حزب ندای ایرانیان در نامهای درخواست کرد؛
شورای نگهبان لایحه عفاف و حجاب را رد کند
حزب ندای ایرانیان نوشت: شورای نگهبان برای حفظ حقوق ملت و شأن و منزلت قانونگذاری، «لایحه عفاف و حجاب» را رد کند.
به گزارش منیبان، متن نامه حزب ندای ایرانیان به شرح زیر است:
بهنام خدا
اعضاء محترم شورای نگهبان
مجلس یازدهم که از صافیِ نظارتِ استصوابی آن نهاد محترمگذشته، چنان به انحصارِ یک تفکر خاص درآمده که مطلقاً ظرفیتی برای شنیدن مطالبات مردم و نقدهای دلسوزانه نهادهای مدنی ندارد. اگر افرادی از همه طیفها و جریانات سیاسی، با انتخابِ اکثریت مردم و بهعنوان نمایندگان آنان، دراین نهاد حاضر شده بودند و آنچه صلاحِ عمومی جامعه است رابا ابزارهایی که قانون اساسی برای این نهاد (مجلس) تعریف کرده تأمین میکردند، ما شاهد غلبه یک گرایش خاص بر مجلسو مصوبات آن نبودیم، کما اینکه شوربختانه کارنامه این مجلس دقیقاً نشاندهنده غلبه همین نگاه اقلیتگرا بر مجلسی است کهباید مجلس عموم ملت باشد و نه اقلیتی چند!
برای مثال، یکی از مهمترین و مناقشه برانگیزترین لوایحی که با آزادیهای بنیادین اجتماعی و سیاسی مردم سروکار دارد را در نهایت ابهام و ایهام و در کمال تأسف با استناد بر اصل 85 قانون اساسی (و به عبارتی بهتر: با سو استفاده از آن!) در«بیرون» از مجلس، بررسی نشده به تصویب رساندهاند؛ جمعی قلیل با حداقل آرا برای ۸۵ میلیون نفر جرمانگاری میکنند گوییکه «قیّم» برای «صغیر» تصمیم میگیرد!
بعید است حقوقدانان شورای نگهبان ندانند که لایحه حجاب وعفاف، ولو آنکه با این سازوکار معیوب تصویب بشود، «قانون»نیست. «قانون» باید ذاتاً تجلی «ارادۀ عمومی» مردم و ابزاری برای تأمین «خیرعمومی» آنها باشد. پس با قاطعیت و بااجتهادِ در موضوع اعلام کنید چنین لایحهای اساساً قانوننیست و شورای نگهبان در پاسداری از بنیادهای تقنینی کشورو حفظِ میراثِ مشروطیت و تکریم ارزشهای جمهوریت آن را ردمیکند.
کافی است فقط یک روز همچون مردم عادی در کوچههای شهرقدم بزنید تا ببینید که هماکنون نیز، باوجود عدم تصویب چنینقانونی، باسیاستی سرتاپا غلط برخی مجاز شدهاند به نام«آمر» وارد حوزه خصوصی دیگران شوند و بر تنور هر دَم رو بهتزاید تنشهای اجتماعی بدَمَند و اکنون قرار است با لایحهای بهنامِ حجاب و به کامِ اخلاق زُدایی، آتش این منازعه ابعادی غیرقابل باور بگیرد. برای مثال، مادتین ۳۴ و ۳۵ این لایحه رسماًتوصیه به تجسس در امور دیگران میکند. این چه مجلسی استکه نمیداند «قانون» عموماً «عاداتِ رفتاری» ایجاد میکند؟چگونه خوف آن نداشتهاند که با چنین قانونی، مردمانی تربیت شوند که عادت به تجسس در زندگی دیگران دارند؟ آیانمایندگانِ مجلس حتی یکلحظه (تکرار میکنیم «حتییکلحظه») به تبعات اخلاقی و اجتماعی چنین موادیاندیشیدهاند؟! یا اصلاً از خود پرسیدهاند که عواقب جرمانگاری رفتارِ نوجوانان زیر سن قانونی چه خواهد بود و در صورت برخورد با آنها، آیندهشان چه خواهد شد؟! یادآوری میکنیم که قبلاً حزب ندا چه هشدارهایی در مورد گشت ارشاد داده بود و(مثل همیشه) شنیده نشد و شد آنچه شد!
متأسفانه «مردم» واژهای «بیمعنا» در ادبیاتِ سیاسی برخی مقامات شده که فقط در ایام انتخاباتی به آن نیاز دارند و بعد ازآن وقعی به مطالباتشان نمیگذارند. طرحها و لوایح هزینهزا وتنشآفرینی همچون غربالگری، حجاب و عفاف و صیانت از فضای مجازی، نقاطِ تاریکی در تاریخ قانونگذاری این کشورَند که نهتنها مشکلی را حل نخواهند کرد بلکه باری بر دوش مردم خواهند بود. قانون، سنگبنا و بُنِ نظم مدنی است. شورای نگهبان اجازه ندهد این سنگبنا تخریب شود.
حزب ندای ایرانیان ضمن اعلام شدیدترین اعتراض به این لایحه که مطلقاً هیچیک از ویژگیهای یک قانون (از نظر شکلی وماهیتی) را ندارد، خواهان آن است که شورای نگهبان به منظور حفظ حقوق ملت و شأن و منزلت قانونگذاری، به عدم تائید آن اقدام کند. در تمام این سالها مشفقانه به سیاستهای غلط و روندهای خطا هشدار دادهایم و گوش شنوایی نبوده، این بار نیزمیگوییم و هشدار میدهیم باشد که شنیده شود!
حزب ندای ایرانیان
چهارشنبه 12 مهر 1402