دلیل وجود خون در ادرار را می دانید!
دیدن خون در ادرار میتواند ترسناک باشد و این وضعیت که «خون ادراری» نیز نامیده میشود در بسیاری از موارد بیضرر است، اما وجود خون در ادرار میتواند در عین حال نشانه یک بیماری جدی باشد
به گزارش منیبان، اگر بتوانید در ادرار خود خون ببینید، «خونادراری ماکروسکوپی» و خونی که با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیست، «خونادراری میکروسکوپی» نامیده میشود.
این مقدار خون در ادرار آن قدر ناچیز است که وقتی آزمایش ادرار میدهید، فقط زیر میکروسکوپ قابل مشاهده است. در هر صورت، مهم است که دلیل وجود خون در ادرار را کشف کنید. به گفته متخصصان، درمان این عارضه بستگی به علت آن دارد. این وضعیت زمانی اتفاق میافتد که کلیهها یا دیگر قسمتهای دستگاه ادراری اجازه میدهند سلولهای خونی به داخل ادرار نشت کنند. مشکلات مختلف می تواند باعث این وضعیت شود، از جمله:
علائم پیرولا، زیرسویه جدید کرونا چیست؟
1-عفونت های دستگاه ادراری
در صورت ابتلا به عفونت ادراری، ممکن است احساس نیاز شدید به ادرار کردن داشته باشید که معمولا مدت طولانی ادامه پیدا میکند. همچنین ممکن است هنگام ادرار کردن دچار درد و سوزش شوید یا حتی ممکن است ادرار شما بوی بسیار تندی نیز داشته باشد.
2-عفونت کلیه
عفونت های کلیه می توانند همان علایم مرتبط با ادرار را ایجاد کنند که سایر عفونت های ادراری می توانند ایجاد کنند، اما احتمال ایجاد تب و درد در ناحیه پشت، پهلو یا کشاله ران بیشتر است.
3-سنگ مثانه یا کلیه
مواد معدنی موجود در ادرار میتوانند کریستالهایی را روی دیواره کلیهها یا مثانه تشکیل دهند. با گذشت زمان، کریستالها میتوانند به سنگهای کوچک و سخت تبدیل شوند. سنگها اغلب بدون درد هستند، اما اگر باعث انسداد شوند یا از طریق ادرار از بدن خارج شوند، میتوانند آسیب زننده باشند.
4-پروستات بزرگشده
با بزرگ شدن پروستات، ممکن است نیاز فوری یا دایمی به ادرار کردن داشته باشید یا با وجود خون در ادرار مواجه شوید. عفونت پروستات که «پروستاتیت» نامیده می شود نیز می تواند علایم مشابهی ایجاد کند.
5-بیماری کلیوی
وجود خون در ادرار که فقط در آزمایشگاه قابل مشاهده است، یکی از علایم شایع بیماری کلیوی به نام «گلومرولونفریت» است. در این بیماری، فیلترهای ریز در کلیهها که مواد زاید را از خون خارج می کنند، ملتهب می شوند.
6-سرطان
وجود خون در ادرار که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است، ممکن است نشانه سرطان پیشرفته کلیه، مثانه یا پروستات باشد.
7دیگر دلایل| بیماریهای ارثی، آسیب رسیدن به کلیه در اثر تصادف یا ورزش، مصرف برخی داروها و … هم میتواند از دیگر علل باشد. با این حال به گفته متخصصان، اغلب علت خونادراری ناشناخته است.