقیم می‌توانند شخصا در مجامع شرکت کنند. در واقع همه منافع سهامداری را دارند فقط نمی‌توانند سهام خود را بفروشند. سلام نو

عشقی درمورد امکان فروش سهام عدالت نیز گفت: باید با توجه به شرایط بازار تصمیم گرفته شود که درصدی از سهام عدالت امکان فروش داشته باشد. شرایط بازار یک دلیل است، اگر قرار باشد امکان فروش سهام عدالت فراهم شود، سهامداران بزرگ آن را می‌خرند و سهام از دست مردم خارج می‌شود. در ابلاغیه‌های مقام معظم رهبری هم تاکید جدی روی بحث نگهداری سهام وجود دارد. ممکن است به مرور بحث فروش هم رخ دهد.

مهدی حاجی وند گفت: به تازگی پیامی در فضای مجازی منتشر شده است، با این عنوان که “پرداخت سود دوره دوم سهام عدالت آغاز شد”، که این خبر از پایه و اساس کذب محض است.

دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور سهام عدالت افزود: متاسفانه این پیام توسط افراد سودجو ایجاد شده است و در آن اعلام شده که “بنا بر اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در اخبارسراسری اعلام شد، آخرین مهلت تکمیل فرم واریز سود دوره دوم سهام عدالت اعلام بوده و تمدید نخواهد شد. تمامی افرادی که سهام عدالت نداشتن هم امکان ثبت نام دارند. ” و افراد با ورود به لینک اعلام شده باید اقدام به واریز وجه کنند که بدین گونه اطلاعات هویتی و حساب بانکی آن‌ها هک می‌شود و مبالغ وجود در حساب بانکی آن‌ها نیز برداشت می‌شود.

حاجی‌وند با تاکید بر این که در حال حاضر هیچ گونه ثبت نام و واریز سود سهام عدالت در حال انجام نیست، و این پیام با هدف کلاهبرداری منتشر شده است، تصریح کرد: با وجود این که بار‌ها اعلام کردیم که ثبت نامی در این زمینه وجود ندارد، با این حال متاسفانه برخی از شهروندان در قبال این گونه پیام‌ها اغوا شده و متحمل ضرر و زیان‌های مالی می‌شوند.

وی اعلام کرد: در حال حاضر نه تنها ثبت نامی برای سهام عدالت وجود ندارد، بلکه فعلا هیچ گونه پرداخت سود این سهام نیز در حال انجام نیست.

دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت تاکید کرد: برای دریافت سود سهام عدالت نیاز به مراجعه حضوری به کافی نت‌ها و یا ورود به هیچ سایتی نیاز نبوده و لازم نیست سهامداران عدالت برای دریافت سود این سهام اقدام به پرداخت وجه کنند.

وی گفت: در صورت هر گونه ثبت نام برای جاماندگان سهام عدالت و یا تقسیم سود سهام عدالت، اطلاع رسانی در این خصوص از طریق مبادی رسانی از جمله صدا و سیما و رسانه‌های رسمی انجام می‌شود.

وزیر اقتصاد: ممکن است مانند سال گذشته پرداخت سود برخی شرکت‌ها با تاخیر مواجه شود، در این صورت پرداخت سود سهام عدالت مانند سال گذشته دو مرحله‌ای خواهد شد.

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص زمان و چگونگی واریز سود سهام عدالت گفت: صورت‌های مالی سال ۱۴۰۱ شرکت‌های سهام عدالت به تازگی رسیده و اگر همزمان سود‌ها پرداخت شود عدد آن افزایش می‌یابد.

وی افزود:، اما اگر مانند سال گذشته سود برخی شرکت‌ها مانند پتروشیمی خلیج فارس با تاخیر مواجه شود پرداخت سود سهام عدالت دو مرحله‌ای خواهد شد.

عسگر توکلی با بیان این برخی سودجویان با ارسال لینک‌های تقلبی بین پنج تا ۱۰۰ میلیون تومان از سهامداران کلاهبرداری کردند، گفت: آخرین حربه سودجویان این بود که سعی کردند از طریق حک کردن شماره تلفن برخی مدیران سهام عدالت و با ارسال لینک‌هایی در فضای مجازی برای مشمولان اقدام به کلاهبرداری کنند که شناسایی شدند.

رئیس اتحادیه سهام عدالت کشور با بیان این که در حال حاضر هیچ ثبت نامی برای سهام عدالت نداریم، از مردم خواست تا به لینک‌های کلاهبرداری توجه نکنند و در دام آنان نیفتند.

وی درباره واریز سود سهام عدالت اظهار داشت: هنوز مجامع شرکت‌های سرمایه پذیر باقی مانده است و در حال حاضر واریزی در این بخش نداریم.

توکلی با بیان این که سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از مددجویان بهزیستی و کمیته امداد باید تحت پوشش قرار گیرند، گفت: عضویت این افراد در دست اقدام است.

وی با اظهار این که هنوز برخی شرکت‌های بورسی به سهام عدالت واگذار نشدند، با واگذاری آن ثبت نام از متقاضیان جدید صورت می‌کیرد.

رئیس اتحادیه سهام عدالت کشور از واگذاری و اختصاص دو درصد از سهام سه بانک برای عضویت و تحت پوشش قرارگرفتن ۳.۵ میلیون مددجویان خبر داد. /اقتصاد۱۰۰

پیش‌بینی سهام برای ۵ میلیون جامانده سهام عدالت

سید احسان خاندوزی در خصوص سهام عدالت جاماندگان و کمبود احتمالی منابع گفت: منابع برای جاماندگان داریم، دولت به‌قدری که بخواهد سهام به جاماندگان واگذار کند دارد و در سال گذشته نیز دو بار تلاش کردیم مصوبه آن را از هیئت دولت دریافت کنیم، دستگاه‌هایی که مالک آن سهام و صنعت بودند با واگذاری سهام موافقت نکردند.

وزیر امور اقتصاد و دارایی با بیان اینکه روز گذشته مجدداً با بروزرسانی تعداد افرادی که مستحق بودند و باید مشمول عدالت می‌شدند نامه جدیدی را برای آقای مخبر معاون اول رئیس جمهور برای طرح در هیئت دولت ارسال کردیم”، گفت: در این پیشنهاد تلاش شد سهام‌هایی را که احتمالاً بدون مشکل باشند و تصور می‌کنیم وزرا با آن موافقت کنند، برای آقای مخبر ارسال کردیم تا در دستور کار هیئت دولت قرار بگیرد.

پیش‌بینی سهام برای ۵ میلیون جامانده سهام عدالت

خاندوزی با تأکید بر اینکه امیدوار هستیم امسال این وعده محقق شود، گفت: سهامی که تا امروز از سوی دولت تأمین شده است، افراد تحت پوشش نهاد‌های حمایتی و ۱.۵ میلیون نفری را که در دهه ۸۰ از دریافت سهام عدالت جا مانده بودند، شامل می‌شود، در مجموع برای حدود ۴.۵ میلیون تا ۵ میلیون نفر، حتی افرادی که در دوره اول ثبت‌نام سهام عدالت انجام داده بودند و مستحق نیز بودند، اما سهام دریافت نکردند، پیش‌بینی سهام انجام شده است.

سهام‌دارشدن جاماندگان در انتظار تصویب هیئت دولت

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص پیش‌بینی زمان سهام‌دار شدن جاماندگان گفت: اعطای سهام به جاماندگان زمان نمی‌برد و در حقیقت مسئله مصوبه هیئت دولت است. در صورتی که وزارتخانه‌های مالک شرکت‌های نفتی یا صنعتی موافقت کنند مراحل مربوط به اعطای سهام یک تا دو ماهه انجام‌شدنی است. امیدوار هستیم این پیشنهاد به سرنوشت پیشنهاد سال گذشته دچار نشود که با آن مخالفت شد.

 


ت ت
کدخبر: 174588 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین
  • آیا می‌خواهی بدانی چه چیزی در آینده انتظارت را می‌کشد؟ فال آرزو، پنجره‌ای رو به رویاهایت است. با یک کلیک، به اسرار…